Ako zvládnuť platiť opatrovateľku ako osamelý rodič?
Nástupom do práce budem musieť vyhľadať aj služby opatrovateľky. Ako ste zvládli túto záťaž finančne? Som osamelý rodič a nemám rodinu, ktorá by mi nám mohla pomôcť.
@lienka.7 to že to zneuživaju ano ja sa nehadam ani nepíšem že nie , že sa najdu také mamičky a ludia , že to zneuživaju koho je to chyba , no predsa štátu, štátnych uradnikov a štatnej neexistujecej kontroly , podla čoho to prideluju podla nariadení štátu ,vyhlašok, pokynov, zákonov štatu ...
a zase sme pri podstate že štat si nerobí čo ma alebo robí zle
Skolka otvorená od 06 by pomohla, ale treba myslieť aj na tie deti, že musia vstávať 5:30
U nás je škôlka od 07 a školská družina nie je, lebo nie sú vychovávateľky.Sukromna bola od 06:30, ale zase chápem, že sestričky či veľa ľudí začína skoro ráno a skôr sú poobede doma.Este na poobedie nájdeš opatrovateľku, ale ráno bude horšie
Ale často vidím inzeráty vybrať deti dať jesť, zaniesť na krúžok, naučiť sa je to ťažké, ale určite niekoho nájde.Na FB je skupina opatrovateľky a rôzne iné.U nás jedna mamina takto robí popri svojej home office práci
@rikarika vidis, ja mám opačnú skúsenosť. Počas covidu skrátili otváracie hodiny skolky a už bolo 1,5 roka po covide a stále boli tie hodiny skrátene, lebo jasne, že týmto spôsobom šetrili. So starostom sme sa posekali na zastupitelstve, kde som vystúpila ako obyvatel k jednemu inému bodu a malo to aj veľmi silnu emotívnu dohru na fb (ten príspevok mal vyse 300 komentarov v 20tisicovej skupine), kde som mu napisala, že na dalsom zastupitelstve sa vidime znova a prídem riesit zase otvaracie hodiny MS, lebo pracujúci človek nemá sancu stihat si vyzdvihovat deti pri takto otváracích hodinách. Do týždňa nám došlo zo skolky oznamenie o vrátení pôvodných neskorších hodín, lebo sa proste zľakol, že rok pred volbami budeme mat ďalšiu kauzu, ako kvôli šetriacim nákladom nevychadza v ústrety pracujúcim rodičom. Takéto veci sa neriesia neverejne mailom, ale na Fb, kde sa komunálni politici boja takejto konfrontácie obzvlast pri takýchto témach, kde tahaju za kratší koniec. Ak by napisala na FB skupinu miestnej obce/casti emotívny príspevok ako je osamelý rodic a kvôli skráteným otváracím hodinám sa nemôže zamestnať, lebo dieťa nemá ako vyzdvihovat zo skolky a ako potrebuje finančne prostriedky na zabezpečenie slušného zivota pre seba a dieťa, neverim, že by sa nasiel človek, čo by ju vysmial, ale práve by sa zapojilo kopec ludi do toho, ktori by ju podporili a vznikol by spoločensky tlak na hľadanie riesenia. Alebo je ešte cesta obratit sa na poslanca, ktorý má ambíciu kandidovat na starostu v dalších volbach a pre neho by to bola veľmi silná téma.
Slováci nie su naučeni za vysoke peniaze, čo odvadzaju štatu, požadovat služby na urovni..Beru normalne, že xy im zvyšia dane, ale na kvalite života to nepocitia a to je na všetkych urovnich, nielen vztah - rodičia - škôlky..Tu si všimam často, že čim viac platiš, tym horšie služby dostaneš a ĺudia su na to tak zvyknutí, respektive nedožaduju sa svojich prav, sklopia uši, že štat si s tebou môže robiť čo chce. A je to jeden zo znakov proserujuceho štatu, peniaze čo sa odvádzajú, sa odrazia následne na vyššej životnej úrovni obyvateĺov..A to na Sovensku jaksi chýba
@matkahelka presne tak, my sme mali v triede na ZŠ jedneho jedinačika, väčšina po 2 - 3 deti a jedna bola zo 6.
@sara07 ktorý štát,to ma zaujalo,Rakúsko tam nepatrí. Jedine s tým soplom áno....

@lienka.7 pracujúci bezdetní ľudia??? Áno platia dane a odvody ako všetci ostatni pracujúci, aby bolo TERAZ na dôchodky, na školstvo, na zdravotníctvo.....a keď prídu do dôchodku budú pýtať od štátu dôchodok presne ako dôchodca, ktorý deti vychoval. Ak si aspoň koľko-tolko finančné gramotna, nemusíš mať ani ekonomickú univerzitu, tak chápeš že pri súčasnom stave pôrodnosti, je tento stav neudržateľný. Tento štát nepotrebuje nič viac ako zvýšiť pôrodnosť.....no hold nevysvetlis....🙏