Ako udržať poriadok vo financiách s viacerými účtami?
Nebaví ma robiť neustále sumár koľko máme na účtoch rodiny, no ak to nespravím vymkne sa nám to spod kontroly a minime viac ako máme a zrazu naše financie klesajú. Je to náročné aj preto, lebo raz sú vianoce, raz sa objednáva nejaká dovolenka, raz kurzy detí na celý rok ... stále dačo. Ako to robíte vy ostatní? Ide ma šľak trafiť.
@madeincssr V pripade smrti manzela/manzelky bude ucet zablokovany az do dedicskeho konania.
@spongebob1 v mbank nie... ak si daju spolocny (tam je naozaj spolocny)
@spongebob1 v mbank nie... ak si daju spolocny (tam je naozaj spolocny)
@anonym_74ea04 no to nie je, kedysi to tak bolo ale už sa nedá dať, muž mal účet a k nemu ma chceli pridať už len ako dispodenta,ale v pripade smrti by bol účet zablokovaný. Ale v mBank je to jedno, mám vedenie účtu zdarma ,je to lepšie ako potom trpnut bez peňazí keď náhodou sa stane nešťastie
@anonym_74ea04 no to nie je, kedysi to tak bolo ale už sa nedá dať, muž mal účet a k nemu ma chceli pridať už len ako dispodenta,ale v pripade smrti by bol účet zablokovaný. Ale v mBank je to jedno, mám vedenie účtu zdarma ,je to lepšie ako potom trpnut bez peňazí keď náhodou sa stane nešťastie
@hortenziaj mBank ako jedina banka stale ponuka ucet dvoch majitelov https://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto-s...
@hortenziaj https://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto-s...
milujem tieto odborne hadky
Čo sa stane v prípade úmrtia jedného zo spolumajiteľov?
Dôjde k blokovaniu polovice finančných prostriedkov uložených na spoločnom účte. A to ku dňu, keď sa banka dôveryhodne dozvedela o smrti spolumajiteľa. Blokovaná suma sa stáva predmetom dedičského konania a zároveň sa rušia všetky platobné príkazy zadané zosnulým spolumajiteľom, po 14 dňoch od oznámenia úmrtia.
Pozostalý spolumajiteľ môže naďalej využívať Spoločné mKonto aj zvyšné finančné prostriedky, ktoré sú na ňom uložené. Viac informácií.
@hortenziaj mBank ako jedina banka stale ponuka ucet dvoch majitelov https://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto-s...
@petamich no ,tak nechápem prečo nám to nechceli urobiť. A to sme boli aj na pobočke
@hortenziaj https://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto-s...
milujem tieto odborne hadky
Čo sa stane v prípade úmrtia jedného zo spolumajiteľov?
Dôjde k blokovaniu polovice finančných prostriedkov uložených na spoločnom účte. A to ku dňu, keď sa banka dôveryhodne dozvedela o smrti spolumajiteľa. Blokovaná suma sa stáva predmetom dedičského konania a zároveň sa rušia všetky platobné príkazy zadané zosnulým spolumajiteľom, po 14 dňoch od oznámenia úmrtia.
Pozostalý spolumajiteľ môže naďalej využívať Spoločné mKonto aj zvyšné finančné prostriedky, ktoré sú na ňom uložené. Viac informácií.
@anonym_74ea04 no pred 5 rokmi som to riešila, ešte sme aj na pobočke boli, a povedal nám že sa to už nedá urobiť. Nezistovala som si že ako je to teraz ,keďže je to už pre mňa irelevantne. Takže tak,ospravedlňujem sa ,my sme vetdy chceli skrz poplatky jeden účet,nechali sme len mužov , a ja som si teraz ako SZČO aj tak musela vlastný zakladať kvôli transakcnej dani
kadzy ucet mam urceny na nieco.. nerobim ziadne sumare ani nic. JEden ucet samostatneje na hypo, tam som automaticky nastavila inkasa, trvale prikazy a platim z tade pravidelne platby. Tu sumu tam posielam kazdy mesiac. Mam jeden ucet a ten pouzivam na bezne veci vsetky, ide my tam vyplata a vsetky bezne nakupy a posielam na tie naklady na byvanie na inom ucte. K tymto uctom su sporenia, na tom "domovom" mam soprenie dcerine, na tom "beznom" mam zase dcerin bezny ucet na vreckove. Chlap ma samostatny ucet + podnikatelsky a tam neriesime nic, z tade len posielam financie na tie dalsie dva moje ked treba. Viac uctov by som nedrzala a nestrazila. Vacsie uspory, som drzala v investovani, ziadne tisice na beznom ucte (myslim tie nedotknutelne rezervy) ak z nejakeho dovodu by som na beznom mala mat vyssiu sumu trvale = presuniem si to na sporiaci poducet a z tade sa neplati, nepresuva = netreba to kontorlvoat a strazit, poviem ze mam 10t zeleznu rezervu, bude tam 10t a nebudem z tade tahat nic.

@lekka 1, vsetko si vediem uz roky rokuce v exceli... kreditky, ucty, poducty, investicie...
Ak mas toho menej (iba 2-3 banky), tak niektore umoznuju si pridat ucty cez API (TB, FIO, apod...) - budes to mat v jednej appke...