icon

Ako správne používať virtuálnu debetnú kartu Slovenskej sporiteľne?

24. jan 2025

Ahojte aktivovala som si kartu chcem pouzivat na temu ale vlastne kolko tam je penazi ? Tolko kolko mam na ucte? Alebo nakupim a potom sa to stiahne z mojho uctu. ?

melanta
24. jan 2025

To je karta k tvojmu bežnému účtu, rovnako ako plastová karta. Čiže s ňou platíš rovno zo svojho účtu. Zaplatíš toľko, koľko máš limit na platbu kartou. Ten si môžeš nastaviť, aby si ho nemala vysoký kvôli prípadnému zneužitiu.

autor
24. jan 2025

@melanta no ale napr v temu ked chcem tak zadam cislo z tej virtualnej karty nie? Stahuje sa to sutomaticky potom z mojho bezneho uctu ci az v nejaky den?
Na taketo temu platby je to v pohode? Bezpecnejsie?

melanta
24. jan 2025

Čo bolo nezrozumiteľné na tom, čo som napísala? Je to úplne bežná platobná karta k tvojmu účtu. Je úplne rovnaká, ako tá plastová karta k účtu. S oboma ak zaplatíš, tak sa to rovno sťahuje z tvojho účtu. Píšeš, že je to debetná karta, nie kreditná (úverová), takže žiadne v iný deň, rovno z tvojho účtu. A čo sa týka bezpečnosti, ak to nie je jednorázová karta, tak je to rovnako bezpečné, akoby si platila bežnou kartou. V Tatra banke je možnosť vygenerovať si v apke jednorázovú platobnú kartu. Tá je 100% bezpečná, pretože zaplatím a karta sa zruší. A keď potrebujem znova zaplatiť niečo online, tak si vygenerujem novú a tá sa opäť zruší po platbe. Ak máš normálnu virtuálnu, nie jednorázovú, tak riziko je vždy, keďže jej údaje zadávaš niekam.

autor
24. jan 2025

@melanta ja len chcem aby to bolo bezpecne, zaplatim docasne zablokujem po odoslani platby v ramci temu aby sa nezneuzila karta
Ak chcem nakupit zase tak zase odblokujem

melanta
24. jan 2025

Tak to ja neviem, či sa dá karta blokovať a potom odblokovať. Ja v mojej banke si vždy za 5 sekúnd vytvorím jednorázovú kartu a nemusím nič riešiť.

simsalabim
24. jan 2025

No napr v Mbank ta virtualna karta funguje tak, ze si tam musis presunut urcitu sumu, inak s nou nezaplatis. Nie je jednorazova, ale ak mas na ucte 1000€ a na tejto karte 0, nic nezaplatis. Proste tam financie musis presunut. V Tatre, ako pise
@melanta, je karta jednirazova ide to priamo z uctu.

zabka79
24. jan 2025

Ano mi takto platime na temu, ked hned zablokujes kartu na internetovy nakup malo by to byt bezpecne. Ak mas na ucte tisice tak by som bala pouzit kartu k uctu. Existuje jednorazove karty ale kazda banka ich nema

janai1
24. jan 2025

Vytvoríš si virtuálnu kartu, zaplatíš ňou a potom ju zrušís.
Žiadne ze zablokuješ, oblokuješ.

muchotrafka298
24. jan 2025

Ja mam SLSP takze Ti napisem, ako to je. Je to karta "vystavena" k tvojmu uctu, z neho Ti odchadzaju peniaze priebezne, tak ako si to ten ktory predavajuci stiahne. Do rezervacie idu okamzite ako zaplatis. Nevies s kartou manipulovat stylom, ze si ju zablokujes a odblokujes kedy chces. Toto nie je pri ziadnej debetnej karte v SLPS mozne. Mozes ju zrusit, ale predpokladam, ze banka Ti nebude vystavovat dalsie virtualne karty 5x tyzdenne pri kazdej platbe.Nejedna sa o jednorazovu kartu, ako ponukaju ine banky. Tym, ze je virtualna, nemas k nej ani CVC kod ani nic. Proste si ju ulozis na platby do walletu, ja to tak mam a platim s nou pri platbe s mobilom.

maranco
24. jan 2025

Nakupujte ešte bezpečnejšie s virtuálnou kartou
Pri akomkoľvek podozrení kartu bezplatne zrušíte a v Georgeovi si zriadite novú. Jednoducho ju tiež dočasne zablokujete a potom znova odblokujete.

Ako si zmením limity na virtuálnej karte?
Veľmi jednoducho. V mobilnej apke George si v časti Možnosti zvoľte Kartové limity, ktoré stačí upraviť na požadovanú sumu.

Kde nájdem údaje virtuálnej karty, keď potrebujem niečo zaplatiť na internete?
Nájdete ich v mobilnej apke George v dlaždici s virtuálnou kartou vo vašom prehľade. Stačí cez tri bodky alebo v záložke Funkcie karty zvoliť Zobraziť údaje karty.

https://www.slsp.sk/sk/ludia/debetne-karty/virt...

janai1
24. jan 2025

@muchotrafka298 na to, že máš SLSP tak píšeš dosť odveci. Virtuálnych kariet si môžeš vytvoriť a zrušiť aj 10 za deň. A samozrejme, že majú CVC ako inak by si ňou chcela platiť na internete?

maranco
24. jan 2025

@janai1 na virtuálnej karte je dôležité mať nastavené nízke limity na internetové a MOTO platby a podľa potreby ich meniť
ak náhodou "kúpi" opustený kufor z letiska za 2€ dá "obchodníkovi" údaje z virtuálnej karty ale on si stiahne z jej účtu pri prvej platbe nie 2€ ale 500€, tak jej už nepomôže zablokovanie alebo zrušenie karty

autor
24. jan 2025

@simsalabim pytam sa slsp nezaujimaju ma ine banky

autor
24. jan 2025
muchotrafka298
24. jan 2025

@janai1 mne to bolo takto povedane na infolinke. Nebolo to vcera, bolo to minuly rok. Odvtedy sa to mohlo zmenit, toto ale ja uz neviem.

janai1
24. jan 2025

@maranco keby som chcela mať nastavené nízke limity nepotrebujem virtuálnu kartu ktorá sa dá zrušiť hneď po platbe. Tieto presúvania limitov hore dole vkuse, na to ja nie som.

maranco
24. jan 2025

@janai1 a ako teda riešiš bezpečnosť?

janai1
24. jan 2025

@maranco používam zdravý rozum 😉

maranco
24. jan 2025

@janai1 sú veci ktoré ani zdravým rozumom neovplyvníš
objednáš si ubytovanie cez booking, zadáš kartu, peniaze ti hneď nestiahnu takže virtuálnu kartu nemôžeš zablokovať ani zrušiť.
Booking v niektorých prípadoch pošle údaje tvojej karty ubytovaciemu zariadeniu čo už nemáš pod kontrolou kto ako s tým bude narábať.
Alebo budeš prekvapená že kým čakáš na recepcii na personál, že na stolíku sa povaľuje bez dozoru vytlačený papier s tvojou kartou.

janai1
24. jan 2025

@maranco gratulujem, mňa by asi porazilo keby som mala žiť v týchto haluškách ako ty.

To, že ty sa vyžívaš v tomto ti nikto neberie. Veď každý nejako musíme tráviť voľný čas 🙂

maranco
24. jan 2025

@janai1 to sú reálne skúsenosti ľudí v mojom okolí, takže tá zmena limitu na karte za pár sekúnd cez mobil je nič keď to môže zlepšiť zabezpečenie

a nepotrebuješ meniť limit pri každej platbe, nastavíš si rozumnú sumu na drobné platby, ktorú zvládneš aj pri zneužití karty a len pri veľkých nákupoch meníš limit

niekto2hy
24. jan 2025

@muchotrafka298 Bez CVC nezaplatis kartou.
@maranco V Revolute pri virtualnej karte,zrusis-zablokujes ,,poziadavku " na platbu.

muchotrafka298
24. jan 2025

@niekto2hy ja mam SLSP virtualnu kartu a CVC kod na nej nevidim. Vidim iba PIN. Pozeram cez IB.

janai1
24. jan 2025

@muchotrafka298 tak treba aj kliknúť na údaje karty

maranco
24. jan 2025

@niekto2hy nie všetky platby idú cez 3D secure že príde požiadavka na potvrdenie, niekedy len príde do Revolutu oznam že bolo zaplatené
a zlodej použije ten spôsob kde sa nevyžaduje dodatočné potvrdenie platby/3D secure