Akú hypotéku dostaneme pri našich príjmoch?
Ahojte, predtým ako to budem riešiť v banke alebo poradcom, vedeli by ste aspoň orientačne povedať aku hypo môžeme čakať keď ja mám 1000 v čistom a muž 1200? Myslite ze by sme dostlai hypo na 200 000 nehnuteľností?
Pri takych platoch je nehnutelnost za 200 000e neuvazenost, luxus. Zacat sa urcite da v niecom lacnejsom, a to casom menit za vacsie
@44janica44 a myslis ze by pomohlo keby sa fin. gramotnost ucila na skolach ? Co vsetko sa uci z matematiky, biologie, historie ...a aj tak velka cast naroda ...ved vies co 🙂
Keď mate 2200 eur čistý príjem, tak podľa pravidla NBS (príjem x 12 mesiacov x 8 rokov) vám môže byť poskytnutá hypotéka do maximálnej výšky 211 000 eur. Takže s týmto príjmom túto základnú podmienku splnujete. Dajú vám maximálne 90 % nehnuteľnosti čo je 180 000 eur a 20 000 buď dofinancujete, alebo máte, alebo si používate od rodiny. Ale toto všetko už záleží od podmienok bank, ako aj iné podmienky ako je bonita, úverová minulosť, lokalita, pracovné zaradenie a kopú iných a to už všetko je individuálne a tu vám to nikto nepovie. Dôležité je si prepočítať či na to budete mať, keď sa vám narodí dieťa a vypadne vám príjem, lebo plát 1200 eur vám stačiť na život a hypotéku určite nebude a bude to len trápenie. Ale odpoveď na svoju otázku je, že áno hypotéku by vám mali schváliť, ale akú výšku to už sa dozviete az priamo v banke. Ja osobne odporúčam nájsť si finančného poradcu a nechať to na ňom (ale naozaj poriadneho a nie volakeho čo to začal robiť včera, proste nech vám niekto odporučí zo známych). Sú tu aj názory, že nechoďte do toho, ale za mňa treba čím skôr, lebo nehnuteľnosti nikdy nebudú lacnejšie a mne to tiež radili, že počkaj a dobre že sa necakalo, lebo za 8 rokov ma moja nehnuteľnosť hodnotu o 200 000 vyššiu ako keď som to zacal stavať... držím palce.

@arieska asi nepredpokladas ze 30 rokov sa vam uz plat nezmeni, ze nie. Uz o dakych 5 rokov to budete mat znova lahsie