icon

Ako spravodlivo prispievať do domácnosti pri rodičovskej dovolenke?

16. apr 2026

Ako máte s manželmi podelené prispievanie do spoločného rozpočtu keď ste na rodičovskej? Rátali ste to z percenta príjmov? Máme čerstvo založený spoločný účet a každý si nechal aj svoj osobný. Dali sme si manželov príjem + môj príjem mínus výdavky ÷ 2 a to nam vyšlo ako vreckové. Napr muž zarobí 2000 ja 500 to je 2500 príjem domacnosti mínus náklady 2000 teda nam ostane 500€ rozdiel. To si pošleme na osobný účet ako vreckové kazdy po 250€. Je to takto ok? Aby to bolo pre oboch fer. Starame sa o deti oveľa a ja viac o domácnosť keďže som doma ale plus mínus je to rovnako. Ked som pracovala platili sme na polovicu. Ako to mate vy?

Strana
z5
zuzuliatko18
Dnes o 04:01

Dohoda o financiach je na Vasom zvazeni a potrebach. Nape. My davame obe vyplaty na jeden ucet a neriesime, kto kolko na co minul. Kazdy mame svoj iny ucet, nape. Ja si tam podla potreby preposielam peniaze ked nieco kupujem zo stranok, ktorym uplne nveerim, ako napr. AliExpress. Ale nemame rozdelene kolko kto.ma vreckove, ani jeden nemame finance narodky konicek, a taketo drobnosti, ak si chceme nieco kupit si probate kupime, vacsie veci SA dohodneme
Neexistuje pravidlo ako to ma byt spravne, je to Len o dohode a potrebach konkretneho paru.

autor
Dnes o 08:57
@hellwant

Chore toto delenie. Čakam, kedy niekto začne riešiť ako pružky toaletneho deliť, či podľa toho, či človek využiva toaletu viac doma alebo v praci akebo podľa toho, že žena použiva vždy toaleťak a chlap po malej nie.
Moja žena, moje dieta= nezaujima ma, či prispeje 50, 100 alebo 150 eur. Stara sa o naše dieťa kupuje a vari pre nas a miňame naše peniaze. Nie jej či moje.

@hellwant neviem ako ty, ale moj muž si utiera penis aj po cikani🙈

hellwant
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@hellwant neviem ako ty, ale moj muž si utiera penis aj po cikani🙈

@anonym_autor Taky Medvedik čistotny , česky vystižnejšie v tomto pripade- Mýval 😁

Strana
z5