icon

Ako získať príspevok z úradu práce na podnikanie?

19. jan 2025

Ahoj rieši niekto príspevok? Musí sa najskôr absolvovať poradenstvo ? Až potom ziadost o príspevok?

slecnawewe
30. jan 2025

Tak to krásne zdvihli minulý rok bolo o 800 eur menej ale dávajú celú sumu na raz. U Nás bolo na komisii 5 ľudí aj s riaditeľom úradu pokecali sme 10 minút a všetko prebehlo hladko.
Nad podnikateľským sa občas aj hlava uvarí ale stojí to za to napísať si to sama a vedieť čo vsetko tam je ľahšie sa to obhajuje 🙂

zefyra
31. jan 2025

Až teraz som našla tvoje správy. Ďakujem ti, ja môžem začať s poradenstvom až v polovici februára. Povedali mi, že musím byť na úrade zapísaná minimálne mesiac.

autor
31. jan 2025

@zefyra ano presne tak

pictbridge
31. jan 2025

@alickapusinka nestraš pre boha. Ja som mala príspevok 2 krát po sebe. Za 4 roky som nemala žiadnu kontrolu žiadnu buzeraciu a keď ma papiere v poriadku všetko ide pekne. Treba dodržať to čo podpisuješ.

pictbridge
31. jan 2025

Len sa ničoho neboj. Ono to aj jednoduché je. Ja som si všetko vypracovala sama . Všetko mi schválili nemali žiadne výhrady. Brala som príspevok v roku 2020 otvorila som nechtové studio . Keď mi skončil PP 2 rokov na úrade mi povedali ze môžem znova podať na tu istú prevádzku. Zrušila som na mesiac živnosť zaevidovala sa podala žiadosť dala presne ten istý podnikateľský plán a povedala ze chcem pokračovať v podnikaní . Schválili na šupu. Takže len sa ničoho neboj a nenechaj sa odradiť.

alickapusinka
31. jan 2025

@pictbridge no ja píšem čo hovorila kamarátka brala pred necelými 2 rokmi.Tak asi to teraz sprisnili ale načo by som si to vymyslela.Možno predtým to nebolo veľa veci sa v podnikani pomenilo.Ja mám secondhandy a ked som robila prvy bolo to ľahke pred 14 rokmi mohlas om mať WC aj 10 metrov teraz musiš mať na prevadzke. Teraz musiš mať na všetko osobitne papier takže aj tovar podlieha inej kontole ako predtým teraz to bolo omoho ťažšie.Takže áno môže to byť pravda zákony sa menili.

autor
7. feb 2025

@pictbridge prosím vás a keď ste ukončila poradenstvo prišiel vám aj list o ukončení poradenstva profesijného ? Lebo ja som mimo domu a silno dúfam že je to list ohľadom toho lebo vrátim sa až budúci týždeň a nechcem aby to bola právo na ponúka keďže nie som doma a to by znamenalo lúčenie z uradu prace ..

9lf9
7. feb 2025

Zasielku mas ulozenu na poste 18 dni, tak to sa stihnes vratit, prevziat a zistit co to je.

pictbridge
7. feb 2025

Nie neprišlo

sonicc
7. feb 2025

Ahojte
Ja to riešim momentálne v Žiline...
Podala som si žiadosť pred 2t a zatiaľ nič
Bude fajn, ak si dáme priebežne info 🙂

autor
7. feb 2025

@sonicc žiadosť o príspevok ci poradenstvo?

sonicc
9. feb 2025

O príspevok

zuzu113
3. mar 2025

ahoj, prosim ta mohla by som ti napisat sukromnu spravu a opytat sa na nejake veci? 🙂

jahodova01
16. mar 2025

@zuzu113 ahoj, tiež ziadammo tento no príspevok. 10.marca som mala mať obhajobu pred komisiou a niic sa nekonalo. Oznamili mi že dostali pokyn zhora pozastaviť to. Ďalej nič neviem. Absolvovala som všetko poradenstvo, mam všetky papiere v poriadku, vypracovaný podnikateľský zámer a v závere celého zdĺhavého procesu toto. Nestalo sa to niekomu ešte?

zuzu113
16. mar 2025

@jahodova01 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️och a mozem sa spytat v akom meste si ziadala?

jahodova01
16. mar 2025

@zuzu113 Trenčín

sonicc
19. mar 2025

@jahodova01 tak toto naozaj nahnevá.
Môžeš sem prosím napísať, ako dlho to trvá?
Koľkokrát je poradenstvo?
Od poradenstva po obhajobu prešiel aký čas?
Ďakujem moc...
Ja mám v Žiline prvé poradenstvo teraz 26.3.
Dám sem určite vedieť
Čo som zatiaľ komunikovala s jednou pani, veľmi milá, príjemná. Tak som sama zvedavá, čo to obnáša.
Verím, že to bol pri tebe len nejaký problém riešiteľný- napr PN alebo pod....
V čom si žiadala?

jahodova01
19. mar 2025

@sonicc nesúviselo to so mnou,na celom Slovensku je dočasne pozastavený príspevok. Poradenstva boli tri a trvalo to od januára do marca, ale medzi tým si aj tak musela chodiť ešte na úrad kôli podnikateľskému zámeru atď.

autor
19. mar 2025

@jahodova01 to vážne je na slovensku pozastavený príspevok?

jahodova01
20. mar 2025

Áno, môžeš si zavolať na upsvar v svojom meste a popýtať sa

ivana2307
25. mar 2025

Áno je pozastavený aj mne ho pozastavili. Ale je to len na pár dní. Menia legislatívu, ale nás čo sme už odovzdali podnikateľský zámer sa to už netýka. Tak mi vravela pani na úrade.

sonicc
25. mar 2025

Je pozastavený, potvrdila mi to pani z ÚP v Žiline
Nevedia dôvod ani čas...
Ja mám zajtra prvé poradenstvo

autor
30. mar 2025

@ivana2307
@sonicc
Ďakujem no pekne som zvedavá dokedy bude pozastavený takže teraz asi neprijmaju žiadosti ani

sonicc
30. mar 2025

Práveže prijímajú... Akurát že sa bude čakať, kým spustia. Lebo že peniaze sú, ale je to len pozastavené

ivana2307
5. apr 2025

@sonicc neviete náhodou do kedy sú pozastavené dotácie?. Mne 18.3 vravela pani na úrade, že je to otázka pár dní. No už je to skoro 3týždne.

sonicc
6. apr 2025

@ivana2307 nevedia presne, ale že by to naozaj nemalo byť dlho. Že sa robí nejaká kontrola, revízia vyplatených peňazí

sonicc
7. apr 2025

Peniaze už pustili... Môžu sa predkladať žiadosti

ivana2307
8. apr 2025

@sonicc naozaj? Pustili už peniaze. Tak to je super správa

ivana2307
9. apr 2025

@sonicc naozaj už pustili dotácie? Lebo mne včera vravela pani na úrade, že nevie o tom aby boli spustené. My sme okres SNV

jahodova01
9. apr 2025

@sonicc ani ja nič o tom neviem, žiadosť predložená od konca februára