icon

Ako získať hypotéku alebo úver v inej banke?

roman9763
26. sep 2024

Ahojte. Môj otec chce aby som si požiadal o hypotéku alebo úver na bývanie ale nie na neho ale na seba....Má našetrené nejaké peniaze a chýba mu cca 30 000 eur na byt. Chcel by som si dať žiadosť buď o úver alebo hypotéku. Je tam ale jeden háčik. Niekedy si viem podať na stávkovanie ( nie nie je to za 5 ani 10€). Bojím sa, že keby idem do mojej banky (FIO banka) tak by mi to nedali, keďže majú prehľad o mojich pohyboch na účte. Otázka je teda, že keby požiadam o hypotéku alebo úver v inej banke, tak že či by to mali šancu zistiť že si niekedy viem podať v tej inej banke alebo nie? Prípadne či je nutné si tam zakladať účet v tej banke keď si chcem len dať žiadosť o hypotéku uver. Na základe čoho potom zisťujú príjem z práce keď nemám u novej banky históriu? Môžu si to zistiť cez sociálnu poisťovňu? Prípadne čo všetko to obnáša. Ak vie niekto budem rád keď mi poradíte napíšete. A že či je vôbec reálna šanca na to aby som získal ten úver alebo hypotéku v inej banke?

Strana
z2
stefanko12345
16. jan 2025

@veronka1996 zdravím Vás , chcem sa spýtať ak pracujete v ČSOB ako to je u vás v banke so stavkovanim pri žiadosti o hypotéku a koľko dozadu sa v Csob kontroluje výpis z uctu.Som živnostník mám v Csob účet a bojím sa že nedostanem hypotéku viete mi napísať prosím koľko dozadu sa nahliada do účtu a podobne ?ďakujem pekne

vsetkounas
7. feb 2025

@stefanko12345 normálne ty daju úver to že stavkujes ich nezaujíma zaujíma ich koľko tam máš na výpise príjem .

Strana
z2