icon

Ako vybrať správnu firmu na odškodnenie po nehode?

15. apr 2025

Ahojte! Mal som autonehodu uz mesiac a pol dozadu stym ze som bol na znaleckych posudkoch u lekarov atď.. po pragde som myslel ze sa tato suma podla bodovania automaticky vyplati po uzavreti pripadu, no dozvedel som sa ze vraj nie .. volali mi uz 2 sukromne firmy ktore sa specializuju na odskodnenia takehoto typu .. moja otazka je , že či uz niekto s tymto mal skusenosť popripade ak ano ake firmy na tieto odskodnenia su najlepsie a co realne oni urobia inak ako ja ked viem kolko bodov podla tabulky mam dostat .. ide o to ze firma si pyta 30% proviziu co mi pride trochu vela .. prosim ak by niekto mal nejake skusenosti a tak bol by som velmi vdacny 🙂). Pripadne najlepsie asi firmy z Košic a vase skusenosti..

betulinka1
15. apr 2025

Znamy mal firmu Votum a teda paradne odškodnenie mu dohodli. Tiez platil z vyplatených penazi ale nemal ziadnu robotu.

patka06
15. apr 2025

Poznám Votum, urobia to isté čo zvládneš aj sám - ušetria tvoj čas, ale u nich je to zdĺhavé
Platia sa im % zo sumy, ktorú vymohli
Neodporúčam ich

autor
15. apr 2025

@betulinka1 samozrejme ze si beru po odskodneni % preto pisem ci ma niekto s mensim % skusenost pretoze mne povedali ze si vezmu 30% ..

autor
15. apr 2025

@patka06 no prave ze neviem ako zvladnem sam kedze neviem komu pisat kde sa odvolat a dalsie xy veci … taktiez

patka06
15. apr 2025

Skúsila by som radšej dobrého právnika.

kaktusik007
15. apr 2025

pracovala som ako poistny likvidator skod na zdravi z pzp.... votum a im podobne firmy -- je to tvoje rozhodnutie s nimi podpisat zmluvu, ale osobne by som to nikdy neurobila, iba sa prizivuju na nestasti druhych.

musis si uvedomit jednu vec - na plnenie PZP musi druha strana byt pravoplatne uznana vinnou - tu nezvykne byt poistovna dovodom, pre ktory sa dlhsie skoda na zdravi vyplaca, zvacsa to stoji na vysetrovatelovi a potrebnych znaleckych posudkoch... Standardna dlzka takej beznej skody na zdravi je ze je vyplatena tak do roka, ak je vacsieho rozsahu - tak aj tri roky sa niektore natiahli.

Votum ti nepomoze - poistovni je jedno, kto je prijimatelom - ci ty priamo alebo si k tomu splnomocnil nejaku spolocnost ci pravnika -- poistne plnenie sa zasiela v rovnaky cas. Ked je proste riesenie uzavrete.

Ak mozem poradit, kontaktuj priamo likvidatora v poistovni - ten ti poradi najlepsie, ako dalej postupovat a povie ti aj, na co presne caka a preco este neplni.