Ako získať plný daňový bonus na deti?
Ahojte, za minulý rok som si dala v ročnom zúčtovaní uplatniť bonus na deti, avšak nevyšiel mi v plnej výške, muž má o dosť vyššiu výplatu, ale keďže máme komplikovany vzťah, tak som si to dala uplatniť ja...existuje niečo také že si dám opravne daňové priznanie alebo niečo také, kde zdokladujem výšku jeho príjmu a doplatia mi bonus v plnej výške? Niečo také mi spomínala kolegyňa ale tiež nevedela ako to presne funguje.dakujem
ak ti robili ročné zúčtovanie tak si ho v práci vyžiadaj a urob si sama daňové priznanie, kde uvedieš aj mužov príjem (tiež potrebuje Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch zo svojej práce) a podaj si riadne daňové priznanie (to nie je opravné, lebo zamestnávateľ daňové priznania nerobí), uvedieš sumu už vyplateného bonusu a rozdiel vám doplatia na účet, ktorý tam uvedieš
termín je do konca marca
@lucka_ke Lucka podla paragr.38 zakona 595/3003 o dani z prijmov. Rocne zuctovanie je brane ako riadne danove priznanie. Takze ak autorka nemala ine prijmy (podnikanie, vyhra, predaj nehnutelnosti cenne papiere...ked sa ma poda DP typu B) podava opravne danove po RZ do konca marca, po marci by to bolo dodatocne DP. Pozor autorka od zamestanavatela pytaj aj druhu stranu rocneho zuctovania.
@decembrovciatko2015 to neposielajú automaticky? Mám si to vyžiadať? Myslím tu hrubú stranu
Druhu stranu bezne nepotrebujes tak tu uz neposielaju lebo tam je pisane ked vysporiadaju dan a to byva neskor. Ale ty ju k danovemu potrevujes takze ano to si musis pytat na mzdovom.

Ano, len ti musí dať svoje ročné zúčtovanie a to daš do svojho daňoveho priznania.. spätne by sa to tiež malo dať.