Ako zvládate nové zvýšené odvody SZČO?
tento mesiac 1.krát nové zvýšené odvody. Pre našu rodinu minus 80 Eur do rozpočtu. Ako sa s tým popasujete? my ešte nevieme presne🙂
@tiezjedna neviem či čitate celé alebo len určite riadky
ešte raz
tu nahanaju pre drobne szoč ale uniky na dph nie , chápeme alebo ešte stale nie, pripadne učelovo nie lebo tato tema sa nehodi do kramu
@sara07 áno, čítame...🙄 ešte raz - čo má dph so szčo? Platcov dph v koryte szčo je minimum... Takže buď bol tvoj komentár nepresne adresovaný alebo úplne od veci.
@sara07 aha... tieto výblitky ma vždy pobavia. Vieš vôbec ako to s dph funguje, alebo len Boženka na lavičke hovorila?🙄🙈
@tiezjedna viem
máme na sk skutočne ojedinelé miesto v podvodoch na dph, uplne prvenstvo , dokonca nas označuju za raj dhp podvodnikov
ale štát a vy bude kydat a zabavat sa s mikroodvodom a že kadernička neda blok na 100😂😂😂😂😂😂€, to je hlavny dôvod
a o tej hanbe ako štát oberaju baby čo doma peču vianočne pečivo tak sa nam vonku pekne rehlili
a žeby si napisala niečo ine ako píšeš , čo čakat od uderky zo sumračnej, treba robil hmlu že je všetko v poriadku
@anonym_0827eb pozri,ja som zamestnankyna,platim vysoke odvody,ale vsak vzhladom na uvazok je to snad normalne,lebo mi este slusne vela ostane.A taky szčo,co zarobi 600 eur a zaplati 400 na odvodoch je podl teba spravodlive?ze mu ostane neadekvatna suma...
@anonym_autor ak má niekto na živnosť zarobiť 600 €, tak nech to nerobi. A z takej sumy odvody 400 € vôbec nie sú, takže nespájaj to spolu
@tiezjedna viem
máme na sk skutočne ojedinelé miesto v podvodoch na dph, uplne prvenstvo , dokonca nas označuju za raj dhp podvodnikov
ale štát a vy bude kydat a zabavat sa s mikroodvodom a že kadernička neda blok na 100😂😂😂😂😂😂€, to je hlavny dôvod
a o tej hanbe ako štát oberaju baby čo doma peču vianočne pečivo tak sa nam vonku pekne rehlili
a žeby si napisala niečo ine ako píšeš , čo čakat od uderky zo sumračnej, treba robil hmlu že je všetko v poriadku
@sara07 samozrejme že aj uniky na DPH sú problém a veľký, ale je podľa teba v poriadku, že SZČO ktorý pracuje celý rok (nie ako cukrárky čo si privyrobia na Vianoce) väčšiu časť zárobku neprizna? A jasné že mikroodvod nikoho neprinúti priznávať príjem, ale aspoň niečo odvedie do spoločnej kasy, lebo na to proste zarobí!!! Treba aj kontroly ako tu už autorka spomínala a bezhotovostné platby teraz snáď tiež trošku pomôžu, aby tie príjmy trošku viac priznávali. Lebo tam kde sa platí len hotovosťou je to raj na cernotu
@sara07 samozrejme že aj uniky na DPH sú problém a veľký, ale je podľa teba v poriadku, že SZČO ktorý pracuje celý rok (nie ako cukrárky čo si privyrobia na Vianoce) väčšiu časť zárobku neprizna? A jasné že mikroodvod nikoho neprinúti priznávať príjem, ale aspoň niečo odvedie do spoločnej kasy, lebo na to proste zarobí!!! Treba aj kontroly ako tu už autorka spomínala a bezhotovostné platby teraz snáď tiež trošku pomôžu, aby tie príjmy trošku viac priznávali. Lebo tam kde sa platí len hotovosťou je to raj na cernotu
@terus00 ano
ale mikroodvod nič nevyrieši , pretože on ho sice natvrdo zaplatí ale dalej bude robit na černotu ,
ja som za kto neplati ani cent na odvody nech su natvrdo a kludne aj vyššiu sumu ako 131€
ale ked máš ttp +szoč , jedny odvody platíš komplet, ja som za aj a soc odvody v tomto prípade ale tak ako pri zdravotnom , vypočitane z celkovych hrubych prijmov, nejaké normálne % ktore vieš zaplatit , málo zarobíš platíš mesačne nejaký paušal , zarobíš viac platíš viac, systém ako je pri zdravotnom odvode v tomto prípade, alebo pri daniach ...
bezhotovoste platby nič tiež neriešia , pretože ked chce nepriznavat tak neprizna, máš jeden podnikatelsky a potom iny na niekoho z rodiny na černotu - ak by aj niečo dohladavali požičal si prachy a teraz ich vratil na učet .. vykruti sa
jednym z riešenim čo sme tu už mali ked znižili odvody a dph , prijem kasy stupol za dzurindu , teraz su vyššie odvody dph neviem čo a neskutočne dole padol vyber vo všetkom
a ak to nezmenia tak od jula ešte len padne pretože pre mikroodvod poctivci pozastavia alebo zrušia -- to viem podla bab oni napr platili zdravotnu od 5- 35 € mesačne zo szoč + ttp komplet odvody , idu cez sashe čiže tam nemaš priestor na nepriznanie - to neoblafneš ani nahodou ,máš xy objednavok , čiže xy faktur ideš ...

nahorsie je na tom to, ze szco tahaju tuto ekonomiku a ked ich zrusia a 10x zdania, nebudu uz vobec ziadne peniaze......
lebo verejna a statna sprava zije zo statu, dochodci a deti tiez a tych zamestnancov je stale menej a menej
@lucik194 slovenskú ekonomiku ťahá spotreba ...ale pravdou ostáva, že konsolidáciu hodili na tých najzraniteľnejších, invalidov vyhadzujú tvrdšie ako Kaník, podniky znižujú stavy potichúčky každý mesiac o 30 ľudí, aby nemuseli nahlasovať hromadné prepúšťanie, pričom štát míňa, akoby mal prísť koniec sveta.