Ako žijete v dnešnej dobe z nízkej výplaty?
Dobrý deň, ako vnímate dnešnú situáciu človek chce ostať žiť pracovať na Slovensku ale ako ked si pozriete pracovne ponuky všetko je okolo 1200 v hrubom v čistom cca 1000€
Bývať niekde treba podnájom alebo hypoteka aj to je hypoteka otázna kedže byty su drahe a 1000 platom cca 120 tisic hypotéku ani človek nedostane . podnajom niečo stoji par stovak ostane po zaplatení účtov nakladov na život strave . Ako z tých penazi našetriť na dostojný život ? To ma človek pocit že chodí do prace a musí riadne otáčať každe euro aby prežil do ďalšieho mesiaca. Ako si založiť rodinu dieťa pracujuci človek je dnes 1000 platom odsudený na chudobu prežitie z mesiaca na mesiac . Ako to máte vy? robim niekde chybu ozaj sa snažím nemíňať na hlúposti
@anonym_autor tak ja som zmenila odbor a dari sa mi. Isla som tymto smerom pretoze je nedostatok ludi v tomto odbore, som v tom dobra pretoze ma to aj bavi a nadriadeni to aj financne docenuju. Treba sa pokukat ci netreba zmenit.kvalifikaciu. potom netreba plakat. Tiez som kedysi tolko mala ale.videla som ze je to niekedy o hubu a ze takto zit.nechcem. a to zij3m nizkonakladovy zivot

@subartic Väčšinu z toho som mal. A?
Chceš mi povedať že drtivá väčšina detí toto nemá keď si radšej vyberajú maturovať z iného predmetu ako matematiky? Výber škôl len aby dáka bola a hlavne jednoduchá? Kde sa dá ľahko získať titul aj keď m je potom nanič?
@hiro nerozumiem potom tvojim príspevkom ako si hladoval na vysokej škole, keď si teda mal dobrých rodičov . To akých máš rodičov , často predurčuješ aj tvoj život . Je všeobecne známe že vysokoškolski vzdelaní rodičia taktiež smerujú svoje deti na vysoké školy , kdežto rodičia s nižšim vzdelaním takéto tendencie nemajú a nie sú ani ochotní deti podporovať na VS. Samozrejme nie všetci ale veľká časť. jednoducho skončil si odbornú školu , alebo strednú školu a choď robiť, potrebujeme aby si prispieval .Ten drive a to vedenie je podstatne slabšie . A nie, mnohé deti nemajú ani len obedy zaplatené ( preto tie obedy zadarmo ) a mnohé deti nemajú ani desiatu v škole - no podávaj výkony ak všetci okolo teba jedia a ty nemáš. Jednoducho dieťa z nižšieho sociálneho statusu a kde sú aj rodičia nižšie vzdelaní nevedú svoje deti ani zďaleka tak k vzdelaniu a správnemu výberu školy , ako rodičia vzdelaní . Deti sa rodia aj alkoholikom , feťákom , ľajdákom , chladným rodičom , rodičom čo ich bijú , deti sa rodia aj na lazoch a odľahlých dedinách , nie len v Žiline a v Bratislave.