Ako zvládate nové zvýšené odvody SZČO?
tento mesiac 1.krát nové zvýšené odvody. Pre našu rodinu minus 80 Eur do rozpočtu. Ako sa s tým popasujete? my ešte nevieme presne🙂
@anonym_autor napisala ....pre našu rodinu mínus 80 eur do rozpočtu.. 🤦♀️ je mi to šumafuk. Môjho manžela netreba ľutovať a už vôbec nie cudzi človek. A nazývať ho hlúpym už vôbec nie. Preto že maš ty iny nazor neuražaj láskavo iných.
@anonym_cbb7f5 ja si vazim kazde euro ktore ma byt pre moje deti a nie pre mafiu. A ano,ked ma idu okradat,chcem sa s tym nejako popasovat. A ano,tvon muz je hlupy ked plati 870 eur mesacne odovdy a tebe je jedno kde peniaze koncia.vlastne obidvaja ste hlupi,ked vam je to jedno.ale hlupi ludia su casto spokojni
@anonym_cbb7f5 ja si vazim kazde euro ktore ma byt pre moje deti a nie pre mafiu. A ano,ked ma idu okradat,chcem sa s tym nejako popasovat. A ano,tvon muz je hlupy ked plati 870 eur mesacne odovdy a tebe je jedno kde peniaze koncia.vlastne obidvaja ste hlupi,ked vam je to jedno.ale hlupi ludia su casto spokojni
@anonym_autor 🤣🤣🤣 nech sa páči kludne sa pasuj , choď sa aj pobiť, plač na modrom konikovi a nadávaj spokojným ľuďom že su hlúpi. Sila internetu darmo tu je kazdy frajer. Nadávať ako anonym. Ale veď sa vykresľuj ako chceš ty trapošiš. Ale vieš čo. Mozno sme hlúpi. Lebo sa skladáme na systém ojebavákom. Aby mali na dávky a ničnerobenie. Len vyplakavánie že majú málo a ide sa pasovať so situáciou. A este za iného člena rodiny ani nie za to svoju lebo im to je ľúto 😀😀
@anonym_cbb7f5 to tu niektorým lebo Fico nevysvetlis. Ze jednoducho fungovať systémom nič neplatiť ale zadarmo chcieť všetko sa nedá donekonečna. Nehovoriac o tom, koľko tých manikerok, pedikerok ci kaderniciek ti bloček ani nedá, cize ciernota. A ked ma má položiť blbych 80€ tak nepodnikam.
@anonym_d8a53d "to tu niektorým lebo Fico nevysvetlis. Ze jednoducho fungovať systémom nič neplatiť ale zadarmo chcieť všetko sa nedá donekonečna."
Prepac, si robis srandu? Fico je tu stvrtu vladu a tento system bud neriesil, alebo priamo podporoval. Tato krajina sa za Fica zmenila, ze kazdy od vlady az pcezzivnostnika po mamicku, co ej desiaty rok doma, chce ojebabrat system, nic nezaplatit a co najviac usklbat. Mozme zacat mamickami tu, ktore by chceli byt doma 20 rokov a potom pojdu s usmevom na socialnu poistovnu po dochodok, aj ked skoro cely zivot tam nedali ani cent. Proste ony nie su povinne podporovat stat, ale stat je povinny ich podporovat.
Nie kazdy zivnostnik robi cernotu. Su zivnostnici, co dostanu platby na ucet a platia vysoke dane a odvody. Nikto neriesi srocky.
Pritom cernotu po zivnostnikoch priamo pozaduju bezni ludia ako ty, co teraz na nich vykrikuju, aby usetrili. Chcete s blockom za 100 eur alebo bez za 80. Samozrejme bez blocku.
@anonym_d8a53d "to tu niektorým lebo Fico nevysvetlis. Ze jednoducho fungovať systémom nič neplatiť ale zadarmo chcieť všetko sa nedá donekonečna."
Prepac, si robis srandu? Fico je tu stvrtu vladu a tento system bud neriesil, alebo priamo podporoval. Tato krajina sa za Fica zmenila, ze kazdy od vlady az pcezzivnostnika po mamicku, co ej desiaty rok doma, chce ojebabrat system, nic nezaplatit a co najviac usklbat. Mozme zacat mamickami tu, ktore by chceli byt doma 20 rokov a potom pojdu s usmevom na socialnu poistovnu po dochodok, aj ked skoro cely zivot tam nedali ani cent. Proste ony nie su povinne podporovat stat, ale stat je povinny ich podporovat.
Nie kazdy zivnostnik robi cernotu. Su zivnostnici, co dostanu platby na ucet a platia vysoke dane a odvody. Nikto neriesi srocky.
Pritom cernotu po zivnostnikoch priamo pozaduju bezni ludia ako ty, co teraz na nich vykrikuju, aby usetrili. Chcete s blockom za 100 eur alebo bez za 80. Samozrejme bez blocku.
@anonym_167fce prosim vas ja tu stale čitam o mamičkách čo su na retazovych rodičovský 15 alebo 20 rokov, kde , existujú ?? na sk ako skutočne ????????????
pretože ani tie romky už nemaju 6 a viac deti
vkuse o nich čitam ale ja poznam najväčšiu rodinu čo ma 5 deti a zaujímave že s každym bola len rok doma 😂😂😂😂
pôrodnost nám drasticky klesa skoro nikto už nerodi ale vkuse tie slovenske matky sedia na tych rodičovských
tak nerozumiem máme najnižšiu pôrodnost aká bola , tak kto rodí vlaste teda lebo rodit a nerodit sa nedá 😂😂😂😂 1,3 dietata na 1 ženu
boha tak kde ako ktore matky vkuse vyciciavaju tento štat 😂😂😂😂😂
@anonym_a3ff60 ja len dúfam, že nová vláda zrusi nezmyselné 13te dochodky, ktoré nás ťahajú dole a polovica týchto opatrení je kvôli tomu. Nemáme miliardu rocne len tak vyhadzovať von oknom. Sociálna poisťovňa už teraz ma sotva na 11 dôchodkov, nieto ešte na 13!
@anonym_d8a53d no momentalne danko navrhol stopnut 13 d, pre tych čo maju viac ako 2000€ dôchodok, no nie lebo by to bolo zložite
proste 13d je posvätna krava a aj tak skonči raz
@anonym_cbb7f5 to povedz nejakej masérke, ktorá robí ako SZČO a jej mesačný príjem je možno 1400 Eur. inak, ked platíte také vysoké odvody, neoplatí sa vám radašej sro?
@anonym_autor sro sa ti skutočne oplati nad 40 000 ked maš obrat
Tak zaviedli sa zbytočné príspevky. Tehotenský príspevok, OČR počas prázdnin, rodičovský niekoľko rokov cez Covid alebo keď škôlka nezobrala dieťa. Všetky tieto príspevky platia tí, ktorí sa vedeli postarať sami, keď boli deti malé a boli prázdniny alebo im dieťa nezobrali do škôlky.
@anonym_8178fc zrušiť tehotenský príspevok a MD na 1 rok
@anonym_167fce prosim vas ja tu stale čitam o mamičkách čo su na retazovych rodičovský 15 alebo 20 rokov, kde , existujú ?? na sk ako skutočne ????????????
pretože ani tie romky už nemaju 6 a viac deti
vkuse o nich čitam ale ja poznam najväčšiu rodinu čo ma 5 deti a zaujímave že s každym bola len rok doma 😂😂😂😂
pôrodnost nám drasticky klesa skoro nikto už nerodi ale vkuse tie slovenske matky sedia na tych rodičovských
tak nerozumiem máme najnižšiu pôrodnost aká bola , tak kto rodí vlaste teda lebo rodit a nerodit sa nedá 😂😂😂😂 1,3 dietata na 1 ženu
boha tak kde ako ktore matky vkuse vyciciavaju tento štat 😂😂😂😂😂
@sara07 ti ludia sa zobudia,ked im nebude mat kto robit na dochodok alebo ked budu v nasom state zit ine narodnosti,nie Slovaci. Zrazu zistia,ze tie mamicky predsa len mali rodit tie deti🙂
@anonym_167fce jaj, takže to fico káže živnostníkom odrbavat? Nevedela som. Zaujímavé. Dnes v správach info, ze 80% z nich plati minimálne odvody. Ale potom to bude vyplakavat, keď nejaké davky to bude chcieť. Tobôž dôchodok. Presne ako teraz.
@sara07 ti ludia sa zobudia,ked im nebude mat kto robit na dochodok alebo ked budu v nasom state zit ine narodnosti,nie Slovaci. Zrazu zistia,ze tie mamicky predsa len mali rodit tie deti🙂
@anonym_autor deti sa nerodia preto, lebo ľudia sú pohodlni. Pohodlni vzdať sa svojho života, ktoré im dieta skomplikuje. Je to dobou, akú žijeme. A nielen u nás. Ale všade
@anonym_autor tak ze zatvaram szco a otvaram sro ako to urobilo kopec inych zivnostnikov
@anonym_167fce jaj, takže to fico káže živnostníkom odrbavat? Nevedela som. Zaujímavé. Dnes v správach info, ze 80% z nich plati minimálne odvody. Ale potom to bude vyplakavat, keď nejaké davky to bude chcieť. Tobôž dôchodok. Presne ako teraz.
@anonym_d8a53d dochodok si vies zaobstart aj lepsi za menej penazi ako dotujes tento stat len treba vediet ako ba to legalne a bez odrbavania systemu 😁
@anonym_d8a53d však nech im nechaju odvody aké platia, však podla toho dostanu dôchodok, ved predsa ked niekto plati min odvody tak nedostane 1500€ dôchodok
sorry ale tak mám pocit že to fico prezentuje,
tak nech im zrušia vyšku paušalnych nakladov ,ale to nezrušia lebo tie využivaju radi oni , to im vyhovuje, dividendy si pozri ako su nie su zdanene alebo odvody ale to nie lebo to sa im hodi do kramu
ked niekto plati odvody z min, mzdy tak tiež bude mat nizky dôchodok , tam to ako nevadí
že čast nefakturuje alebo odrba ,ano, ale ked nemusiš tak to nerobiš ,
nevidíš žiadnu spätnu väzbu nikde nevidno tie zvyšene dane dph odvody nikde ...
v takých čechách alebo polsku tam tie zmeny vidiš všade ...
ja chápem že fico umyselne štve a robí hajzlov zo szoč , že je to zamer ktory mu užasne vychadza
Nepáči sa mi ako táto vláda rozkrada naše peniaze, ale vy čo stále hovoríte načo platiť odvody, dane, že veď vám štát nič nedáva si uvedomte, že stále máme bezplatné školstvo, vo veľkej miere aj zdravotníctvo a vela iných služieb. Tie aj vy/vaše deti využívate. Na toto treba prispievať. Nie len my zamestnanci, ktorí si nemôžme dať do nákladov nič a tým znížiť dane, či platiť nižšie odvody ako by sme mali lebo neprizname príjmy. Živnosť na Sk je stále najlacnejšia oproti iným štátom, tak som rada že konečne budú všetci platiť aspoň aké take minimálne soc. odvody. Lebo nie že 80% živnostníkov platí minimálne, koľko z nich neplatí sociálne vobec?Robila som účtovníctvo aj živnostníkom, tak viem že schválne ,,zarobia,, pod hranicu, aby nemuseli platiť sociálku.
Nepáči sa mi ako táto vláda rozkrada naše peniaze, ale vy čo stále hovoríte načo platiť odvody, dane, že veď vám štát nič nedáva si uvedomte, že stále máme bezplatné školstvo, vo veľkej miere aj zdravotníctvo a vela iných služieb. Tie aj vy/vaše deti využívate. Na toto treba prispievať. Nie len my zamestnanci, ktorí si nemôžme dať do nákladov nič a tým znížiť dane, či platiť nižšie odvody ako by sme mali lebo neprizname príjmy. Živnosť na Sk je stále najlacnejšia oproti iným štátom, tak som rada že konečne budú všetci platiť aspoň aké take minimálne soc. odvody. Lebo nie že 80% živnostníkov platí minimálne, koľko z nich neplatí sociálne vobec?Robila som účtovníctvo aj živnostníkom, tak viem že schválne ,,zarobia,, pod hranicu, aby nemuseli platiť sociálku.
@terus00 ano presne tým sozč čo neplatia žiadne odvody presne tym ich treba dat, uplny suhlas ale bez vynimky
ale nie paušalne trestat aj szoč ktore su popri ttp , to sa mi zdá nefer, kedže vyšši dôchodok aj tak nebudu mat , a odvody platia , dokonca zdravotnu 2x a lepšiu starostlivost nemaju,
tých 80% odvody platia paušalne je jedno kolko zarobia , ked nezarobi musi aj tak, a ako szoč nemaju vyhody ako zamestnanci
neviem kedy ti chodilo dieta do školy ale bezplatne školstvo nemáme teda rozhodne - rôzne fondy, triedne fondy, pracovne zošity , prispevky na malovanie , na lavice, na skrinky
konsolidujeme ale tie vysledky alebo zmiernenia nikde nevidno, pretože rozhadzuju od buka do buka, skoro každy den nejaka perlička
@terus00 však dane si môžeš znižit podla určitych pravidiel
dane aj zdravotne platíš z hrubeho zisku,
čiže darmo on si poodpisuje ako píšeš
a ako zamestnanec tiež máš nejaku nezdanitelnu čast danu , takže aké pak že musite platit dane na 100%
nerozumiem ..
ak myliš paušalne vydavky, ok tak nech ich znižia alebo sprisnia pravidla ,ano tie sa mi zdaju dost vysoke a neprimerané k ostatným , lenže to neurobia lebo tie radi využivaju aj oni ...
@terus00 že schválne ,,zarobia,, pod hranicu, aby nemuseli platiť sociálku.
tuto tvoju vetu beriem ako nefer
pretože tie odvody na soc su tak vysoke , že niektore szoč sa ti potom neoplatia ani robit , robila by si len na odvody
schválne ak niekto drži hruby zisk ano určite sa to robi pri szoč popri zamestnani, ale predsa tam plati odvody už ,
beriem ako fér že zdravotne v tomto prípade platiš podla hrubeho zisku, proste primerane ti vypočitaju zo všetkých prijmov čo máš , to isté dane
ale mikroodvod je vypočitany plošne podla bulharskej konštanty čo je niekde likvidačne a nefér, pretože nebudu mat vyšši dôchodok z tohto mikroodovodu
@terus00 však dane si môžeš znižit podla určitych pravidiel
dane aj zdravotne platíš z hrubeho zisku,
čiže darmo on si poodpisuje ako píšeš
a ako zamestnanec tiež máš nejaku nezdanitelnu čast danu , takže aké pak že musite platit dane na 100%
nerozumiem ..
ak myliš paušalne vydavky, ok tak nech ich znižia alebo sprisnia pravidla ,ano tie sa mi zdaju dost vysoke a neprimerané k ostatným , lenže to neurobia lebo tie radi využivaju aj oni ...
@sara07 teraz mi chodia deti na ZŠ a školné sa neplatí! Pomôcky je iná vec. To je pár eur.
A keď si nepochopila, zamestnanec musí platiť odvody a dane či chce či nechce.. SZČO si vie príjem optimalizovať, (predáva bez bločku atď) a potom neplatí ani len minimálne odvody.. je to fér?
Nezdaniteľnú časť má tak ako zamestnanec aj SZČO..tí navyše aj majú aj paušálne 60% čiže vo veľa prípadoch nezaplatia ročne aj euro dane!!! To sa pri zamc nestane (ak teda nepoberá DB, čo teda môže aj SZČO ktorý má dostatočný príjem)
pretože tie odvody na soc su tak vysoke , že niektore szoč sa ti potom neoplatia ani robit , robila by si len na odvody
schválne ak niekto drži hruby zisk ano určite sa to robi pri szoč popri zamestnani, ale predsa tam plati odvody už ,
beriem ako fér že zdravotne v tomto prípade platiš podla hrubeho zisku, proste primerane ti vypočitaju zo všetkých prijmov čo máš , to isté dane
ale mikroodvod je vypočitany plošne podla bulharskej konštanty čo je niekde likvidačne a nefér, pretože nebudu mat vyšši dôchodok z tohto mikroodovodu
@sara07 ani ja, 40 ročná možno nebudem mať dôchodok. A to platím oveľa viac ako priemer SZČO. Pri takomto systeme. Takže to sa nevyhovarajte že preto nechcete platiť. My platit musíme vždy. To že je niekto zamc + aj SZČO, áno, nech neplatí 2x, to som za. Ale tí čo majú len živnosť, nech platia a hlavne nech priznávajú prijmy!! Kto rád platí dane či odvody? Nikto, ale nech je to spravodlivejšie
@anonym_autor pozri sa ake odvody platia zamestnanci+zamestnavatelia a nemaju na vyber, zatial co szčo si optimalizovali vsetko jedna radost a odvody zrazu platili iba ak chceli hypoteku alebo maximalnu matersku. Takze zrazu to nie je fer, lebo konecne maju nieco platit.
@sara07 čiže ideš ficovu retoriku všetci kradnu a robia na čierno
no neuveriš ale je dost velka skupina ťo tie faktury a bloky dáva , nestoji jej to za to
ano su odvetvia ako kadernička, kozmetika, vodar, murar atd kde to vieš stopit ale su szoč kde ako to nejde, taky eshop čo tam chceš pozatajovat ak máš 100 poslaných zasielok tak 100 faktur musiš mat, ked kupiš material alebo tovar tak nemôžeš tvrdiť že sa ti vyparil ak predavaš cez nejaky portal napr sashe tak tam teda tu fakturu teraz musiš dat - ano predtym to tak nebolo vždy ale teraz si to danovaci ošetrili , par čo tahali ceny dole zrazu z tade zmizli -
ja som za aby sa platili odvody, dane zo szoč ale férovo nie ako je to teraz nastavene
zamestnanec plati predsa % z toho aky ma plat všetky položky , asi by ste sa ina k tomu stavali keby ste tam zrazu mali položku jedno aky mate plat ale musiš odviest , pozerala by si sa na to inak
kto robil na čierno tak bude aj dalej robit na čierno , nerobme si iluzie že začne niečo platit , skôr praveže bude ešte viac platit na čierno, proste stopne živnost , pofakturuje čo potrebuje , zaplati soc odvod za 1 den a ide veselo dalej
takže ak vas hreje pri srdci že hajzli szoč idu konečne spravodlivo platit niečo tak asi nie
však ak robiš danove tak tak vieš že sklad sa dava aj predtym napr, a zase na danovom nie su tupela aby si nevedeli si dat dokopy dve a dve
@sara07 ani ja, 40 ročná možno nebudem mať dôchodok. A to platím oveľa viac ako priemer SZČO. Pri takomto systeme. Takže to sa nevyhovarajte že preto nechcete platiť. My platit musíme vždy. To že je niekto zamc + aj SZČO, áno, nech neplatí 2x, to som za. Ale tí čo majú len živnosť, nech platia a hlavne nech priznávajú prijmy!! Kto rád platí dane či odvody? Nikto, ale nech je to spravodlivejšie
@terus00 vieš o tom že tam maju 20% čo neplatia žiadne odvody vedia dost dlho
nerozumiem prečo to neriešili skorej alebo ako teraz dáme to do jedneho vreca a bude
tiež ma vytača ked na fb alebo soc. sietach niekto niečo hlada a máš tam drzo xy pišem sz, však nech napiše cenu a ponuku ferovo , je jasne že je to čiernota
dph nech urobia ako maju v čechách, pretože tam su take čachre že to nie je v pohode , každy nakupi a preda bez dhp a dph natvrdo zaplati na konci odberatel ,bodka , žiadne čachre kym to putuje hore dole
nerozumiem prečo to neriešili skorej alebo ako teraz dáme to do jedneho vreca a bude
tiež ma vytača ked na fb alebo soc. sietach niekto niečo hlada a máš tam drzo xy pišem sz, však nech napiše cenu a ponuku ferovo , je jasne že je to čiernota
dph nech urobia ako maju v čechách, pretože tam su take čachre že to nie je v pohode , každy nakupi a preda bez dhp a dph natvrdo zaplati na konci odberatel ,bodka , žiadne čachre kym to putuje hore dole
@sara07 áno, v tomto má Fico pravdu,.že kaderníčky, kozmeticky a pod väčšinou bločky nedávajú. Ak by dávali, platili by iné odvody. Mne ide len o nich. Tích, ktorí platia všetko poctivo sa to predsa až tak nedotkne. Ako tu písala už jedna pani nado mnou. A čo tu píšeš o DPH zrazu? Koľko SZČO je platcom DPH?
@sara07 áno, v tomto má Fico pravdu,.že kaderníčky, kozmeticky a pod väčšinou bločky nedávajú. Ak by dávali, platili by iné odvody. Mne ide len o nich. Tích, ktorí platia všetko poctivo sa to predsa až tak nedotkne. Ako tu písala už jedna pani nado mnou. A čo tu píšeš o DPH zrazu? Koľko SZČO je platcom DPH?
@terus00 dph som spomenula preto lebo su tam velké uniky , štát by mal viac toto riešit ako 131e mikroodvod
že neplati 20% žiadne odvody vadi ale že sa podvadza na dph v milionoch nevadi
to je také zastieranie len
mne sa to nezdá fér dat do jednoho vreca napr eshop alebo ručna vyroba na uroven kaderničky , pretože ona ma priestor nedat ten blok bez problémov , tak nech daju väčšie odvody na szoč ktore poskytuju služby ,tie skutočne maš problém dokazat
zase prečo zakaznička prijme dohodu že nechce blok, lebo to ma lacnejšie
@terus00 mikroodvod sa dotkne určite ludi čo si privyrabaju popri ttp , pre čast je to likvidačne , su to sumy čo ti pomôžu ale nie je to niečo z čoho dokažeš žiť
takže darmo ty môžeš dat na všetko fakturu, ak zarobiš 200 € tak 131 mikrodovod je blbost platit - sice to idu upravit ale rozprava sa o dôchodcoch a matkach na rd čo je špinavost tiež
@terus00 prosim ta ako zvysenie odovodov prinuti szco vydavat faktury a blocky?nijako.oni potrebuju kontroly a este raz kontroly!zaradom elektrikari,murari atd.tak ako v rakusku.ked niekomu nieco robia na dome,hocikedy nabehne kontrola ci sa nerobi nacierno...u nas halabala...a to hovorim ze moj muz je SZCO,ktory poctivo vystavuje faktury.
@anonym_autor pozri sa ake odvody platia zamestnanci+zamestnavatelia a nemaju na vyber, zatial co szčo si optimalizovali vsetko jedna radost a odvody zrazu platili iba ak chceli hypoteku alebo maximalnu matersku. Takze zrazu to nie je fer, lebo konecne maju nieco platit.
@anonym_0827eb pozri,ja som zamestnankyna,platim vysoke odvody,ale vsak vzhladom na uvazok je to snad normalne,lebo mi este slusne vela ostane.A taky szčo,co zarobi 600 eur a zaplati 400 na odvodoch je podl teba spravodlive?ze mu ostane neadekvatna suma...
@sara07 čo to je za somarinu s tou DPH?? 🙄

@anonym_cbb7f5 pani autorka,teda JA som normalne zamestnana.
Zarabam nadpriemerne. Pytala som sa na ineho clena rodiny ktory je szčo a pre ktoreho ma trapi ze jeho odvody idu do ciernej diery.aj tvojho muza a je naozaj hlupy ked posiela 870 eur do statnej kasy ktora s tym nehospodari dobre.
@anonym_autor napisala ....pre našu rodinu mínus 80 eur do rozpočtu.. 🤦♀️ je mi to šumafuk. Môjho manžela netreba ľutovať a už vôbec nie cudzi človek. A nazývať ho hlúpym už vôbec nie. Preto že maš ty iny nazor neuražaj láskavo iných.