icon

Ako zastaviť nadmerné míňanie peňazí?

alofinka
28. jan 2025

Kedysi som si vedela pekne našetriť, minula som mesačne okolo 1200 eur, tento mesiac neviem čo sa mi porobilo všetko míňam, pedikúra, kozmetika, výlety, tepovanie, nová umývačka, psychológ, zubár, lieky,nakupujem vo veľkom hlavne oblečenie, rozhadzujem úplne peniaze , všetko miniem a nebudem mať žiadnu rezervu, chcem s tým skončiť, už som minula tento mesiac 2500 eur ako to zastaviť?

Strana
z2
kavasmliekom
28. jan 2025

@alofinka no asi máš z čoho míňať, keď kedysi si minula 1200e. To je mimo šekov? Tak potom si veľmi dobre na tom.
Umývačka riadu je jednorázová záležitosť, asi si ju potrebovala, tepovanie neviem koľko stojí a co si tepovala. Zvyšok si musíš zhodnotiť ci sa dá žiť aj bez toho.

babababka
28. jan 2025

Od veci.Nechcela by som mať taký život,ako ty.Už by som sa nevedela na nič tešiť.Potrebujem za určité veci,zážitky bojovať,získať ich,mať sny ,budúcnosť a nie mať hneď všetko.K veci .vytýč si iný cieľ.Šetri na nejaký czdelávací kurz,rozdaj peniaze na charitu, apod.Ja neviem... .

krasneleto
28. jan 2025

normalne. prestan s tym. ak chces setrit, musis mat plan... a niektore nie absolutne nevyhnutne veci nekupovat.

krasneleto
28. jan 2025

normalne. prestan s tym. ak chces setrit, musis mat plan... a niektore nie absolutne nevyhnutne veci nekupovat.

thirstymonk
28. jan 2025

Sú dva spôsoby. Prvý je šetriť. Druhý je viac zarobiť. Osobne preferujem druhý spôsob, ale už každému ako čo vyhovuje 🙂

7miriam77
28. jan 2025

A to čo vkuse nakupujes?? Aj to máš kam nosiť? Uvedom si,že veci ako také nemajú absolútne žiadnu hodnotu, sú to len handry. Ak nevieš odolať minaniu na somariny,tak po výplate hneď daj určitú časť peňazí na termínovaný vklad alebo na setriaci účet

klementinka58
28. jan 2025

S tymto mam aj ja problem..dala som si zavazok, ze rok si nic na seba nekupim pokial mi nieco netreba surne. No kupujem o to viac detom 😃🤣🫣🫣. Ja som zrusila fitko a chodim na rychlu chodzu sama do prirody, je to zadarmo..namiesto trenerky som si dala skupinove cvicenia....tiez to vyjde lacnejsie. Kadernicku som obmedzila na 4x rocne a manikerku som si ponechala. Dala som si 52 tyzd vyzvu setrenia, tak uvidime ci usetrim nieco😃.znizila som pausal, zrusila odbery co som malo vyuzivala
Inak zaujimave, ze tolko minas a zaroven si v skupine nabehol uz rodicak? 😃🫣

bellaa3007
28. jan 2025

Ved sama si napisala, kde mínas peniaze tak to prestan robiť

januska12323
28. jan 2025

Vyber si fyzicky určitú čiastku a keď sa minie už nemíňaj, ja toto rozhadzovanie neviem pochopiť.

sevrin
28. jan 2025

Ja ušetrím aj keď je zle. Ja som skromný človek. Nechcem sa dožiť dôchodku, keď budem musieť každý mesiac rozratávať koľko môžem ešte minúť. Záver života si chcem užiť v pokoji a bez starostí. A pri tom našom riadení štátu a dôchodkovom systéme tu za 20-30 rokov nastane taká dystopia akú ani v Hosteli nenatočili.

13uzivatelka11
28. jan 2025

@thirstymonk ale ani na ten druhy spôsob sa nedá spoliehať donekonečna.. Nakupovanie vie viesť k závislosti.. A nevidím dôvod v tom kupovať zbytočne veci ktoré nepotrebujem a oblečenie, ktoré si nikdy neobleciem..

gladys_07
28. jan 2025

Ved to spomen psychologovi ked tam chodis

lea299
28. jan 2025

Nechápem, čo je na tom také ťažké. Mne osobne by asi blikala červená kontrolka, keby míňam ako zmyslov zbavená. Nemáš deti asi očividne, keď ti tých peňazí ani trochu nie je ľúto.

cimage
28. jan 2025

Ocividne mas z coho setrit. Kdd ti dojdu peniaze na ucet, tak polovicu hod hned na setriaci ucet a so zbytkom hospodar.

simca06022011
28. jan 2025

Jedna vec je, ci tie veci co kupujes potrebujes. ALebo je to vystrelok. ANo tiez su mesiace, ked proste vieme vela minut = ak zrazu vsetko treba, plus sa nieco pokazi, je to normalne.. ak ale minas nadstandard = lebo nevies co so sebou, tak jedine to zabrzdit. rezervu si tvor fixne, na tie peniaze si daj pravidlo, ze nesiahnes na to ak nejde o zivot. A bodka. Ak mas maniu v kupovani nepotrebneho oblecenia, tak na to chod ekologicky = proste si nastuduj a pozri na internete co to robi s prostredim, tieto haldy handier. A mozno si najdes aj racionalny dovod na to, preco nekupovat.
A tiez chodis k psychologovi, tak hadam si to s nim prebrala :D

tiezjedna
28. jan 2025

život je krátky, tak si dopraj, keď máš z čoho😎 A ak sa ti zdá, že to preháňaš, tak si časť peňazí hneď potom ako ti cinknú na účet odhoď do investícií, aby si sa k ním nemohla dosť obratom👍 Ušetríš a zarobia ti ďalšie peniaze😉

januska12323
28. jan 2025

@alofinka hodila som tvoj nick do lupy, zbežne prečítala a môžem konštatovať, že máš celkovo problém so závislosťami a mala by si to riešiť. Fajčenie, prejedanie, nákupy handier, ktoré ani nemáš kde nosiť. Bývaš u frajerových/manželových rodičov a tie minuté peniaze by si mala radšej šetriť na vlastné bývanie pre každý prípad.

radkaradix
28. jan 2025

hned ako pride vyplata poslat vacsinu na sporenie/iny ucet, z ktoreho sa neda len tak minat.. vybavene

miko_matata
28. jan 2025

@klementinka58 a ešte je aj na invalidnom - toto bude nejaká báchorka

domkakvet
28. jan 2025

@alofinka kazdu mesiac si vyclen sumu, ktoru mozes minut a za tu so kup co chces.

sisaka
28. jan 2025

Normálne sa radi vybrať peniaze z účtu a platiť všetko hotovosťou. Keďže máš problémy so závislosťami a nevieš si sama racionálne zdôvodniť prečo nekúpiť ďalšiu blúzku a nevieš ssi povedať dosť, tak možno si aj shopaholic, keď už chodíš k tomu psychológovi, tak to rieš s ním.

rozculena
28. jan 2025

@alofinka to z toho ID a rodičáku toľko pomíňaš? Zaujímavé

dory11
29. jan 2025

@alofinka lieky sú potrebné zubár tiež aj psychológ ( je fajn že na to máš ).
Zvyšné veci si musíš ty rozbehnúť či sú potrebné ako kúpa oblečenia atď

martinkaaa83
Odpoveď bola odstránená
liv1
29. jan 2025

@babababka ver mi, stale by si mala vela vela veci na ktore sa mozes tesit, aj vtedy keby si kazdy mesiac dala tepovat koberce, isla k zubarovi, kadernicke, na nechty, k psychologovi a kupovala handry 😁…

romino
29. jan 2025

@bellaa3007 presne. Problem solved 🙂

romino
29. jan 2025

@martinkaaa83 ....a co potom v pripade ze sa dozijes veku 68 ? Preco by aj daleko vyssi vek nemal byt dosiahnutelny, a v relativnom zdravi ?

alofinka
autor
Autor odpoveď zmazal
babababka
29. jan 2025

@liv1 pravda,ale autorka píše len o hmotných veciach.Sú aj nehmotné a tie sú top,ktoré za peniaze nekúpiš a keď predsa áno tak na chvíľu.

mantilka
29. jan 2025

Však daj deťom šetrenie, vymyslí niečo zmysluplné...dávaj mimoriadne splátky hypotéky.

Strana
z2