icon

Ako vytlačiť daňové priznanie z finančnej správy?

5. apr 2024

Ahojte, dala som si vypracovať DP ako szčo, z účtovníkom som nebola osobne ale cez email. Ako szco sme povinný podávať DP cez finančnú správu co aj urobil. No ja si neviem vytlačit DP keď sa prihlásim na FS , nájdem si DP ,zobrazim a vidím ho .No už keď ho dám tlačiť vytlačí mi prazne DP. No co je toto za fintu?? Neviete ako na to??

tinqua
•
5. apr 2024

Neviem, ked dam "stiahnut formulár ", tak to potiahne do pocitaca v pdf a normálne to ide vytlačiť vyplnené. Takto to robis?

sevrin
•
5. apr 2024

Ano tak je to ideálne, uložiť si to ako PDF, nech máš DP uložené v elektronickej forme a potom si to vytlač buď cez Adobe Reader alebo Foxit Reader.

autor
•
5. apr 2024

@tinqua ja som to dala rovno vytlačiť ak som to mala zobrazené. Vyskúšam

autor
•
5. apr 2024

@tinqua
@sevrin mam tam iba možnosť uložiť do súboru, dala som a otvorila no ukázalo mi to nezmysel...orezala som to aby nebolo vidno údaje.. fakt si s tým neviem rady

sevrin
•
5. apr 2024

Dal vytlačiť formulár - mne to hneď ponúkne uložiť ako PDF - ak tebe vyhodí okno s nastavením tlače, tak pozri v možnostiach či je tam možnosť uložiť ako PDF
To čo tebe ukazuje, to si môžeš uložiť a načítať do iného daňového priznania (ak by bol na to nejaký dôvod).

zalka
•
5. apr 2024

Ináč nechápem prečo ti účtovník neposlal DP vo formáte PDF do mailu. Taká polovicata robota.

sevrin
•
5. apr 2024

@zalka účtovník má účtovať, nie sa hrať na architekta v IT 😂

zalka
•
5. apr 2024

@sevrin ako nehnevaj sa, pod jedným keď podávam DP tak aj ukladám PDF, mnohí ľudia nemajú takú zručnosť aby sa v tom zorientovali. A hlavne ak to zadávateľ mal neosobné, tj. cez mail.

lucka_ke
•
5. apr 2024

https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
zroluj dole, daj si načítať ten .xml súbor od účtovníka a potom je dole možnosť vytlačiť cez "Vytlač" to ti dá do .pdf formátu

autor
•
5. apr 2024

Nie nemám tam nikde PDF. Zase také tela nie som,bežné robím takéto veci ale tu na to čumím ako tela na vráta. Účtovník dostal prihlasovacie meno,heslo a takto to tam dal. A vidieť to vidím, nechápem prečo tlači prázdne DP.

tinqua
•
5. apr 2024

@zalka suhlasim, ked robim danove tak vzdy posielam komplet vystupy v pdf.

autor
•
5. apr 2024

@lucka_ke už som chcela hlásiť úspech ale nič. Nacitala som, ale vytlačiť mi to chcelo zas prázdne,políčko uložiť mi tiež "nefunguje".

autor
•
5. apr 2024

@tinqua a to je bežné tak "komplikovane",či to len ja som v tom zaostala?

tinqua
•
5. apr 2024

Ulozit do suboru ti potiahne xml format...no skus mi poslat ten subor...ip...teda ak tam ide priloha, mozem natiahnut u seba a skusit vytlacit do pdf a poslat ti to

tinqua
•
5. apr 2024

Nie nie je....tam musi byt daka chobotina len, neviem co sa ti to deje

autor
•
5. apr 2024

@tinqua nechcem takto osobne údaje...už sa mi aj podarilo uložiť a keď som otvorila tak zase také ako som vyššie dala foto,ibaže dlhšieee.
No nič ľudia ďakujem pekne za snahu....no ja už na to s*r*m , tak nabudúce viem,že si mám vyžiadať DP .

lucka_ke
•
5. apr 2024

ale ty sa snažíš tlačiť .xml, skús nájsť .pdf a to si vytlačiť

lucka_ke
•
5. apr 2024

do download súborov ti to neuložilo?

autor
•
5. apr 2024

@lucka_ke no tak nikde som nemala možnosť uložiť to ako pdf,ale reku idem pozrieť do pdf a ono to tam JE! Paráda! Idem tlačiť a je po paráde, zase nevyplnene tlačivo aj keď mam uložené pdf vyplnené.

lucka_ke
•
5. apr 2024

muž hovorí, že ešte skúsiť súbor neotvárať v Acrobate ale v Edge a malo by tlačiť

matullienka
•
6. apr 2024

Keď máš daj si ho cez tlačiareň na tlač a tam zmeň tlačiareň na PDF mne to tak ide vždy