icon

Ako zvládnuť financie a starostlivosť o dieťa pred škôlkou?

6. apr 2025

Dobrý deň chcem sa poradiť mám syna 2.5roka v júli sa mi končí materská manžel pracuje od 5:00 do 15:00potom ide do druhej práce tam je od 16:00do 18:00 a doma je o 19:00.platime nájom 650€moja materská plus jeho výplata z druhej práce.a z tej prvej práce kupujeme jedlo,hygienu, lieky.syn ide v septembri do škôlky mám prácu dohodnutú od septembra 15.mozem nastúpiť lenže ako zaplatím nájom za tie mesiace pokým pôjde do škôlky v septembri malého mi nemá kto postrážiť že by som išla na brigadu

Strana
z2
domka222
6. apr 2025

Tak do súkromnej škôlky, kde berú väčšinou počas celého roka? A ty môžeš pracovať

autor
6. apr 2025

@domka222 tam musíš zaplatiť hneď keď tam dáš dieťa ?

mondolina
6. apr 2025

nájdi si večerné, nočné služby na pár hodín.
alebo teraz ušetriť.

barka1
6. apr 2025

No mali ste setrit, aj po 50 Eur mesacne, ked ste vedeli, ze sa dostanete do tejto situacie. A to ste predsa vedeli. Alebo ty na brigádu cez víkendy.
Či aku odpoved cakas?

domka222
6. apr 2025

Však to sa musíš opýtať priamo v škôlke ako majú nastavenú platbu. No väčšinou mesiac vopred

autor
6. apr 2025

@mondolina ušetriť ťažko keď není z čoho...a nočné so hľadám áno aj keď vstávam o 6:00 do školy s dcérou ale hľadám si ajtak a nič stale

mondolina
6. apr 2025

alebo víkendy teda.

autor
6. apr 2025

@mondolina áno aj to hladam

jesenzima
6. apr 2025

Nie je z čoho ušetriť? Tri roky ste vedeli, že táto situácia nastane, mali ste na to myslieť ... Ak idete úplne na doraz s peniazmi, tak jedine brigáda, nič iné vám neostáva. Ale fakt sa mi nechce veriť, že nedokážete odložiť ani euro ... A ani, že nie je možné nájsť si brigádu ...

sandra49
6. apr 2025

Bol tu nedávno príspevok ze automobilky(asi) zase rozbiehajú aj prácu len počas víkendu, vyjde to okolo 850€..keby začneš čím skôr, tak by ste ušetrili na to aby ste tie 2 mesiace vykrili.

autor
6. apr 2025

@jesenzima prečo si nervózna nahnevaná veď ja som ti nič zle nenapisala

autor
6. apr 2025

@jesenzima nedá sa odložiť pani berieme lieky obydvaja sme ťažko chorý máme ťažké lieki

kitycat
6. apr 2025

Matersku uz davno neberies, ale tipujem, ze rodicak.

No a bud ty cez vikendy alebo muz este aj vikendy moze zabit v praci

autor
6. apr 2025

@kitycat ja určite lebo on má už dve roboty

ingush616
6. apr 2025

Ľudia, ľahko sa radí keď nie ste v jej situácii. V dnešnej dobe je ťažké šetriť to je fakt. (Neviem či u Vás niekto fajčí, ak áno tak nekupovať cigarety a seknúť stym. Keď nik nefajčí ber toto za nerelevantné).
Skus si nájsť nejakú brigádu kde sa robi v noci na tie 2 mesiace alebo niečo čo sa dá robiť z domu.
Verím že je ťažko, ale všetko sa dá. Držím palce. Uvidis všetko bude v poriadku.

juliacenc
6. apr 2025

Nechapem

autor
6. apr 2025

@ingush616 nefajčiari sme

sumalee
6. apr 2025

Keď nie je možné nájsť prácu tak len teraz sa zatat a veľmi začať šetriť, núdzovo aj keď trochu na úkor kvality, popozeraj na youtube je kopec videi ako variť velmi lacno a snaz sa popredat všetko čo môžeš co nevyužívate alebo bez čoho sa zaobidete...a každé euro odložiť do obálky na nájom...príp.skusit núdzovo požičať od rodiny...

gov
Odpoveď bola odstránená
sandra49
6. apr 2025

@gov nie ešte.. ale ak by to bola jej jediná práca som mala na mysli. Nie pre jej muža. Keďže je muž doma cez víkend môže sa postarať k dieťa a ona zarobiť.

gov
Odpoveď bola odstránená
sandra49
6. apr 2025

@gov ale toto mne hovoriť nemusíš.. to si musí prehodnotiť autorka..ktorá ma problém ze nezaplatí základné veci ako napríklad bývanie. A rodiny, ktoré dopadli tak ako popisujes poznám aj ja, a nešli sa potrhat za robotou, aj víkendy boli doma a nepracovali a predsa podvadzali alebo sa odcudzili..to nieje o tom..a keď človek potrebuje peniaze na životné dôležité veci tak je ochotný sa na nejaký čas obetovať a za peniaze zabezpečiť to co je nutné.

abbey1
6. apr 2025

Za mňa je obrovské riziko a nerozumné mat deti bez vlastného bývania. Rokmi to bude len horšie a horšie, keďže najmy pôjdu hore, výdavky na staršie deti tiež, mladnúť človek nebude a zdravotný stav sa bude tiež len pomaličky zhoršovať.
Nájomné bývanie sa pomaličky vypomsťuje ľuďom v krajinách, kde je zvykom nevlastniť a len si prenajímať.

domka222
6. apr 2025

@gov tu sa bavia o preklenutí cca troch mesiacov,nie troch rokov. Autorka má od septembra prácu a potrebuje to poriešiť od júla. Čiže lepšie nedať deťom jesť a nezaplatiť bývanie, lebo rodina sa za pár víkendov rozpadne🤦‍♀️

amelie2017
6. apr 2025

@gov tak ked ta cez vikend chyti slepak, pockaj do pondelka, lebo chirurg bude sediet doma na zadku s rodinou, ak ti zacne horiet byt, uhas si ho sam a neskusaj ist na dovolenku pocas vikendu...to su za nazory..

autor
7. apr 2025

@sumalee veď ja varím prívarky a lacné kolienka vajíčkove granatir polievky ja neviem proste takéto veci dospelá osoba nemusí na internete hľadať a rodinu nemáme nikoho a keď máme pár ľudí na dedine nemajú čo do úst sami

lavendertowncards
Odpoveď bola odstránená
slniecko66
13. apr 2025

@domka222 to sa podla mna ani neoplati.. z brigady pokryje sukromnu skolku plus bude leto. 2 mesiace nebudu otvoreni. A znova moze riesit s kym bude dieta.

domka222
13. apr 2025

@slniecko66 prečo by nemali mať dva mesiace otvorené?

slniecko66
13. apr 2025

@domka222 mala chodi do sukromnej skolky ak je statna zatvorena. Vzdy maju otvorene max 4 tyzdne. Nikdy cele 2 mesiace.. a ako som hladala skolku tiez to tak mali. Ani jedna nemala otvorene.

Strana
z2