Ako zvládnuť chudobu bez podliehania depresiám?
Sme chudobní. Často na konci mesiaca nemáme ani na stravu. Chodíme pýtať po rodine a ja mám z toho strasn depresie. Manžel v minulosti spravil chyby (exekúcie) stále z toho nie sme vymotaní. Svokrovci sa len chvalia kam chodia a podobne. Teraz má prísť daňový bonus ( vyplácaný raz za rok) a svokor našiel mužovi auto, že ho idú pozrieť a to auto stojí 5000e. Som strašne naštvaná. Máme síce už staré ale toto sa mu určite nepodarí predať ( 2 auta predtým sa pokazili krátko po kúpe) jedno dokonca hneď na druhý deň. Tiež bol s ním vyberať svokor a tiež mal toho známeho automechanika. Strašne sa na to jedujem, že zas vymýšľa. Radšej budem chodiť pešo ako nemať čo jesť na konci mesiaca. Ja nemôžem ísť do práce mám ani nie 4 mesačné dieťa. Potrebuje plienky, mlieko všetko. Hlavne je aby sme mali pre neho. Strašne som z toho zničená a vyčítam si celú túto situáciu. Nebaví ma sa zobudit a prežiť ďalší deň. Neznášam Vás o nič len o radu ako mu to vysvetliť.
@januska12323 komu niet rady tomu niet pomoci, ak raz nebudú žiť jeho rodičia, kam pobeží vyjašený chlapec po peniaze?
Môj dedko pol taký ako opisuješ, až na exekúcie, ale predsa prežili s babkou šťastné manželstvo 55r na slušnej úrovni, ešte aj úsporu malú a pomohli deťom na štart do života. Kľúčové však bolo, že dedko pochopil to čo tvoj nie, celú výplatu dal babke a všetky vä výdavky plánovali, radili sa. Dostala vreckové na týždeň a buď z toho vyšiel alebo si našiel brigády a z toho mohol rozhadzovať. Ale neohrozil tým rodinný rozpočet.
Keďže tvoj chlap sa nestal takým z večera do rána ale bol taký už minulosti, nieže by som s ním nemala dieťaťa ale ani by som s ním nebola.
vy nie ze ste chodbny - vy ste financne negramotny ... ale dobre je,ze aspon ty si to uvedomujes..on sa nezmeni a ty bud sa budes tahat dole s nim alebo odides a das detom mozno lepsi priklad do buducnosti ako zit
autorka sice nepise pocet deti, ale z jedneho 4 mesacneho, narodeneho cca v decembri 2024, by dostali za rok 2024, tak 140 eur, za to by 5tisicove auto asi nesli kupovat.
To načo si s takým chlapom? Nechápem? A prečo má peniaze on a nie ty? Plačeš úplne zbytočne, vy ste obaja čudní, ja na tvojom mieste by som pozbierala posledné percento hrdosti ak ti ostalo a odišla k rodičom alebo kamkoľvek do zariadenia pre ženy, chudobní nieste ale nieco iné čo radšej nekomentujem
@negymama na dve mám 3360 tak mozno 3 či viac ale podľa autorky, exekúcie mal už predtým, takže rozumné by bolo ísť od neho het ešte predtým ako splodia prvé dieťa.
Na druhej strane ak rátame 5000 bonus tak na 3-4 deti plus seba by mohla pýtať slušne výživné
Niektorí sa vedia uskromniť a vyžijú aj z mála, iní dokáže minúť aj 5-6k, a pred výplatou už bedáka a pýta v práci zálohu.
takýto debil sa z neho nestal až po svadbe, napriek tomu si si ho vzala a dokonca si si s ním urobila dieťa. Nezdá sa mi, že toto je nejaký perspektívny partner, takže ak máš kam odísť a z čoho žiť, choď. Ak nie, pozbieraj všetky sily a prevezmi hospodárenie s financiami ty a toho nedospelého, nevyzretého debila sa snaž prevychovať. Prajem ti veľa síl, pretože vychovávať dospelého chlapa s takými návykmi, aké má ten tvoj, je úmorné a často nemožné
odíď od neho, nemá to budúcnosť. Mala som takého. Radšej od nuly znova, ako s nulou.
Vysvetľovať mu nemáš čo, iba mu povedz že daňový bonus je na deti a nie na auto. A ak toto nedodrží pôjdeš od neho, lebo už to s ním nemá zmysel.
Cigarety, energetaky ...ale potom niekedy pomaly nemaju co jest.
Ok.
@renesance80 @andrea_82 Máte pravdu, ja som reagoval podľa hlavného článku, a nie jej následného komentára. 🙂 Stále nechápem, ako si niečo také nezodpovedné, a zhruba na úrovni 5-ročného dieťaťa, mohla zobrať... Veď to je diagnóza. Tam podľa mňa nepomôže žiadne „po papuli,“ ako píšete... Jedine jeden kopanec do zadku a „arrivederci“...
https://www.pantarhei.sk/391911-psychologia-pen...
Precitaj si knihu Psychologia penazi, o peniazoch sa treba vzdelavat ak vidis, ze vam to nejde. Da sa to naucit. Ak manzel odmieta, aspon ty bud proaktivna a vezmi svoj zivot do vlastnych ruk

@bystrozraky coo ,este s laskou a nekriticka, ten chlsp moze byt este rd ze ho nejaka zena vobec trpi ,malo ku preplieskat po papuli