Ako vyriešiť hypotéku?
Dobrú deň, mám 30. Idem riešiť hypotéku. Nie som na ňu už stará? Aké sú podmienky? Aká banka sa oplatí na úver? Ako dlho to bude trvať? Aké ste mali problémy ohľadom hypotéky?
Áno viem, že si to môžem nájsť na internete, no je toho toľko. Veľa informácií o všetkom a ja sa neviem rozhodnúť pre tú správnu. Topím sa.
Chces umele dychanie?😂😜
@anonym_autor Ja ti odpoviem len na prvú otázku - ja som bral hypotéku, keď som mal 48 rokov. Všetko ostatné je na diskusiu s bankou.
Alebo ešte jednu - ktorá banka sa oplatí? Tá, ktorá ti dá úver s najlepšími podmienkami.
@anonym_autor nie si stará, ja som brala v 43
obráť sa na finačného poradcu ten to vyrieši všetko za teba pretože je veľa xy vecí čo ovplyvní tvoju hypo a na hypo nieje nikdy neskoro ,ak ju schvália
@anonym_e4e767 veľmi dobra rada, ďakujem
@anonym_088faf ďakujem, takže mi ju ešte dajú
@anonym_autor vek nie je jediná podmienka 😉
@anonym_088faf prosím vás a aké splatky vám vypočítali a akú sumu ste brali?
@anonym_088faf prosím vás a aké splatky vám vypočítali a akú sumu ste brali?
@anabella000 pred 10 rokmi, brala som cca 130.000, splatky boli nieco nad 600 eur
Aj nam dali hypo,resp.sme 3hypo,uver davali do 1 hypo a muz mal 50tku.Zalezi len od vysky prijmu ale aj od nehnutelnosti.
@anabella000 pred 10 rokmi, brala som cca 130.000, splatky boli nieco nad 600 eur
@anonym_088faf ale nedá sa porovnať co bolo pred 10rokmi a teraz
Spajali sme hypo tento rok v maji,hypo 175000eur,na 20r,splatka 1030.
@anonym_autor brala som hypo v 46 nie si stara, proste sa zober a chod si zistit 2-3 banky kolko by ti dali. Financni poradcovia su niekedy az moc vtieravi ale skusila by som aj to.
@anonym_088faf ale nedá sa porovnať co bolo pred 10rokmi a teraz
@anabella000 pýtala si sa hlavne na vek. Jasné, že boli iné úrokové sadzby. Teraz by vyšla splátka vyššia. Všetko závisí od tvojho príjmu, či ti to schvália.
Ja mam hypo, brala som ju v 52r.
Bez problemov.
@anonym_autor ja som brala jednu hypo po 40-tke. Druhú hypo ešte o šesť rokov neskor. Bez problémov. Čiže uvidíš. Ale dobre ti rádia finančného poradcu. Ja som sa nemusela o.nic starať. Povedala som mu že chcem hypo a už som.len došla na podpis do banky.
Dobrý finančný poradca, ideálne aby si na neho mala referencie z prvej ruky.
My sme najprv šli sami riešiť a banky nám dávali podmienky, s ktorými sme neboli úplne stotožnení.
Dostali sme kontakt na jednu finančnú, vyriešila nám úplne všetko, veľmi dobre a prišli sme doslova len na podpisy. Akurát mi aj volala, že si môžeme zažiadať po roku o zníženie úroku, tiež nám s tým pomohla.
A brala som na 29.
@anonym_autor brala som si hypoteku tesne pred 40tkou. Kúpila som dom, hypo splacm sama a problemy som nemala ziadne. Odporúčam ale šikovného financneho poradcu.
@anonym_autor ale hypo ti daju (kvoli veku) hocikedy ak splatnost bude do 70 (zalezi od banky). Takze v 30 aj na 30 rokov... to ta ako anpadlo, ze nie
@anonym_autor ahoj ak máš záujem môžme sa na to spolu pozrieť venujem sa tomu a urcite nájdeme cestu ako to vyriešiť ☺️☺️☺️ moji klienti sú aj starší a zistia kolko krát že nemusia mať hypo na 30 ani 20r ☺️☺️☺️
@anonym_autor Ja ti odpoviem len na prvú otázku - ja som bral hypotéku, keď som mal 48 rokov. Všetko ostatné je na diskusiu s bankou.
Alebo ešte jednu - ktorá banka sa oplatí? Tá, ktorá ti dá úver s najlepšími podmienkami.
@chrobak7 ak máte otázky ohladom toho ako sa dá predsalen ušetriť na hypo, v banke vám o tom nepovedia☺️ ak máte záujem môžme sa na to spolu pozrieť ☺️
Tatino bral v 50 tke, dali mu do 67, lebo bol VS profesor(mal vysoku splatku, tuším 1300 eur), ktori väčšinou pracujú do 70tky a sú pre banku stabilní klienti. Už ju ma aj splatenu.
Hypo mám od 41, no je pravda že kôli veku máme splátky vysoké keďže nám to dali len na nejakých 22 rokov. Takže stará nie si neboj.
@anonym_autor ahoj ak máš záujem môžme sa na to spolu pozrieť venujem sa tomu a urcite nájdeme cestu ako to vyriešiť ☺️☺️☺️ moji klienti sú aj starší a zistia kolko krát že nemusia mať hypo na 30 ani 20r ☺️☺️☺️
@anonym_autor myslim, ze to je idealny vek. Ked mas dobru a stabilnu pracu tak mas u banky dobru bonitu. Predpokladam, ze aj nasetrene nieco mas. My sme brali starsi, resp. muz bol starsi, ja na rodicovskej takze moj prijem sa do toho ani nebral. Na obdobie so stropom 62 r. Tu citam ze asi sa uz aj zvysil. Podla stropu sa pocita dlzka splacania, ale nemusis ist na doraz. Ked ti vyjde za kratsie obdobie splatka, ktoru zvladnes, tak by som brala kratsie obdobie.

obráť sa na finačného poradcu ten to vyrieši všetko za teba pretože je veľa xy vecí čo ovplyvní tvoju hypo a na hypo nieje nikdy neskoro ,ak ju schvália