Ako správne používať virtuálnu debetnú kartu Slovenskej sporiteľne?
Ahojte aktivovala som si kartu chcem pouzivat na temu ale vlastne kolko tam je penazi ? Tolko kolko mam na ucte? Alebo nakupim a potom sa to stiahne z mojho uctu. ?
@melanta no ale napr v temu ked chcem tak zadam cislo z tej virtualnej karty nie? Stahuje sa to sutomaticky potom z mojho bezneho uctu ci az v nejaky den?
Na taketo temu platby je to v pohode? Bezpecnejsie?
Čo bolo nezrozumiteľné na tom, čo som napísala? Je to úplne bežná platobná karta k tvojmu účtu. Je úplne rovnaká, ako tá plastová karta k účtu. S oboma ak zaplatíš, tak sa to rovno sťahuje z tvojho účtu. Píšeš, že je to debetná karta, nie kreditná (úverová), takže žiadne v iný deň, rovno z tvojho účtu. A čo sa týka bezpečnosti, ak to nie je jednorázová karta, tak je to rovnako bezpečné, akoby si platila bežnou kartou. V Tatra banke je možnosť vygenerovať si v apke jednorázovú platobnú kartu. Tá je 100% bezpečná, pretože zaplatím a karta sa zruší. A keď potrebujem znova zaplatiť niečo online, tak si vygenerujem novú a tá sa opäť zruší po platbe. Ak máš normálnu virtuálnu, nie jednorázovú, tak riziko je vždy, keďže jej údaje zadávaš niekam.
@melanta ja len chcem aby to bolo bezpecne, zaplatim docasne zablokujem po odoslani platby v ramci temu aby sa nezneuzila karta
Ak chcem nakupit zase tak zase odblokujem
Tak to ja neviem, či sa dá karta blokovať a potom odblokovať. Ja v mojej banke si vždy za 5 sekúnd vytvorím jednorázovú kartu a nemusím nič riešiť.
No napr v Mbank ta virtualna karta funguje tak, ze si tam musis presunut urcitu sumu, inak s nou nezaplatis. Nie je jednorazova, ale ak mas na ucte 1000€ a na tejto karte 0, nic nezaplatis. Proste tam financie musis presunut. V Tatre, ako pise
@melanta, je karta jednirazova ide to priamo z uctu.
Ano mi takto platime na temu, ked hned zablokujes kartu na internetovy nakup malo by to byt bezpecne. Ak mas na ucte tisice tak by som bala pouzit kartu k uctu. Existuje jednorazove karty ale kazda banka ich nema
Vytvoríš si virtuálnu kartu, zaplatíš ňou a potom ju zrušís.
Žiadne ze zablokuješ, oblokuješ.
Ja mam SLSP takze Ti napisem, ako to je. Je to karta "vystavena" k tvojmu uctu, z neho Ti odchadzaju peniaze priebezne, tak ako si to ten ktory predavajuci stiahne. Do rezervacie idu okamzite ako zaplatis. Nevies s kartou manipulovat stylom, ze si ju zablokujes a odblokujes kedy chces. Toto nie je pri ziadnej debetnej karte v SLPS mozne. Mozes ju zrusit, ale predpokladam, ze banka Ti nebude vystavovat dalsie virtualne karty 5x tyzdenne pri kazdej platbe.Nejedna sa o jednorazovu kartu, ako ponukaju ine banky. Tym, ze je virtualna, nemas k nej ani CVC kod ani nic. Proste si ju ulozis na platby do walletu, ja to tak mam a platim s nou pri platbe s mobilom.
Nakupujte ešte bezpečnejšie s virtuálnou kartou
Pri akomkoľvek podozrení kartu bezplatne zrušíte a v Georgeovi si zriadite novú. Jednoducho ju tiež dočasne zablokujete a potom znova odblokujete.
Ako si zmením limity na virtuálnej karte?
Veľmi jednoducho. V mobilnej apke George si v časti Možnosti zvoľte Kartové limity, ktoré stačí upraviť na požadovanú sumu.
Kde nájdem údaje virtuálnej karty, keď potrebujem niečo zaplatiť na internete?
Nájdete ich v mobilnej apke George v dlaždici s virtuálnou kartou vo vašom prehľade. Stačí cez tri bodky alebo v záložke Funkcie karty zvoliť Zobraziť údaje karty.
@muchotrafka298 na to, že máš SLSP tak píšeš dosť odveci. Virtuálnych kariet si môžeš vytvoriť a zrušiť aj 10 za deň. A samozrejme, že majú CVC ako inak by si ňou chcela platiť na internete?
@janai1 na virtuálnej karte je dôležité mať nastavené nízke limity na internetové a MOTO platby a podľa potreby ich meniť
ak náhodou "kúpi" opustený kufor z letiska za 2€ dá "obchodníkovi" údaje z virtuálnej karty ale on si stiahne z jej účtu pri prvej platbe nie 2€ ale 500€, tak jej už nepomôže zablokovanie alebo zrušenie karty
@simsalabim pytam sa slsp nezaujimaju ma ine banky
@muchotrafka298 cvc mam
@janai1 mne to bolo takto povedane na infolinke. Nebolo to vcera, bolo to minuly rok. Odvtedy sa to mohlo zmenit, toto ale ja uz neviem.
@janai1 sú veci ktoré ani zdravým rozumom neovplyvníš
objednáš si ubytovanie cez booking, zadáš kartu, peniaze ti hneď nestiahnu takže virtuálnu kartu nemôžeš zablokovať ani zrušiť.
Booking v niektorých prípadoch pošle údaje tvojej karty ubytovaciemu zariadeniu čo už nemáš pod kontrolou kto ako s tým bude narábať.
Alebo budeš prekvapená že kým čakáš na recepcii na personál, že na stolíku sa povaľuje bez dozoru vytlačený papier s tvojou kartou.
@janai1 to sú reálne skúsenosti ľudí v mojom okolí, takže tá zmena limitu na karte za pár sekúnd cez mobil je nič keď to môže zlepšiť zabezpečenie
a nepotrebuješ meniť limit pri každej platbe, nastavíš si rozumnú sumu na drobné platby, ktorú zvládneš aj pri zneužití karty a len pri veľkých nákupoch meníš limit
@muchotrafka298 Bez CVC nezaplatis kartou.
@maranco V Revolute pri virtualnej karte,zrusis-zablokujes ,,poziadavku " na platbu.
@niekto2hy ja mam SLSP virtualnu kartu a CVC kod na nej nevidim. Vidim iba PIN. Pozeram cez IB.
@muchotrafka298 tak treba aj kliknúť na údaje karty

To je karta k tvojmu bežnému účtu, rovnako ako plastová karta. Čiže s ňou platíš rovno zo svojho účtu. Zaplatíš toľko, koľko máš limit na platbu kartou. Ten si môžeš nastaviť, aby si ho nemala vysoký kvôli prípadnému zneužitiu.