icon

Ako správne spravovať peniaze v domácnosti?

29. nov 2024

Ahojte len ma tak napadlo ako to mate doma s peniazmi/účtami? Máte prístup aj k manzelovmu účtu pokial máte účty oddelené? Mám totiž takú situáciu že manžel je na mna naštvaný kvôli robote(našla som si po materskej) ja neviem či čakal že budem dokonca života doma alebo čo😒, ale teda nechápe, že ja nemám s čoho žiť lebo účty máme oddelené a peniaze mi nedá žiadne. Čo samozrejme ani nepýtam dokážem si zarobiť. Ale aj tak ma to trápi, od kamarátok počúvam ako to má byť samozrejmosť a my takto.

Strana
z3
mamina7070
2. dec 2024

@tiezjedna ala fraza my tak zijeme 23 rokov manzelstve
obaja mame ucet a kazdy mame pristup do oboch a aj vsetko ostatne je spolocne

tiezjedna
2. dec 2024

@mamina7070 fráza v tom zmysle, že keď sa jeden šprajcne a do financií toho druhého nepustí, tak ten druhý s tým neurobí vôbec nič, pokiaľ sa neobráti na súd.

alyson29
2. dec 2024

Ahoj, máme spoločný účet, ešte pred manželstvom a fungujeme normálne - všetko sa poplatí, trvalé príkazy, inkaso, potraviny, keď si chceme niečo kúpiť osobitne, nie sú námietky ani z jednej strany (väčšinou je to oblečenie, kozmetika, ale i tak na nákupy chodíme spolu, manžel si nevie vybrať sám 😆)

lucia147852
2. dec 2024

Čo si dovolila to máš. Vzala si si chmuľa, ktorý sa k tebe správa ako k handre. A ešte ty ho chudáčika šetríš. Máme spoločný účet, kde chodia všetky peniaze. Okrem toho mám svoj, ktorý využívam len na predaj/kupu cez bazár/vinted a muž ma pracovný, keďže nedávno bol živnostník. Ten teraz nevyužívame. Za mňa su toto choré vzťahy. V posteli si mu dobrá ale na “jeho” peniaze sa siahať nesmie? Prečo necháš so sebou takto zametať? Veď keď môže potiahne jeden, keď sa karta obráti tak druhý. Keby si dlhodobo pn tak ta nechá umrieť či čo?

sofia131
3. dec 2024

Takého pána manžela by som veľmi rýchlo poslala do teplých krajín a ani bicykel by som o neho neoprela

katayama991
7. dec 2024

My máme každý oddelený účet + účet, kde máme hypotéku. K účtu kde máme hypotéku som disponent, k jeho normálnemu účtu nemám prístupove údaje. Počas MD a RD som z rodičovského riešila drogeriu, oblečenie, lieky, sporenie pre deti - väčšinou stačilo, takže som nemusela pýtať. On platil ostatné veci - potraviny, energie, hypotéku, auto. Ak náhodou mne nevyšlo, tak nemal problém mi poslat, ak som ho požiadala. Po tom ako som začala zasa zarábať, tak rozdelenie zostalo také isté. To, čo mi zostane si môžem minúť na seba. Spoločný účet nemáme hlavne z toho dôvodu, ak by sa niektorému niečo stalo, aby nezostal bez peňazí.

pako24
16. jan 2025

@simulienka2207 tomu sme sa učili ako komunizmus... každý každému podľa jeho potrieb... 😉

Strana
z3