icon

Ako zistiť správnu DPH na potravinách?

11. jan 2025

Dievčatá som z toho jeleň.Ako si viem pozrieť na účte , ktora položka je za akú DPH?posielam účet z Lidlu.Tie, ktoré nakupujete inde Tesco atď ..je tam pri položkách vyčíslené DPH?Netrpim paranojou, ale nepáči sa mi to.Na cenovke v regáli tiež nie je DPH a to, že dole na účte mám napísané, že x položiek bolo s 23% DPH no neviem...čo, ak obchod príklad na potravinu, kde má byť nižšie DPH účtuje vyššie?Rozumiete čo myslím?😉

Ako zistiť správnu DPH na potravinách?Ako zistiť správnu DPH na potravinách?
11brano11
Odpoveď bola odstránená
sara005
11. jan 2025

@11brano11 lebo je sobota a tam zlavovy kupon rozrataju na vsetky polozky

autor
11. jan 2025

@11brano11 áno, je tam 5 eurový kupón odratany

ekira1
11. jan 2025

23% DPH je na nepotravinový tovar, takú DPH tam ani nemáte. 5% DPH mate na všetku zeleninu, mlieko, mäso, obyčajné pečivo. 19% na všetky ostatné potraviny. Pochybujem, že program v registračnej pokladni sa dá nejako oblbnuť, aby rátal vyššiu DPH ako má a aj keby, sumu by museli odviesť, neostala by im v obchode ako zisk.

zic
11. jan 2025

Ved na tej fotke je to rozpisane E, A, C... tak si to hod do excelu a prepocitaj... ci som nieco nepochopil?

katarinaba
11. jan 2025

Kazdy riadok mas oznaceny pismenkom. Kazde pismenko prislucha jednej sadzbe DPH. A = 0%, C = 5% atd.
Podla pismenka na konci riadku hned vies, v ktorej sadzbe to bolo zdanene.

katarinaba
11. jan 2025

Ak si myslis, ze obchod zaradil potravinu do zlej sadzby, mozes si to overit priamo v zakone o DPH, kde je priloha so zadelenim konkretnych potrwvin do sadzieb. Prijemnu zabavu 🤦‍♀️
https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/d...