Ako vybavím zrušenie bezpodielového spoluvlastníctva pri úvere?

sssilvia
28. júl 2015

Potrebujem vybavit úver al. hypotéku na vyplatenie brata z rodičovského domu, ale manžel je vedený úverovom registri, takže chcem byt ja ako žiadatel. Ako to ošetrit tak, aby íjeho neposudzovali pri vybavovaní úveru? Vraj bude treba vybavit zrušenie BSM už pred vybavením, može mi niekto poradit postup? Brat budem asi 30000, ručit rodičovským domom, prevod spravíme asi kúpnopredajnou zmluvou medzi mnou a otcom.

natalushka
28. júl 2015

Ahoj..no neviem,ale myslim,ze BSM len tak nezrusis..hlavne ked sa jedna o tak velku sumu..ty musis mat dostatocny prijem na taku sumu,ale ked ste manzelia,myslim,ze tam aj tal treba manzelov suhlas..a kedze ma cervene ciala v uverovom registri..myslim,ze to nepojde..mozno je rozdiel,ci aa tam dostal pred manzelstvom..ale myslim,ze dlhy sa aj tak zdielaju🙂 moc sa tomu nerozumiem,mozno pisem blbost..ale tak ejako logicky mi to nesedi,ze by to slo 🙂 tak snad to nejako vybavite..

bambibam
28. júl 2015

BSM asi len súdom , opýtať sa ...notára ,v banke ,ja mám s mm BSM a povedala notárka ,že len súdom to zrušíme ,ale bolo to 10 rokov dozadu ,možno sa niečo zmenilo . Ale verím ,že riešenie nájdete ,lebo ked sa chce tak sa dá.

lilimoni
28. júl 2015

Staci notar. Ten uvedie, ze pristriedky z banky a kazdy hmotny majetok, za ne obstarany je vylucnim vlatnictvom teba.

milenka74
28. júl 2015

Treba na sud podat a kolky su cca 170€ vybavovala som to pred mesiacom

gabrielaslivkova
28. júl 2015

Pre účely úveru/hypotéky vám stačí zúženie BSM u notára pre tento účel - pre účel úveru a použitie finančných prostriedkov získaných z úveru. Je to štandardný postup pre banky, ak jeden z manželom z akéhokoľvek dôvodu nemôže vstúpiť do úveru (záznam v úverovom registri, exekúcia,...) a druhý z manželov by tento úver vzhľadom k príjmu a ostatným pozitívnym okolnostiam dostal. Manžel tak nevstúpi do úveru, avšak bude považovaný za vyživovaciu osobu voči tebe. Teda nie je nutné úplne zrušiť BSM.

mamulka211
28. júl 2015

U notora dat zuzit BSM konkretne na ten ktory uver a nehnutelnost.

gabika20
29. júl 2015

Potrebuješ len zúžiť BSM..robí sa to u notára.. budeš potrebovať sobášny list, občianske a špecifikáciu úveru.. zrušiť BSM môže iba súd, ale to ti je predpokladám zbytočné 🙂