icon

Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?

Dnes o 09:22

Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?

Strana
z7
anonym_777606
Dnes o 18:05

@anonym_autor odíď od neho mal dosť času porozmýšľať kde si nájsť inú prácu ty máš 30 r on cca tiež.Od 19 r asi pracuje a nemá nič.Ak by si chcela dieťa z čoho budete žiť?z jeho kľudu a komfortu za ktorý platí na dedine nekresťanské peniaze?čo sa zmení o rok, tri, päť?nič...
Vráť sa domov rodičia ti nechcú zle.Toto je tvrdohlavý hrdý chlap.Aj tak si asi nerozumiete ste spolu dlho a bez nejakej vízie.davate vyše jeden plat za 2 izbový byt.Aspon ty maj rozum, keď on je hlúpy.A pozri si výpis koľko platíte a nájomnú zmluvu.Bud si majiteľka myslí, že ste tak hlúpi, že jej zaplatíte veľa, alebo je to nejaký oblb.
Za 750 eur prenajíma kamarátka 2 izbový v Ba

anonym_c1e692
Dnes o 18:13
@anonym_autor

@domkakvet zamietli nám hypotéku,odvtedy o tom muž nechce ani počuť,my platíme za nájom 800 eur,oni za hypotéku 400...mali sme možnosť bývania u mojich rodičov v dome,s tým že oni by šli do svojho bytu,ani o tom so mnou nechce diskutovať

@anonym_autor Kde zijete v akej casti svk ? My mame 3 deti na ZS, mame este jeden starsi uver ( na dom v kt.teraz sme), auto uver, ja mam 49r., muz 46r. a teraz nam schvalili 100 tis. Ideme kupit investicny byt za 93tis. 2izbak (63m²). Tak neviem, kolko ste ziadali ? Prijmy ciste ja 1200e, muz 1500e. Vy ste zrejme ovela mladsi, bez zavazkov, tak nechapem preci by ste aspon nejaku hypo nemohli dostat. My sme zalozili dom v kt. Teraz sme. Ale mohli sme zalozit aj byt, kt. Sme chceli kupit.

strelkyna1
Dnes o 19:14

Hlavne nech Vam ten dom rodicia nedaruju, lebo horko olutujes Ty aj Tvoji rodicia. Ak ho chcu darovat, tak len Tebe, lebo Ty sa budes tak ci tak rozvadzat (mozno nie teraz, mozno az ked budes na to mentalne pripravena) a nechces, aby odisiel aj s polkou rodicovskeho domu.

anonym_87ab22
Dnes o 19:30

@anonym_autor ... V skratke: TVOJ MUZ JE IDIOT 🤷🏼‍♀️💸

sense
Dnes o 19:40
@anonym_autor

@anonym_eb4cfa do svadby sme bývali v RD mojich rodičov,neboli sme úplne sami,ale mali sme svoj priestor a vedeli sme si ušetriť...po svadbe muž začal naliehať že sa musíme presťahovať budeme mať čas len na seba bude všetko super súkromie atď....ja som chcela ostať žiť v dome, teda som navrhla aby sme skúsili zobrať hypotéku, tých 20% by mi dali moji rodičia...zamietli nám ju vtedy a odvtedy o tom nemôžem ani hovoriť,tak našiel podnájom, majiteľka je nejaká známa jeho otca,vraj...ne to bytovka so 6 bytmi, stará,orypana, hnusná,na začiatku sme platili 400 eur,dnes to je 800 eur plus energie lebo chce veľké preplatky a nesúhlasí s tým aby sme si hľadali niečo iné lebo jemu toto tu vyhovuje

@anonym_autor a tebe neprišlo divné a neriešila si, nepozerala zmluvu prečo zrazu miesto 400 ex, platíte 800? No ešte dnes by som chcela vidieť tu zmluvu a výpis z účtu, rovnako ako vyúčtovanie a kde sú tie preplatky

autor
Dnes o 20:32
@sense

@anonym_autor a tebe neprišlo divné a neriešila si, nepozerala zmluvu prečo zrazu miesto 400 ex, platíte 800? No ešte dnes by som chcela vidieť tu zmluvu a výpis z účtu, rovnako ako vyúčtovanie a kde sú tie preplatky

@sense peniaze platí v obálke na ruku, vždy keď sa na to pýtam dostanem odpoveď že mám byť vďačná aspoň za nejaké bývanie... mám ja už dosť všetkého

anonym_46d506
Dnes o 21:02

@anonym_autor v prvom rade zle robíš to, že sa porovnávaš. Raz tu ktosi povedal, že porovnávanie je rakovina ľudstva a v tomto sa s ním zhodujem.

anonym_eaaf0a
Dnes o 21:10
@anonym_autor

@anonym_c774d2 ja zarábam približne 850 eur,pracujem v obchode, manžel vo výrobe za približne 1000 eur,800 eur ide na hypotéku,300 na energie..200 precestujeme cca,300 ide na jedlo,niekedy viac, keď treba napríklad doplniť zásoby

@anonym_autor tak toto je riadna blbost, co pises. 800€ najom bez energii? Plus 300€ energie za dvoch ludi, ktori su cca 10 hodin prec z domu a 7 hodin spia? Kurenie stiahnut, WC sa nepouziva, zo spotrebicov ide len chladnicka. To prehanas.

anonym_f5f9e6
Dnes o 21:10

Keď nemieniš s tým nič robiť. Nabudúce keď bude podávať tu obálku do ruky, môžeš sa známej spýtať - že platíte strašne veľa, či sa s tým nedá niečo urobiť lebo už si to viac nemôžete dovoliť. A uvidíš čo sa bude diať, rozprávať...

Strana
z7