icon

Ako vyriešiť problém s elektrickou prípojkou cez ulicu?

monca0021
23. máj 2019

Ahojte baby dala som to aj na modrú strechu ale pre istotu ak ma niekto skúsenosť budem rada keď mi poradíte! Ďakujem a kopírujem ❤️

Ahojte rozhodla som sa poradiť tu pretože už neviem ako dalej postupovať. Rozhodli sme sa stavať dom, pozemok mame bohužiaľ je bez inžinierskych sieti tak sme si povedali že do toho niečo vrazime a ideme na to. Vodu riešime studňou, odpad zumpou no a teraz narážam na problém. Elektriku riešime už pol roka. Hľadáme sme rôzne cesty ku pozemku dalo nám to veľmi veľa námahy vždy prišiel nejaký problém buď jeden človek nepovolí alebo Elektrarne. Keď sme konečne narazili na cestu po ktorej je možné elektriku ťahať prišiel problém číslo jeden - pozemok 600 majiteľov síce by sa šlo len kúsok ale potrebovali sme súhlas samozrejme. Po desiatich stretnutiach a dohadovani sme súhlas dostali (na združení kde sa o tom rozhoduje) další problém číslo dva bol že ideme cez cestu kde sú majiteľmi 4 ľudia. Všetci mi súhlas dali lenže sa chcú pripojiť tiež. A tu nastáva ten najväčší problém keďže sme mali známeho v elektrárňach dostali sme rýchle schválenie od elektrarni že MY si to samovoľne môžme urobiť. Potom som s muzom zisťovala či teda by sa mohli aj ostatný a tam sa elektrárne vyjadrili že oni by aj urobili rozšírenie sieti ale trvalo by to minimálne dva roky kým sa vôbec dostanú ku tomu. My sme si zaplatili firmu aby nám urobili projekt na dom vybavili vodárne bla bla všetky papiere aj zo stavebným povolením tak si viete predstaviť koľko to stalo zatiaľ sme platili len polku polka po stavebnom ale aj tak. Z tých 4roch ľudí tam nikto stavať nejde každý tvrdil že minimálne 10 rokov nič. Prosím vás poraďte mi čo môžem robiť? Ako mám tým ľuďom vysvetlit že to proste nejde teraz hneď? Na jednej strane to chápem lebo keď už sa kope sa môže spraviť aj im lenže keď to elektrárne tak nechcú tak čo robiť. Prosím poraďte, ďakujem.. na cenu kašleme lebo ťaháme až 320m elektriku ale konečne sa nám podarilo nájsť cestu a zas vyzerá že to padá, čakať 2 roky nemôžeme. Ďakujem

draik
23. máj 2019

Je to jednoduché, buď sa s vlastníkmi dohodnete alebo máte smolu. Tu niet čo riešiť, keďže máte pozemok bez IS a bez jednoduchého prístupu k IS. Vlastníkov pozemkov nepritlačíte nijako.

korunka1
24. máj 2019

Povedala by som Ti to isté, čo je napísané nado mnou, ale......žasnem, že sa do toho vôbec púšťate. Bez vody, kanálu a elektriku ťahať 320 metrov !!!! Čo ste rozum potratili? Sorry, predýchavam. To v kerej ri@i je ten pozemok.? Čo na tom pozemku je také, že to stojí za tie náklady? Uf

maminkasisa
24. máj 2019

nesla by som do toho.... a to ste este ani nezačali stavat

monca0021
autor
24. máj 2019

@korunka1 my sme si vedomý toho že je to finančne náročnejšie a to nám absolútne nevadí 🙂 ide o to že pozemok sme dostali ako dar a môjho muza rodina pozemky ,,dedí,, nepredáva bohužiaľ. Pravdaže keby som mohla predám a kupim inde pozemok ale nejde to tak hľadáme riesenie

korunka1
24. máj 2019

@monca0021 to je síce pekné, ale mohla by mi ho aj kráľovná darovať, za tie peripetie to nestojí. V dnešnej dobe mať žumpu a vodu zo studne a tých metroch el. prípojky nevraviac. Áno, sú dediny, kde tak žijú, nevedia vybudovať kanalizáciu, vodovod, ale už sú zvyknutí. ťahať káble cez pozemky niekoľkých vlastníkov sa môže rokmi vypomstiť a tá dĺžka je fakt o držku. Ten pozemok je asi dosť mimo civilizácie. Prístupovú cestu tam vôvec máte?

hiro
24. máj 2019

"Vodu riešime studňou" 🙂 Nuz sme boli na prazdninach ci dovolenke v 2 roznych domoch kde mali vodu zo studne tak v oboch voda dosla a museli sme nosit vo vedrach :D

monca0021
autor
24. máj 2019

@korunka1
@hiro voda tam bude o rok takze potom nebude problém. Prístupová cesta tam je. Netahame to cez pozemky ale po ceste ktorá ma vlastníkov z toho aj my sme vlastníci. Baby ja viem že to je náročné no keďže už mame projekt čakáme už len ako sa vyjadria vlastníci