Ako ušetriť z nízkeho príjmu?
Ahojte v auguste budem mat statnice studovala som 6 rokov externe poberam opatrovatelsky prispevok na staru mamu kto vie tam viete ze je to okolo 503 eur s tym ze 200 eur davam este do domacnosti akoze nieco sa mi podarilo usetrit ale ako setrit z 300 eur ? Myslite ak si takych 150 eur viem odlozit je to v pohode ? Inak prispevok budem asi poberat iba do decembra ale zas sa bojim ze s titulom si nebudem vediet najst adekvatnu pracu ze ma nikam neprijmu aaach zas tieto dilemy
ako dlho babku opatruješ?
@luccija ja to vidím úplne opačne, ona odbremenila rodinu od opatrovania babky, čo je náročné fyzicky aj psychicky, ale nemohla počas tých rokov pracovať. Neviem, ako dlho to bolo, pýtala som sa, možno autorka počas dňa odpovie. Ja som vo veku jej matky, mám bývanie nezaťažené hypotékou, mám ho zariadené, vybavené, mám šiat, kabeliek, topánok, že ak si tri roky nič nekúpim, tak to v pohode prežijem. Ona má čo? Má predpokladám okolo 25 rokov, keď píše, že šesť rokov študuje. Ona nič nepotrebuje? To myslíš vážne: Nemá desať rokov, je dospelá žena. Keby pracovala, mohla by odložiť každý mesiac možno 500 eur, za rok je to 6000 eur, za tri roky, za päť....mohla si zobrať hypo aspoň na garsónku a kúpiť ju za prijateľnú cenu. Mohla nadobudnúť nejakú prax a teraz nebyť v strese, kde sa zamestná. Ako matka, ktorej by dcéra prevzala na svoje plecia to, čo som mala robiť ja, by som od nej nezobrala ani euro. Bola by som vďačná, že nemusím ostať doma z práce a potom pár rokov pred dôchodkom márne hľadať inú alebo že nemusím platiť opatrovateľku.
@elizabet173 nevieme čo platia jej rodičia, možno jej setria...a akú školu študuje možno by tak či tak nepracovala...ale je mi to tiež zvláštne ..možno sa o babku stará rok, aby mala aspoň niečo a predtým s ňou bola mama je to málo informácií na to, aby sme robili zavery
Ja by som ti poradila, skúšať už teraz pozerať pracovné ponuky a začať sa v tom orientovať, aby si mala prehľad, napísať životopis a začať posielať. Nech ťa už aspoň registrujú medzi ponukami.
Možno to bude drzé odomna, síce dostavas opatrovateľský ale....keby sa moje dieťa staralo o môjho rodiča, tak ja by som mu prispievala a tým aj trošku polohla. Na či minas svoje peniaze, len pre svoje výdavky?
Kazdy je zvyknuty na iny standard a ma ine podmienky. ;) Mne staci jedlo a strecha nad hlavou aj par mesiacov...
@luccija to súhlasím, že máme málo informácií, ale nie s tým, že mladá žena nič nepotrebuje, naopak, potrebuje oveľa viac, ako o desaťročia staršia
@elizabet173 od minuleho roka august 2021
@luccija ano ako som pisala o babku sa staram od augusta minuleho roku a odvtedy si vlastne setrim vedela som to hned ze sa onu budem starat do decembra tohto roka potom uz prebera po mne miesto jej dcera cize moja teta
@martul ano peniaze minam v podstate len na seba
Aby som to upresnila je pravda ze 200 euro platim ucty ale zas otec mi teraz kupil mensi pozemok potom chce pre mna aj auto kupit takze mi to mame takto nejak cudne 😅
A este som zabudla hej 25 rokov mam
Napriklad mame plno zvierat a na tie teda tiez nic neplatim ani na svojho psa ako myslim krmivo atd 😅
No a sme doma🙂tak šetri koľko vieš a hľadaj si pracu, popozeraj ponuky....
@luccija setrim setrim tych 200 euro si kazdy mesiac viem odlozit no alebo 150.....
tak to nie je tak dlho, myslela som, že sa staráš počas celého štúdia a kompenzovali ti to kúpou pozemku

@elizabet173 nemôžeš porovnávať plat a výdavky vydatej ženy o niekoľko desiatok rokov staršej.Ved to je mladá baba, ktora asi okrem mobilu a trocha stravy nič nepotrebuje, alebo jej ešte rodičia kúpia.Aj mi jej je trocha ľúto všetci sa rozpŕchli za lepšou prácou a ona má babičku a opatrovatelsky