Ako zvládnuť financie a starostlivosť o dieťa pred škôlkou?
Dobrý deň chcem sa poradiť mám syna 2.5roka v júli sa mi končí materská manžel pracuje od 5:00 do 15:00potom ide do druhej práce tam je od 16:00do 18:00 a doma je o 19:00.platime nájom 650€moja materská plus jeho výplata z druhej práce.a z tej prvej práce kupujeme jedlo,hygienu, lieky.syn ide v septembri do škôlky mám prácu dohodnutú od septembra 15.mozem nastúpiť lenže ako zaplatím nájom za tie mesiace pokým pôjde do škôlky v septembri malého mi nemá kto postrážiť že by som išla na brigadu
@domka222 tam musíš zaplatiť hneď keď tam dáš dieťa ?
nájdi si večerné, nočné služby na pár hodín.
alebo teraz ušetriť.
No mali ste setrit, aj po 50 Eur mesacne, ked ste vedeli, ze sa dostanete do tejto situacie. A to ste predsa vedeli. Alebo ty na brigádu cez víkendy.
Či aku odpoved cakas?
Však to sa musíš opýtať priamo v škôlke ako majú nastavenú platbu. No väčšinou mesiac vopred
@mondolina ušetriť ťažko keď není z čoho...a nočné so hľadám áno aj keď vstávam o 6:00 do školy s dcérou ale hľadám si ajtak a nič stale
alebo víkendy teda.
@mondolina áno aj to hladam
Nie je z čoho ušetriť? Tri roky ste vedeli, že táto situácia nastane, mali ste na to myslieť ... Ak idete úplne na doraz s peniazmi, tak jedine brigáda, nič iné vám neostáva. Ale fakt sa mi nechce veriť, že nedokážete odložiť ani euro ... A ani, že nie je možné nájsť si brigádu ...
Bol tu nedávno príspevok ze automobilky(asi) zase rozbiehajú aj prácu len počas víkendu, vyjde to okolo 850€..keby začneš čím skôr, tak by ste ušetrili na to aby ste tie 2 mesiace vykrili.
@jesenzima prečo si nervózna nahnevaná veď ja som ti nič zle nenapisala
@jesenzima nedá sa odložiť pani berieme lieky obydvaja sme ťažko chorý máme ťažké lieki
Matersku uz davno neberies, ale tipujem, ze rodicak.
No a bud ty cez vikendy alebo muz este aj vikendy moze zabit v praci
@kitycat ja určite lebo on má už dve roboty
Ľudia, ľahko sa radí keď nie ste v jej situácii. V dnešnej dobe je ťažké šetriť to je fakt. (Neviem či u Vás niekto fajčí, ak áno tak nekupovať cigarety a seknúť stym. Keď nik nefajčí ber toto za nerelevantné).
Skus si nájsť nejakú brigádu kde sa robi v noci na tie 2 mesiace alebo niečo čo sa dá robiť z domu.
Verím že je ťažko, ale všetko sa dá. Držím palce. Uvidis všetko bude v poriadku.
Nechapem
@ingush616 nefajčiari sme
Keď nie je možné nájsť prácu tak len teraz sa zatat a veľmi začať šetriť, núdzovo aj keď trochu na úkor kvality, popozeraj na youtube je kopec videi ako variť velmi lacno a snaz sa popredat všetko čo môžeš co nevyužívate alebo bez čoho sa zaobidete...a každé euro odložiť do obálky na nájom...príp.skusit núdzovo požičať od rodiny...
@gov ale toto mne hovoriť nemusíš.. to si musí prehodnotiť autorka..ktorá ma problém ze nezaplatí základné veci ako napríklad bývanie. A rodiny, ktoré dopadli tak ako popisujes poznám aj ja, a nešli sa potrhat za robotou, aj víkendy boli doma a nepracovali a predsa podvadzali alebo sa odcudzili..to nieje o tom..a keď človek potrebuje peniaze na životné dôležité veci tak je ochotný sa na nejaký čas obetovať a za peniaze zabezpečiť to co je nutné.
Za mňa je obrovské riziko a nerozumné mat deti bez vlastného bývania. Rokmi to bude len horšie a horšie, keďže najmy pôjdu hore, výdavky na staršie deti tiež, mladnúť človek nebude a zdravotný stav sa bude tiež len pomaličky zhoršovať.
Nájomné bývanie sa pomaličky vypomsťuje ľuďom v krajinách, kde je zvykom nevlastniť a len si prenajímať.
@gov tak ked ta cez vikend chyti slepak, pockaj do pondelka, lebo chirurg bude sediet doma na zadku s rodinou, ak ti zacne horiet byt, uhas si ho sam a neskusaj ist na dovolenku pocas vikendu...to su za nazory..
@sumalee veď ja varím prívarky a lacné kolienka vajíčkove granatir polievky ja neviem proste takéto veci dospelá osoba nemusí na internete hľadať a rodinu nemáme nikoho a keď máme pár ľudí na dedine nemajú čo do úst sami
@domka222 to sa podla mna ani neoplati.. z brigady pokryje sukromnu skolku plus bude leto. 2 mesiace nebudu otvoreni. A znova moze riesit s kym bude dieta.
@slniecko66 prečo by nemali mať dva mesiace otvorené?
@domka222 mala chodi do sukromnej skolky ak je statna zatvorena. Vzdy maju otvorene max 4 tyzdne. Nikdy cele 2 mesiace.. a ako som hladala skolku tiez to tak mali. Ani jedna nemala otvorene.

Tak do súkromnej škôlky, kde berú väčšinou počas celého roka? A ty môžeš pracovať