icon

Akú cenu ponúka zlatníctvo za zlato?

batola1
Včera o 17:52

Nepredával niekto teraz zlato do zlatníctva?že aké či ceny na výkup zlata?že aka je reálna suma za pánsku obrúčku.... ďakujem 🙂

petamich
Včera o 17:57

Paradoxne som zistila, že viac peňazí dostane človek v záložni ako v zlatníctve aspoň naša skúsenosť z Nových Zámkov - svokra mala nejaké staré zlato, chcela ho predať, aby som si na jubileum mohla kúpiť, čo chcem "na pamiatku" a v zlatníctve jej poradili nech ide do záložne, tam to totiž akože založia a dali jej sumu x, kdežto zlatníctvo to berie ako zlomkové zlato a ponúkli jej menej. Či to je fakt pravda 🤷‍♀️ riešili sme to v máji.

anonym_695210
Včera o 18:42

izlato uvádza na svojom webe aktuálne ceny za ktoré vykupujú zlato/striebro

anonym_7f83bc
Včera o 19:03

@batola1 ja som predavala v juni nausnice a za cca 2g (presnu vahu neviem, lebo tam boli este kamienky a tie dali dole) mi dali 128€. vychadzalo to medzi 61-68€/g.

anonym_54739f
Včera o 19:26

Záložňa Breva za puncované 14k 70€/g
Dala by som 75€ za gram😅

anos18
Včera o 20:35
@petamich

Paradoxne som zistila, že viac peňazí dostane človek v záložni ako v zlatníctve aspoň naša skúsenosť z Nových Zámkov - svokra mala nejaké staré zlato, chcela ho predať, aby som si na jubileum mohla kúpiť, čo chcem "na pamiatku" a v zlatníctve jej poradili nech ide do záložne, tam to totiž akože založia a dali jej sumu x, kdežto zlatníctvo to berie ako zlomkové zlato a ponúkli jej menej. Či to je fakt pravda 🤷‍♀️ riešili sme to v máji.

@petamich naša skúsenosť bola taká istá

chrobak7
Včera o 20:59
@petamich

@petamich Áno, je veľmi pravdepodobné, že je to tak. V zlatníctve pri výkupe zohľadňujú čisto len materiál, práca nie je pri výkupe zlomkového zlata ohodnotená. Pri výkupe sa zlato znovu roztaví, takže pre nich je zaujímavý len materiál.

V záložni ide o hodnotu tovaru - ak je to napr. prsteň, tak ohodnotia materiál, vek, stav a určia trhovú hodnotu. Z nej odpočítajú nejaké to percento a tú sumu ti požičajú. Ak nevrátiš, tak zlatý tovar si nechajú a predajú.