Ako znížiť úrok na spotrebnom úvere?
Ahojte...mam 25 000€ úver s urokom 5.9%...chcela by som sa len informovat, ci tu niekto sa vyzna v tom, ci niekde dokazem vobec ziskat nizsi urok? Alebo poradit inu strategiu? Prerefinancovat na americku hypo? Ide mi len o to, aby som si znizila splatku, nakolko mi znizili docasne plat.
Vopred dakujem za vsetky informacie
@anonym_autor Si vlastnikom nehnuteľnosti?
Jednoducha odpoved je, prefinancovat Americkou hypo, aby si pri takej vysokej sume co najefektivnejsie znizila vysku splatky, co aktualne potrebujes. Ci splnas podmienky je uz ina kapitola.
@anonym_autor aha dobre ludia, tak americka ide bokom 😀
Urok na spotrebak je podla mna super, nemyslim ze najdes nizsi. Chod do banky a zisti moznosti znizenia splatky
Dočasne ti znížili mzdu? Na ako dlho? Čo znamená dočasne? Totiž, ak máš úrok 5,9% a napríklad by si našla niekde 5,6%, tak otázne je, či sa ti oplatí refinancovať. Ak zaplatíš pokutu za predčasné splatenie, poplatok za nový úver, otázne je, či celková cena úveru nebude stále rovnaká, len budeš mať splátku nižšiu o 10 eur. A otázne je, či to zníženie splátky o pár eur pomôže. Skôr si mala riešiť nesúhlas so znížením mzdy.
Ak je to spotrebný úver je to dobrý urok a ak si to mala na 96 mesiacov sa to nedá predĺžiť, jedine konsolidovať a vtedy by sa to dalo nanovo natiahnuť na 96 mesiacov len neviem či by si dostala takýto úrok a problém ešte by bol v znížení platu
@anonym_autor na spotrebnom je to super úrok, možno rok dozadu keď som pozerala bol 9%. Jediné do banky a zistiť možnosti..
@anonym_autor síce neviem poradiť ale mòžeš prezradiť aký bol účel spotrebného úveru 25.000? Je to anonymné tak verím že nebude problém 🙂
Ak ti len docasne klesol plat, možno je lepšie riešiť prechodné riešenie: odklad splátok alebo predĺženie splatnosti (ak sa dá) a potom to zase skrátiť. Ale ten urok je dobry, na porovnanie ponúk pozri napr hyperfinancie.sk

@anonym_autor ciste hypoteticky
1, skusit (ak sa da) natiahnut splatnost (klesne ti mesacna splatka)
2, americka by mohla pomoct, podla mna tak o 2% body mas nizsiu urokovu sadzbu (musis mat nehnutelnost na zabezpecenie, plus nejake poplatky a cele ti to musi "vyjst"... skumaju prijem, zadlzenost atd)...