Ako zarobiť?
Ahojte, ako to u vas funguje, ked mate dieta a nema vam kto pomoct?. My mame 4rocne dieta, ktore chodi do skolky, byva kazdy druhy az treti tyzden chora. Manzel pracuje v automobilke na 2smeny a ja pracujem na skrateny uvazok, 3,5h denne aj to na dohodu a kde zarobim ledva 200€. Stale pozeram nejaku inu pracu, ale mozem pracovat len v case od 8h do nejakej 14h,aby som mohla odviest aj vytiahnut dieta zo skolky a to je velky problem, lebo nikde ma tak nechcu zobrat. Ste tu aj take co robite na opacne smeny ako vas manzel? My si to nevieme vobec predstavit, a vobec sa mi to nepaci, ze sa mame vidiet len cez víkend a mala by to vobec nezvladala keby som mala poobednu a nevidela by ma cely tyzden, da sa zarobit normalne a byt aj s rodinou?
@janka2501 Pripomenula si my, krátky príbeh, ktorý aj vo mne zostal. Chlapček chodil za svojou mamkou doma, že ukázať svoju kresbičku, ukázať lietadlo, čo zhotovil .... Mamka zahľadená do PC, pracovala. Poslala ho preč. Inak sa nedalo. Mamka zostarla, chytila tel. do ruky, že zavolá synovi. Ten nemal čas hovoriť, lebo pracuje. A mamka chytila album s fotkami. Našla kresbičku od syna. Spomenula si, ako chodil za ňou, aby jej tú kresbičku ukázal .... teraz syn, nemá čas.
Viem, viem, ako myslíš. A ani nie, nie si, nie sme jediní takto fungujúci ľudia. Len my si budeme ako babky pozerať fotky v PC a na Facebooku. 😵
@nevludna Akú radu? Nie je umením len vysoký zárobok, umením sa počíta aj schopnosť ušetriť. Zrátať si, čo sa oplatí a čo nie. Byť doma aj so zdravím dieťaťom a aj zarobiť si troška, to nie je za to také hrozné, ako sama píše. Ale tak podľa niekoho, to môže byť tento spôsob života - živorenie.
@eva112014 V dnešnej dobe, kedy 95% mladých ľudí má hypotéku na krku, si dvakrát rozmyslíš, či budeš pracovať riadne ako máš, alebo na skrátené úväzky za pár šupov, existovať doslova z ruky do úst, otáčať každú korunu a rozmýšľať, či si môžeš dovoliť kúpiť šunku, alebo ti stačí maslový rožok.
Nechápem tieto názory, že sa uskromníme až na túto hranicu, ale budeme mať kopu detí a budeme s nimi tráviť čas, veď ako by to prežili keby sme boli stále v práci a podobne. V prvom rade na toto mali ľudia myslieť predtým, ako mali deti, spočítať si, či na to finančne majú, či si môžu dovoliť mať väčšiu rodinu, nie naopak. Najskôr prídu deti a potom vytriezvenie do reality - aha, veď nám to nevychádza.
Aby ma niekto nepochopil zle, ja nehovorím, že ľudia nemajú mať deti, mne ide skôr o to, aby si zvážili svoje finančné možnosti, zázemie a chuť pracovať. Je x prípadov, kedy pracujú obaja rodičia, majú to zladené a s deťmi sú dostatočný čas, vedia a hlavne chcú si to zariadiť. Ide to, len netreba v prvom rade rozmýšľať, prečo by som to nemalo dať a prečo to nebude fungovať. Treba sa pýtať, informovať, hľadať.... ale keď niekto sedí doma a myslí si, že sa to vyrieši samo... takto to, žiaľ, nechodí.😕
Ked maju super druzinarku detom je tam super.nasi ani domov nechceli ist ze preco muz po nich prisiel tak skoro.a vidiet to aj na druzinarke ked sa s nou bavim ze ona ma deti rada.a hlavne deti sa tam vybehaju zahraju.doma by sa nudili.
Drzim ti palce. Nech to vyjde.
Poznas tu pesnicku od Katky Knechtovej "Prilis vela sentimentu"?
Ale nie, ako mas pravdu. Len mas domasedky mamly na retazovkach, co takto odbije deticky s kresbou kvoli tomu, ze zdobia niekomu tortu na zakazku, pocitaju zvysne peniaze do konca mesiaca ci vypisuju na konikovi univerzalne rady inym mamkam.
@trdelnik234
Domasedky mamky na retazovych materskych tiez nie su 100% doma len pre dieta. Preto je tvoj prispevok diskutabilny. A inak s tym FB a albumom s fotkami. Staci, aby tvoje dieta dostalo ponuku pracovat v Kanade, stretlo tam niekoho, zalozilo tam rodinu a tiez budes mat iba virtualny kontakt.
Neskúšala si niečo čo môžeš robiť z domu?Predávať ručné práce,piecť zákusky, účtovníctvo,nejaké doučovanie...Mohla by sa to robiť popri práci čo máš teraz.Veľké prachy by to síce neboli ale čo to prilepšiť by sa dalo
@eva112014 takych je kopec, financne bohatstvo sa nemeria prijmom ale kolko cloveku zostane z toho co zarobi...teraz mam kolegu, ktory ide dat rocne dieta do jasli aby utiahol splatky noveho BMWcka, kamoska ma byt po babke bez hypoteky a v kuse riesi nejake quatro splatky, byvala kolegyna odisla na dochodok, ktory ma cez 700€, bez hypoteky, byt v centre, minule bola pozriet v praci a nariekala ako uz jej nevychadzaju 3 zahranicne dovolenky rocne a vsetci kolegovia ju lutovali ako to maju dochodcovia tazke...syty hladnemu neveri, kazdy to vnima podla svojej optiky
prvym krokom by malo byt hladat zdroje v rodinnom rozpocte, ludia su rozni, niektori nevyhnutne "musia" dat kazdy mesiac 30-40€ na novy uces :D v krajine, ktora ti ukradne 60% zo zarobeneho prijmu kazde zle financne rozhodnutie velmi boli a utekaju tisice eur rocne z rozpoctu, staci sa len pozriet kolko ludia zbytocne utratia za bankove ucty, predrazene telekomunikacne sluzby, alkohol, fajcenie alebo stravovanie vonku ci uz v restikach alebo na menuckach a zbytocne drahych autach a nehnutelnostiach na dlh ani nehovorim...ale toto sa tazko vysvetluje niekomu, kto nepovazuje za realne usetrit co i len jedno euro
@southbay Súhlasím s tebou. Žiaľ, nie každý človek vie šetriť. Je jednoduchšie sa sťažovať a nadávať na ... Veľa ľudí si predstavuje šetrenie ako skromný spôsob života. Či dokonca si predstaví už aj chudobu pod týmto pojmom.
Kto šetriť nevie, tomu ani 5000 Eur, aj viac, by mesačne tomu človeku nestačilo.

@eva112014 tak nech nerobi a zivori🙂 ci ty mas aku radu?