icon

Akú máte finančnú situáciu doma?

barbi1000
1. okt 2022

Ahojte žienky, chcela som sa opýtať akú máte finančnú situáciu doma, či len ja mam pocit, že pracujem a prežívame z výplaty do výplaty. Mam depresiu z toho, že človek sa snaží, aby žil aby sa mal dobre a nestačí to.

Strana
z2
0silvia0
2. okt 2022

@babydesire tak na hriby ist mozete, nie?

nevenka
2. okt 2022

@dollyzv mam podobne rozmyslanie a sme obe tu z okolia.
Keby sme pred vyse 2 rokmi nekupili stary dom, prvy, co sa naskytol za menej ako 150 tisic, tak dnes si neskrtneme. A to bol prosim stav, ze nechcite vidiet. Ako postavili, tak neudrziavali, dozil v nom alkoholik s psychicky chorou matkou, to by snad malo stacit na popis. Kolko kg flias od vodky sme vyhodili, kolko smradu a sr**ciek poriadili, teraz sa mi zdviha zaludok...
@barbi1000 keby len 200 tisic....tu v BB napriklad uz nevedia, co pytat za male 60-70m2 byty, postavene v rokoch 80-tych 😔.
Ked svagrovci kupovali byt, robili komplet prerabku, tak kupili za cca 60 tisic, tusim 6-7 rokov spat, teraz zan mozu pytat aj 180, mozno aj 200...
Ja som na rodicaku a este dlho budem, ano, ale manzel zaraba v tomto regione fakt ze dost dobre, a mali sme problem, pri kupe stareho 60 rocneho domu s mrnavym pozemockom sme museli zalozit nielen ten, ale aj byt, co mame, aby nam ltt vyslo. To, co sme minuli na rekonstrukciu teraz, tak pred 2 rokmi by za to uz bolo skoro vsetko hotove. A proste, ten byt musime predat, ak ten dom chceme dokoncit a byvat v nom. Uz viac nam banka ziadna neda. A situacia bude este horsia, tak celkovo.

h2o2
2. okt 2022

@babydesire A prečo nemôže ísť na hríby alebo niekam na výlet?

katkaseiner
2. okt 2022

My sme žili v zahraničí aby sme nemali hypo lebo tej som sa vždy bála ako čert kríža. Teraz už stojíme pevnejšie na nohách a tak sme pred 2 rokmi kúpili byt na hypo na prenájom. Žijeme si podľa mňa skromné, máme jedno auto čo má už cca 10 rokov, chodíme cca 2x za rok na dovolenku ale žiadne značkové kabelky s zbytočne oblecko nekupujeme pretože pracujeme z domu.Do deti investujeme zrejme najviac, jazykovky, oblecko a teraz chce dcéra chodiť na gitaru. Nemyslím že žijeme zle, aj trochu ušetríme niektoré mesiace...

alenamihal
2. okt 2022

@janka1011 este si zabudla kazdy clen rodiny ma auto a v zahrade bazen alebo virivku...

alenamihal
2. okt 2022

@katkaseiner ja stale hovorim,ze deti su druha hypo v tejto dobe 🙂) aspon moje..sukromna skola,tennis,futbal 450 eur kazdy mesiac..ale stale mi hovoria'' ze sa o mna postaraju a vratia,ked budu velki "" hahaha

omama40
2. okt 2022

@mamula20 ja by som ta chcela stretnut nazivo.tvoje komentare su podarene
Same hahaha🙂a uz mam dojem,ze poznam cely tvoj dom a zivot do detailov,lebo vsetko zverejnujes ako v denniku😁

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bambulka814
2. okt 2022

@omama40
Hej, hej, veľmi zlatá je @mamula20

veronikanikaika
2. okt 2022

@barbi1000 nie si sama neboj 🙂
Ja zarabam 620e v cistom, niekedy s odmenami 700-800e, uz aj 1000e som mala, no neni to bohvie co. Zaplatit poplatky co mam, strava, hygiena... Deti nemam. Aspon ze tak. Inak si to neviem predstavit

majlo1234
2. okt 2022

Normalne zijeme. Mame xxxxxxxx hypoteky, auta na lizing, cize kopec penazi ide mesacne takto prec. Ale teda nekupuje zbytocne veci, ani potraviny, ani kozmetiku. Ja mam nasetrenych par tisic, aby som nemusela triet biedu pocas rodicaku a zaroven prosit manzela vyplatu😀ale verim, ze ked sa vratim do prace, bide sa nam lahsie zit

zmrzlinka2021
2. okt 2022

@dollyzv nie každý má IQ a predpoklady na zlepšenie svojej kvalifikácie

katkaseiner
2. okt 2022

@alenamihal u nás zatiaľ jazykovka, moji sú žiaľ na šport ľavý, ale teda vždy som chcela aby plávali - žiaľ 3x denne taxíka hrať nestíham a starých rodičov nezaťažujem. Pevne verím a dúfam že deti sa v živote uplatnia a ani ja nebudem odkázaná na ich opateru ale aj opačne nech to tak je.

babydesire
2. okt 2022

@0silvia0 ano ano, ja len, ze uz som to prihodila k staznostiam 😆😆😆...mozeme ale stale je nieco - teraz sme chory, a ked je pekne pocasie robime este na dome a chodime na brigadu mimo nasich zamestnani, ale uz je skaredo a chladno, takze asi uz az na jar...a zvysny cas patri detom

babydesire
2. okt 2022
zuzinka888
2. okt 2022

@dagmarovita na Slovensku mozno ano, ale tu na MK su vsetci ( okrem mna) za vodou. Aspon mam taky pocit podla toho co citam.

niky6
4. okt 2022

My sa mame ako tak, byvame v prenajme co nie je lacný mame male dieťa tam idu peniaze, strava a drogéria tak zdražela že na miesto toho ze sme míňali 400e na mesiac míňame 600,€ plus auto benzin, účty a máme jeden úver čiže neušetríme si nič 🙂 je zlá doba a málokto má našetrené a aj dobrú prácu platenú, bude žiaľ ešte horšie.. My si žiaľ nešetríme lebo neni z čoho

lennytka84
5. okt 2022

Bude to horšie. A nezufaj.. mas strechu nad hlavou, máš čo jesť, ste zdraví?? Tak ti vlastne nič nechýba. Prichádza strašná doba.
Našťastie som bola výchovná ku skromnosti, konzumný spôsob života sa mi hnusí. Takže tak ...
A podobne otázky treba klásť po novom roku 😉 pretože veľa ľudí žije vo svojich bublinach a nedochádza im čo sa deje

lennytka84
5. okt 2022

@zuzinka888 neboj sa. Realita mimo RK je podobná ako naša 😉

michal711
5. okt 2022

@lennytka84 bububu

sisaka
5. okt 2022

@barbi1000 my mame to šťastie, že sme pomaly 50nici, takže sme si kúpili dom ešte za slušnú cenu, za 4 roky bude mladší syn dospelý, takže ďalšie náklady odpadnú a ak nám zdravie bude slúžiť a sa to ešte viac nepo… mali by sme byt Ok. Dnešným 20kom naozaj nezávidím - všetko je drahé, spoločenská,politická, ekonomická situácia je na …

Strana
z2