Ako zvládnuť rodinné financie pri sezónnom príjme?
Ahojte.
Maminky ako riešite finančnú situáciu v rodine? Prechádzam z MD na RD. Manžel je živnostník a jeho práca je v podstate "sezónna" lebo sa všetci zobudia až po lete (koniec leta, jeseň) a v zime moc nie je čo robiť, takže príjem je žalostný.
Strašne ma desí to, čo príde až budem dostávať tú smiešnu sumu a manžel nebude mať toľko práce a samozrejme odvody platiť musí. Bojím sa, že bude koniec mesiaca a nebudú finančné prostriedky..
Ďakujem
Ved to su pekne zarobene peniaze v tejto sfere, vsak vzdy cez sezonu treba poodkladat peniaze na slabsie mesiace,
Ako riešime? Keď som otehotnela, vedela som, že MD bude menej ako plat a RD bude ešte menej, dostávala som 220€ a užila si luxus byť doma tri roky a ešte niečo I dostávať. A manžel má stabilnú prácu s pravidelným príjmom. Žiaľ, keď tých 500€ je smiešna suma a partner vás nevie zabezpečiť, budeš musieť do prace ty a živiť rodinu ty.
Ja vidím viac možností:
- manžel na materskú, ty do práce
- keď je PN, siahnuť na rezervu. Potom po vyplatení poistky vrátiť späť
A súhlasím s názormi tu, inštalatéri sú za vodou. Isto to nie je sezónna práca. Ale ak si nevie zohnať klientelu, tak šup do na pol roka do Nemecka alebo Švajčiarska.
Somarina aby inštalatér nemal prácu. Ja som zháňal na poldnovu robotu a nevedel som zohnať a keď som zohnal čakal som tri týždne a zobral 400€ takže asi tak.
Nezmysel celé, hneď by som ho poslala robiť do Tesca a hotovo, všetky možné firmy a tovarne berú brigádnikov okamžite, keby chcel ide, inštalatér má prácu furt, problém bude možno v ňom a jeho práci a pristupu
Riesenie je , ze na zimu najst robotu. Bud brigadu abyvprivirobil. V sezone moze zase robit instalatera. Problem zivnistnika je ked je PN. S tym treba ratat, hlavne ako starneme.

Chápem správne, že tebe je rodičák smiešna suma, ale že tvoj úžasný manžel nevie polroka zarobiť, to je v poriadku. Ono vieš, sú aj normálne zamestnania, kde sa normálne zamestná na pracovnú zmluvu a to čo robí, to môže mať ako brigádu. Len ono vieš, treba chcieť zarobiť a nečakať len na smiešné sumy