Ako žijete v dnešnej dobe z nízkej výplaty?
Dobrý deň, ako vnímate dnešnú situáciu človek chce ostať žiť pracovať na Slovensku ale ako ked si pozriete pracovne ponuky všetko je okolo 1200 v hrubom v čistom cca 1000€
Bývať niekde treba podnájom alebo hypoteka aj to je hypoteka otázna kedže byty su drahe a 1000 platom cca 120 tisic hypotéku ani človek nedostane . podnajom niečo stoji par stovak ostane po zaplatení účtov nakladov na život strave . Ako z tých penazi našetriť na dostojný život ? To ma človek pocit že chodí do prace a musí riadne otáčať každe euro aby prežil do ďalšieho mesiaca. Ako si založiť rodinu dieťa pracujuci človek je dnes 1000 platom odsudený na chudobu prežitie z mesiaca na mesiac . Ako to máte vy? robim niekde chybu ozaj sa snažím nemíňať na hlúposti
@anonym_autor
Zarobiť v čistom tisícku nie je tragédia. A ak si dvaja zakladajú rodinu, hneď majú 2000 eur.
@anonym_autor alebo jedna navsteva zubara🫣
@lizatko1009 Mňa by zaujímalo, prečo ty raukáš na platy. Nemáš aspoň 50 na hodinu v bjuty? :D
@evelyn246246 dal som tomu rok aj študium som rozmyšľal VS ale to dnes negarantuje dobre platene miesto . a to ano rodina rodicia len tu to je tažke
@anonym_autor ..dnes uz nic nieje garantovane, ani ked na dobrom mieste si ...ak citis, ze chces zmenu, tak ju urob ...vzdy sa budes mat kam vratit..
@anonym_autor najst si lepsiu pracu, ked ma niekto ciele a je dosledny tak moze sa vypracovat
@anonym_autor No napriklad som študovala VŠ popri praci, 20 rokov robim na jednom mieste a za pracou cestujem 70 km. Nemám hypoteku a staviam dom. Dosť šetrím lebo nejem jedlo z reštauracie, nepijem kavu ani alkohol, nefajčim...kupujem len v akcii a mám obrovske pole😁.
Muž zarába 1200 ja poberam rodicak, mame 3 deti, 2 autá a dokonca si vieme mesacne aj odložiť. Kupujeme kvalitne potraviny a nevyhadzujeme peniaze za somariny
@kikusenka1 by som rada videla za taky.plat kvalitné potraviny pre dvoch dospelých a 3 deti pretože ja mam bábätko a len pre neho okolo 500miniem na kvalitné potraviny a nie to este dve ďalšie
@kikusenka1 by som rada videla za taky.plat kvalitné potraviny pre dvoch dospelých a 3 deti pretože ja mam bábätko a len pre neho okolo 500miniem na kvalitné potraviny a nie to este dve ďalšie
@anonym_fee34d Bábätko? Čiže dieťa do 1 roka? To čo jedáva, keď toľko minieš iba pre neho za mesiac?
@anonym_4f2c8e pre toto je dôležité, aby sa investovalo aj v regiónoch, nie len v BA, aby ľudia mohli využívať svoje existujúce nehnuteľnosti a pracovať v blízkom okolí a nie všetci kupovať čosi v BA a jej periférii, kde sú potom ceny neúmerné... a tým zároveň mohli mladí byť nablízku svojim rodičom a starí rodičia postrážiť vnúčatá.... na dedine kúpiš dom/byt za pár šupiek a 1000 by ti stačila na pohodový život - keby tam bola robota, ktorá by ti tú 1000 mesačne hodila....
" je dôležité, aby sa investovalo aj v regiónoch, nie len v BA, aby ľudia mohli využívať svoje existujúce nehnuteľnosti'
Pekná teória ale keď by si bol podnikateľ a potrebuješ XY ľudí ktorí majú určité vedomosti a schopnosti a je jasné že v tej oblasti nie sú, otvoríš si tam firmu a budeš dúfať že sa tam tí ľudia presťahujú? No budiž, nie nejaká dedina ale malé mesto... Vieš, je im ľahšie dať firmu tam kde si môžu vybrať najlepších z veľa ako tam kde tí ľudia nie sú a ani neprídu. Niekde som čítal asi Fica že v takých oblastiach dáva okrem dávok zamestnanosť len štát cez úrady, školy a iné štátom financované práce a to je na tom čo mu záleží... Za mňa mladý človek má celé Slovensko otvorené a vlastne aj svet, iba jeden spolužiak vyženil nehnuteľnosť, každý si kúpil tam kde mu ponúkli najvyšší plat a kariéru. Na čo sa upínať na majetky iných ľudí. Sú to ich, nech si ich predajú, užijú život.
@anonym_fee34d netrep, daj bločky 500e za mesiac na tú stravu pre bábo...
@anonym_fee34d 500€ pre babo? A čím ho krmis, nože prezraď ... žeby cibetkovym mliekom? 🤣
" je dôležité, aby sa investovalo aj v regiónoch, nie len v BA, aby ľudia mohli využívať svoje existujúce nehnuteľnosti'
Pekná teória ale keď by si bol podnikateľ a potrebuješ XY ľudí ktorí majú určité vedomosti a schopnosti a je jasné že v tej oblasti nie sú, otvoríš si tam firmu a budeš dúfať že sa tam tí ľudia presťahujú? No budiž, nie nejaká dedina ale malé mesto... Vieš, je im ľahšie dať firmu tam kde si môžu vybrať najlepších z veľa ako tam kde tí ľudia nie sú a ani neprídu. Niekde som čítal asi Fica že v takých oblastiach dáva okrem dávok zamestnanosť len štát cez úrady, školy a iné štátom financované práce a to je na tom čo mu záleží... Za mňa mladý človek má celé Slovensko otvorené a vlastne aj svet, iba jeden spolužiak vyženil nehnuteľnosť, každý si kúpil tam kde mu ponúkli najvyšší plat a kariéru. Na čo sa upínať na majetky iných ľudí. Sú to ich, nech si ich predajú, užijú život.
@hiro teórie sú na to, aby sa prenášali do praxe, je to tak, ako píšeš, po dedinách je robota len v samospráve, na poli, v lese, nejaký živnostník sem-tam.... aspoň v okresných mestách by to chcelo systematickejšiu podporu rozvoja, inak tu budeme mať o pár rokov celé obyvateľstvo sústredené v BA a okolí.... so všetkým, čo s tým súvisí...
Mam proste druhu robotu, takto si privyrobim
Chcel som tu ostať žiť ale odmietam žiť v zahraniči a rodina tu manželka deti to su dva životy
@anonym_autor ani neptemyslaj že tu ostanes
@kikusenka1
@anonym_b8d9cd Uprimne kolko žien naletelo a potom ostalo s dieťatom sama ktora sa musí pretlkať životom sú aj výnimky . Tak nájsť uprimnu lásku nie založenu na peniazoch je komplikovane . V bare vedľa pohara kluč od Mercedesu robi zázraky to máte pravdu. Ach čo vám poviem dnes ženu zaujima kde robis kde bývaš ake auto maš už ma nebavia tie falošne vzťahy . Mám ešte druhe 20 rocne auto s tým chodím medzi ludi baru .... najde sa normalna no je to ihla v kope sena dnes
@anonym_autor o zlatokopkach a o zenach ktore idu po peniazoch hovoria len ludia co nie su uspesni a nemaju peniaze.. uspesny chlap toto neriesi.. poznam ich niekolko a v zivote od ziadneho z nich nepadlo slovne spojenie “zeny idu len po peniazoch”.. im sa paci ze ich zeny pokladaju za uspesnych a javia o nich zaujem.. co je aj normalna vec ze kazdej zene sa paci ked je chlap zabezpecny a uspesny
Zaujímavé, že nejak to tie rodiny zbušia.
Ja som 30tnička a 80% mojich rovesníkov má deti a dokonca nie jedno a čuduj sa svete, bývajú " vo vlastnom" aj auto maju.
Asi to taký des nebude.
@anonym_ebd1e5 áno, lenže treba povedať, že úroky na hypotékach išli hore cca o 2.5% a byty išli hore 100%. Aspoň teda u nás v meste. Pár rokov dozadu tu človek kúpil 3 izb prerobený byt za cca 60 tisíc. Dnes 120 tisíc ako nič. Podnájmy to isté. Byt, ktorý sme pred 4 rokmi mali s mužom prenajatý za 370 eur sa aktuálne prenajíma za 550 eur. A platy stoja. Takže, áno voľakedy sa to dalo riešiť. Ale v aktuálnej situácii pri aktuálnych platoch je to extrémne ťažké. My máme síce s mužom svoje, ale poviem na rovinu, keby nepomohla svokra a moji rodičia, tak by sme na SK nemohli ostať s mužom, lebo by sme jednoducho nevyžili.
@alica110 vidim, ze sa velmi vyznas…uz sa tesim ako zautomatizuju napr IT architekta a teda kedy to bude 🙈 asi hned nasledne po samoobsluznych pokladniach a balikoboxoch…
@alica110 vidim, ze sa velmi vyznas…uz sa tesim ako zautomatizuju napr IT architekta a teda kedy to bude 🙈 asi hned nasledne po samoobsluznych pokladniach a balikoboxoch…
@milanemila Dockaj casu ako husa klasu 🙉
@milanemila Dockaj casu ako husa klasu 🙉
@alica110 dakujem za tuto fundovanu odpoved 👍🏼
No ťažko ,ale dá sa. Vypni Instagram a iné sociálne siete a ries len podstatné veci. Ja som si založila rodinu keď som čerstvo skončila vysokú školu, čiže som mala Max 240€ rodicak a manžel vtedy tuším 800€ až tak dávno to nebolo a už máme aj dom a našetrili sme aj na dve autá. Ani neviem ako 😂 samozrejme medzitým som chodila aj do práce, ale ako učiteľka som nezarobila ani 1000€. Ale je pravda ,že neminame na mobily a nezmysly.
@anonym_autor o zlatokopkach a o zenach ktore idu po peniazoch hovoria len ludia co nie su uspesni a nemaju peniaze.. uspesny chlap toto neriesi.. poznam ich niekolko a v zivote od ziadneho z nich nepadlo slovne spojenie “zeny idu len po peniazoch”.. im sa paci ze ich zeny pokladaju za uspesnych a javia o nich zaujem.. co je aj normalna vec ze kazdej zene sa paci ked je chlap zabezpecny a uspesny
@spenat9 hej hej a vieš koľko poznám žien co obrali muža o majetok respektíve slobodné dievky keby nemali rodičov starých rodičov na ulici sú. Stačí že muž si nájde nový model ja núdzu o ženy nemám ale zlatokopky len na chvíľu nie na vzťah
@anonym_fee34d ono stačí len pohnúť rozumom. Ovocie a zeleninu mame z vlastného sadu a mäso väčšinou od rodiny a známych
@anonym_fee34d ono stačí len pohnúť rozumom. Ovocie a zeleninu mame z vlastného sadu a mäso väčšinou od rodiny a známych
@kikusenka1 joj tak potom sa ľahko hospodári, ale keby máte kupovať aj mäso, aj ovocie a zeleninu, tak vám garantujem, že by vám to nevychádzalo. My sme 2 dospelí a 1 dieťa a na stravu ide cez 700 eur mesačne. A to nakupujem v akciách.
@kikusenka1 joj tak potom sa ľahko hospodári, ale keby máte kupovať aj mäso, aj ovocie a zeleninu, tak vám garantujem, že by vám to nevychádzalo. My sme 2 dospelí a 1 dieťa a na stravu ide cez 700 eur mesačne. A to nakupujem v akciách.
@weleda123 no väčšina ľudí si teraz stavia dom tak aby mali v záhrade len trávu a okrasné kríky. Ja som zase vysadila pred x rokmi jablone, hrušky, ceresnu, maliny, čučoriedky, brusnice. Pred 2 rokmi sme kúpili skleník a tam pestujem salat a reďkovky ma jar. Paradajky a papriku a uhorky v lete. Mam rada ked viem odkial všetko pochádza. A deti milujú oberat dozrete ovocie a zeleninu a polievať
@weleda123 no väčšina ľudí si teraz stavia dom tak aby mali v záhrade len trávu a okrasné kríky. Ja som zase vysadila pred x rokmi jablone, hrušky, ceresnu, maliny, čučoriedky, brusnice. Pred 2 rokmi sme kúpili skleník a tam pestujem salat a reďkovky ma jar. Paradajky a papriku a uhorky v lete. Mam rada ked viem odkial všetko pochádza. A deti milujú oberat dozrete ovocie a zeleninu a polievať
@kikusenka1 to je super. Len problém dnešnej doby nie sú len trávniky, ale aj to, že veľa ľudí žije v panelákoch. A tam môžte pestovať maximálne tak mikrobylinky v kvetináči na balkóne (ak vôbec nejaký balkón máte). My síce žijeme v dome, ale zem je u nás taká, že ešte aj tráva "vykape", nie ešte aby sa tam niečo urodilo.
@lizatko1009 Mňa by zaujímalo, prečo ty raukáš na platy. Nemáš aspoň 50 na hodinu v bjuty? :D
@anonym_ebd1e5 moj zlaty, ty si nevies predstavit nase vydavky, ale ok, my fungujeme 17/7 a to je to smutné... ty vidis iba 50e na v cistom na hodinu? 😂😂😂 ano, musime obaja otocit v tvojich ociach veeeela, ale ked vsetko poplatime plus moj mesacne DPH (ktoru nevie o.. bat, spotrebnu dan, ktoru nevie len tak o... bat) tak ti na zaver mesiaca ostane vies co, na Maldivy 😂😂😂 v dnesnych podmienkach podnikania. Teraz si len tak stiahli v jeden mesiac 3 mesiace transakcnu dan, jednemu aj druhemu, ver, ze by si nechcel... pocas tyzdnovej dovolenky pekne sťahovali a nonstop by ti na dovolenke zvonil mobil, riesil objednavky, prepravu zo zahraničia atď. ale co ti budem vysvetľovať pokial nezazijes...
@anonym_ebd1e5 a este prepac, ak ti pisem v muzskom rode, len naj sa schovať pod TEN anonym🫡
@anonym_autor akože nič v zlom, ale Vy ste robili 7rojov v Nemecku a NIČ ste si nenašetrili? Ja som robila pred 23rokmi aupair a doniesla som si 120tis. SKK 🤷♀️ už vtedy ako 20ročná som vedela, že chcem mať vlastné bývanie, rodinu a deti...
@alica110 nečítam všetko, čiže možno si už niekde odpovedala, no zvýšenie kvalifikácie je podľa teba blbá rada?
Môj muž za 6 rokov co pracuje v jednej firme prešiel z obyčajného brigádnika ktorý zarábal ani ne 800€ na vysokopostaveneho vedúceho ktorý zarába 3k. Prešiel rôznymi pozíciami, mal rôzne výplaty, nebolo to zo dňa na deň, ale chcel, snažil sa, kvalifikoval sa vyššie.
Švagor to isté. Ja to isté... Sestra taktiež. Všetci sme začínali ani ne na tisícke a teraz máme cez 2k
Naozaj si myslíš, že je to blbosť?