Ako udržať poriadok vo financiách s viacerými účtami?
Nebaví ma robiť neustále sumár koľko máme na účtoch rodiny, no ak to nespravím vymkne sa nám to spod kontroly a minime viac ako máme a zrazu naše financie klesajú. Je to náročné aj preto, lebo raz sú vianoce, raz sa objednáva nejaká dovolenka, raz kurzy detí na celý rok ... stále dačo. Ako to robíte vy ostatní? Ide ma šľak trafiť.
Vymeniť prácu kde lepšie zarobíš a nemusíš toto riešiť
Ved odlozte kartu z uctu na setrenie a nechytajte sa toho.
Tiez mam v plane moju vyplatu presuvat na moj ucet a z muzovho budeme zit a platit vsetko.
@lekka tak ja aj muž mame oddelene účty takze on si kontroluje svoj a ja svoj. A potom mame 3-ti spolocny tam mame peniaze na stravu, drogeriu proste všetko čo sa týka domácnosti. Z toho vlastného si viac menej každý poplati paušál, tankovanie (mame 2 auta takze on jedna a ja jedno) a take veci pre seba viac menej. A mame nastavenú hranicu že pod akú sumu už viac nemôžeme míňať z tých účtov že to proste mesačne musí odísť na sporiace. Z toho spoločného to môžeme minúť na nulu pretože každý mesiac tam pošleme ďalšie. Fungujeme takto už 7 rokov a zatiaľ bez problémov. Ja síce teraz som už na materskej tak to budeme musieť trosku upraviť ale myslím že zvládneme.
Ale čo sa týka financií tak sme otvorení ja viem koľko tam má on a on kolko ja nič si nezatajujeme.
Ale teda nič iné ako kontrola neostáva nedá sa len platiť bez toho aby si sa do toho účtu pozrela..
@lekka ja som za zjednodusovanie veci, minimalizmus aj v tomto. Ak ste naozaj rodina, mozno by vam stacil jeden spolocny, bezplatne vedeny ucet a dve karty + elektronicke bankovnictva k nemu. A ostatne, nie operativne nevyhnutne peniaze, mat aspon na 3% sporiacom/ich ucte/och (v najhorsom na nejakych 1-2 rocnych terminakoch), aby aspon inflaciu ako-tak kompenzovali. Niektore banky umoznuju niektore sporiace produkty nemat casovo viazane (presuvat peniaze volne medzi beznym a sporiacim uctom).
Ja si zapisujem do appky Správca peňazí každý výdavok a zatiaľ sa nám darí ,aj šetriť a vidieť kam idú peniažky a viem toto.potom odsledovať a ustrážiť si že tam sme veľa minuli a tak. Ale je to ako vravíš,raz to vyskočí,inokedy zas niečo iné a rozpočet čo som nastavila moc nefunguje 😂😂 ale sme SZČO,treba aby sme mali ušetrených viac peňazí, keďže príjem je celkom kolisavy
Nekontrolujem..co treba,alebo co sa mi paci...kupim 😊
Mame kazdy svoj ucet ten mame kazdy sam pod kontrolou a ucet rodiny kam posielame kazdy mesiac nejaku sumu je iba na spotrebu. Odtial sa kupuju bezne operativne veci a ked je mesiac, kedy su vyssie vydavky posleme tam viac.
@hortenziaj jaká to je konkrétne appka pls?
ja si zapisujem každý výdavok, ale nie do appky, vediem si to už roky rokúce… sedí mi to na halier presne 😏
Urob si poriadok, ktory ucet je naco. My mame jeden spolocny na najom, deti, nakupy potravin, vylety, dovolenky jednoducho spolocne vydavky. Druhy ucet kazdy zvlast na vlastne vydavky ja na kadernicku, fitko, kozmeticku, mobil, auto... Takto sa to ovela lahsie kontroluje, ked viem, ze na seba som nemala nadstandardne vydavky tak ten ucet necham tak a sledujem len spolocny, niekedy ani ten pretoze doma medzi sebou komunikujeme, kto naco pouzil spolocny ucet.. Navyse moja appka TatraBanky (neviem ako ine) presne ukazuje graf farebne rozdeleny na niekolko casti, kolko naco som kedy minula. Takze kontrola financii mi zaberie par minut.
@lekka easy. Ja mám veľa účtov, v pohode si vediem jeden excel a všetko vidím. Všetky účty okrem jedného mám zadarmo. Ale ja som ten typ, ktorý má rád všetko pod kontrolou.
@hortenziaj jaká to je konkrétne appka pls?
@biba_18 správca peňazí v Google play, také prasiatko.
@lekka ja som za zjednodusovanie veci, minimalizmus aj v tomto. Ak ste naozaj rodina, mozno by vam stacil jeden spolocny, bezplatne vedeny ucet a dve karty + elektronicke bankovnictva k nemu. A ostatne, nie operativne nevyhnutne peniaze, mat aspon na 3% sporiacom/ich ucte/och (v najhorsom na nejakych 1-2 rocnych terminakoch), aby aspon inflaciu ako-tak kompenzovali. Niektore banky umoznuju niektore sporiace produkty nemat casovo viazane (presuvat peniaze volne medzi beznym a sporiacim uctom).
@madeincssr V pripade smrti manzela/manzelky bude ucet zablokovany az do dedicskeho konania.
@lekka my mame vedľajší ucet(krátkodobé fondy) tam posielame.peniaze ked nam.nieco necakajne vybehne poprípade dovolenku z.toho.platime....potom setrime na dlhodobé (fondy tiez) tam.mame tak ze zarábajú viac a ked nam napr bude koncit fixácia z toho vyplatime.hypo.nejaku cast.
Cca 20%z prijmu posielame vedla a snazime sa vyzit z toho co ostane na ucte ;) tiez nemozem mat.peniaze.na účte inac by sa pokotulali vsade ;) preto nechvam na ucte pre.zakladne veci strava pravidelne platby a jasne ze nieco este na vyse vylet.atd ;)
Mám ich asi 10, prehľad mám o všetkých, proste si to pamätám 😅
bika18,prosim ta,porad nam ako zapisijes,napr.ked kupis aj dva rozky,,alebo trebars sampon na vlasy ,do akej kolonky?
bika18,prosim ta,porad nam ako zapisijes,napr.ked kupis aj dva rozky,,alebo trebars sampon na vlasy ,do akej kolonky?
@anonym_d57595 na bločky používam https://play.google.com/store/apps/details?id=s... ale zišlo by sa niečo lepšie kde by roztriedilo podľa typu, potraviny, drogéria, doprava, zábava
@anonym_d57595 na to nemám špeci kolonku 😏 bežné výdaje. napíšem drogerka… 2 rožky kartou neplatím, zapíšem si do hotovosti lidl napr. alebo billa…
mám rozdelené na nutné výdavky - na tie peniaze nešahám a používam ich iba na ten účel na ktoré sú vyhradené (byt, odpad, daň, inkaso, telka atď) - zvyšok mám bežné výdavky - a tam mám budget podľa toho aké mám nutné výdavky… žiadna veda…
@mimidudik a úplne náhodou to je tvoj web ktoému robíš reklamu
@mimidudik a úplne náhodou to je tvoj web ktoému robíš reklamu
@anonym_131214 nie. Nerobím reklamu, ale prácne som vytvorila tabuľku a vrátane mňa ju využíva vyše 1500 ľudí, je zdarma. Mne to neprinesie nič a vám som chcela poradiť. Ale úplne v poriadku bude, ak si ju nestihnete 😊
Mame 3 ucty - kazdy svoj a "spolocny". Na ten spolocny vzdy prveho odchadza urcita suma z nasich uctov a to mame na vydavky mesacne, vacsinou tam este ostane do plusu.. nekontrolujeme to... tak nam to funguje roky a tak sme spokojni 😊
Máme viacero účtov, lebo sme ich tak mali pred manželstvom, peniaze berieme ako spoločné ale máme to takto.
Na podnikatelskom si muž vždy necháva peniaze na odvody, zvyšok prevedieme na môj sporiaci. Neberiem ho ako sporiaci. Na ňom mám rezervu, ktorú chcem mať rýchlo po ruke, keby niečo. Je to suma pod ktorú nejdem za žiadnych okolností. Plus tam mám peniaze navyše. Z tych penazi navyše platim napriklad kreditku, nakolko vyuzivame len tú, debetnú vôbec. Potom na našich osobných účtoch máme tolko penazi kolko je potrebné na povinné platby ako hypoteka, energie, poistky a podobne. Občas prerátam kolko máme penazi aj spolu s hotovosťou ale primárne to riadim tým, že mám na každom účte toľko, kolko na ten mesiac treba plus na dalšom rezerva na ktorú nikdy nesiaham. Nikdy neminiem viac ako by som mala, lebo vždy mám niekolko tisíc nad tou rezervou. Vymyslim si. Železna rezerva je 7 tisíc a už keď vidím že tam mám po zaplatení všetkého 8 tisíc tak sa uskromňujem. Jednoducho si nedovolím sa ku tej rezerve priblížiť.
Máme viacero účtov, lebo sme ich tak mali pred manželstvom, peniaze berieme ako spoločné ale máme to takto.
Na podnikatelskom si muž vždy necháva peniaze na odvody, zvyšok prevedieme na môj sporiaci. Neberiem ho ako sporiaci. Na ňom mám rezervu, ktorú chcem mať rýchlo po ruke, keby niečo. Je to suma pod ktorú nejdem za žiadnych okolností. Plus tam mám peniaze navyše. Z tych penazi navyše platim napriklad kreditku, nakolko vyuzivame len tú, debetnú vôbec. Potom na našich osobných účtoch máme tolko penazi kolko je potrebné na povinné platby ako hypoteka, energie, poistky a podobne. Občas prerátam kolko máme penazi aj spolu s hotovosťou ale primárne to riadim tým, že mám na každom účte toľko, kolko na ten mesiac treba plus na dalšom rezerva na ktorú nikdy nesiaham. Nikdy neminiem viac ako by som mala, lebo vždy mám niekolko tisíc nad tou rezervou. Vymyslim si. Železna rezerva je 7 tisíc a už keď vidím že tam mám po zaplatení všetkého 8 tisíc tak sa uskromňujem. Jednoducho si nedovolím sa ku tej rezerve priblížiť.
@anonym_f8fd69 takto nejak to máme aj my, no zdá sa mi to trošku pracné ... zjednodušujem si to s trvalými príkazmi, no aj tak je to sem tam a neprehľadné.
ďakujem za všetky odpovede
@anonym_f8fd69 takto nejak to máme aj my, no zdá sa mi to trošku pracné ... zjednodušujem si to s trvalými príkazmi, no aj tak je to sem tam a neprehľadné.
ďakujem za všetky odpovede
@lekka mame trvale prikazy aj inkasa, len som myslela že viem kolko mi má mesačne odíst a tolko tam vždy je. Takze nemam ako nemat v tomto prehlad.

neustále pozerať, kontrolovať.