Ako získať príspevok z úradu práce na podnikanie?
Ahoj rieši niekto príspevok? Musí sa najskôr absolvovať poradenstvo ? Až potom ziadost o príspevok?
áno
@9lf9 ďakujem ale keď pôjdem na to poradenstvo už musím podat žiadosť o príspevok? Je to už potom povinné? Alebo si to môžem premyslieť lebo popravde som podala žiadosť o poradenstvo ale není som si ešte istá tým prispevkom(urobila som to za účelom informáciii)
nie je to povinné. naopak to povinné je 🙂
Poradenstvo mozes mat podane a absolvovane a ked prehodnotis, ze prispevok nechces tak si ziadost o prispevok na szco nepodas.
@9lf9 ďakujem pekne o to mi išlom.bala som sa ze tým ze absolvujem poradenstvo musím povinné podat žiadosť o príspevok na szco
a ešte je to tak že ak chceš prevadzku a vo vašom meste je nejaka taka ista alebo podobna nemusia ti dotáciu schvaliť.
áno ale ako piše emka530 je to buzeracia.TY si môžeš dať vypracovať podnikateľsky plán len ak je nejaka podobna prevádzka vo vašom meste aku chceš TY nemusia TI ju schvaliť.Komisia je 3 člena.Naraz peniaze 100%nedostaneš.Najprv 60% percent po roku musiš znova podať papiere ako si hospodarila s tými 60% percentami načo si ich využila a potom Ti doplatia 40% percent.Musiš všetky bločky faktúry zdokladovať.Nič TI nesmie chybať žaiden papier lebo vždy si niečo najdu aby ťa pokutovali. Počas 2 rokoch same kontoly UP,DU,SP, ZP IP.Kamarátka brala dotáciu a hovorila že prišla o minútu neskôr po obednej prestavke už dostala predvolanie na úrad práce a musela vysvetľovať.A snažia sa ťa chytiť striehnu. Ak prestaneš podnikať skôr ako 2 roky časť dotáciu musiš vratiť nesmieš po dobu 2 rokov ani prerušiť podnikanie.Neviem či ten plán si môžeš vypracovať sama či ho musi nejaka firma vypracovať.
@emka530 No aj neviem ale myslím si že sa nič nemenilo. Ja mám dobre informácie zo stranky upsvr pozri sa na stránku UPSVR podnikanie na rok 2025.
A povedala mi to aj kamarátka ktora brala dotáciu takže neviem prečo by som mala mať informácie zle ked toto píše aj na stránke UPSVR dotácie na podnikanie.A opakujem dotáciu Ti schvaliť nemusi ked vo vašom meste je taka prevadzká.Take pravidla budu platiť do 31 decembra 2028 kedže to schvalial EU.Na stranke sa všetko dočitaš.
ak neschvalia tak musia napisať dôvod a dôvod napíšu že taka prevadzka v meste už je preto neschvalili.V tom máš pravdu.
@emka530 zo všetkým štatným je to tak hoci čo hoci ake príspevky je vždy tak.
a v čom chceš podnikať
@emka530 no aj ty.A na stranke píše že najprv daju 60 a po roku 40 percent tak stare hlody potom tam píšu.Ja som kôli tomu nechcela dotáciu pred 10 rokmi lebo povedala podmienky tak mi kukere vybehli.
@emka530 strašne to zo všetkým je tak.Mne kamaratka hovorila že jej povedala že ak je v meste rovnaka prevadzka že nemusia schvaliť dotáciu.A ta buzeracia no zbohom katastrofa.
@emka530 a prečo nenapisali dôvod katastrofa ľudia chcu odisť z úradu a oni neschvalia.
@emka530 preboha mám dosť katastrofa nemaju radi prenájmi a čo nemáš si kupiť celu budovu za niekoľko milionov.Keby máš na svoju budovu prevadzku tak nejdeš predsa pýtať dotáciu.No nechápem ale katastrofa.
@zefyra zdravím tak dnes som mala poradenstvo kde nám všetko povedali a nevyzerá to zle boli milé a suma sa vypláca už po novom celá naraz 8050€ tuším po novom .. do roka musí žiadateľ minút peniaze a celkovo musí udržať živnosť 2 roky a potom už môže zavrieť alebo už hoci co že podmienka je 2 roky podnikať
Podnikateľský plán že není obmedzený počtom strán.. ešte nám dala nahliadnuť ako by mal vyzerať takže zatiaľ som prekvapená čakala som omáčky ale vyzerá to jednoducho
Po roku zdokonaľovať ako sa darí a ci sú minute všetky prostriedky co zostane sa vráti (ale to je nepravdepodobne)

Ano- musis mat znevyhodnie, najskor poradenstvo a nasledne ziadost o prispevok.