icon

Aký je dostatočný mesačný príjem pre 5-člennú rodinu?

3. nov 2025

Dobrý večer, prosím, koľko by mal byť čistý mesačný príjem pre 5 člennú rodinu, aby v pohode vyšli od výplaty k výplate?

Strana
z4
anonym_6d0b99
3. nov 2025

Tak na to treba viac info nie? Či máte hypotéku, pôžičky, paušály, platíte krúžky, benzín, inkaso… niekto vyžije z 1500 a ešte aj odloží a iným nestačí 3000

januska12323
3. nov 2025

Ako máme vedieť čo všetko vám treba platiť?

0silvia0
3. nov 2025

@anonym_autor zober pero, papier a pis a rataj. My netusime kolko rokov maju deti ani ake mate vydavky

kavasmliekom
3. nov 2025

Tak, aby po všetkých výdavkoch na bývanie, stravu, krúžky, mobily, atď...zostalo aspoň 300e rezerva.

autor
3. nov 2025
@0silvia0

@anonym_autor zober pero, papier a pis a rataj. My netusime kolko rokov maju deti ani ake mate vydavky

@anonym_6d0b99
@0silvia0
Platíme hypo, za prácou cestujeme do 10km, dve deti majú krúžky, starší má 8, mladší je predškolák. Plyn, elektrina, voda, strava, drogéria, poistky k úveru, auto, mobil, tv/net.. nič špeciálne nekupujeme, sledujeme akcie .. cca 2tis nám nestačí.
Písala som to nie raz. Nemáme také výdavky, ktoré by sme mohli škrtnúť. Preto ma zaujíma koľko stačí iným 5 členným rodinám. Lebo mne teda 2tis príde veľa peňazí 🙈

anonym_4efac4
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_6d0b99
@0silvia0
Platíme hypo, za prácou cestujeme do 10km, dve deti majú krúžky, starší má 8, mladší je predškolák. Plyn, elektrina, voda, strava, drogéria, poistky k úveru, auto, mobil, tv/net.. nič špeciálne nekupujeme, sledujeme akcie .. cca 2tis nám nestačí.
Písala som to nie raz. Nemáme také výdavky, ktoré by sme mohli škrtnúť. Preto ma zaujíma koľko stačí iným 5 členným rodinám. Lebo mne teda 2tis príde veľa peňazí 🙈

@anonym_autor no samozrejme, že keď máte hypotéku, plus energie, mobily, auto, strava. To je malo 2000e. To je akurát tak na základné veci. Ale toľko rodín takto žije...niekto aj biednejsie.

autor
3. nov 2025
@anonym_4efac4

@anonym_autor no samozrejme, že keď máte hypotéku, plus energie, mobily, auto, strava. To je malo 2000e. To je akurát tak na základné veci. Ale toľko rodín takto žije...niekto aj biednejsie.

@anonym_4efac4 je možné aby muž zarobil na Slovenku cca tie 2tis? Či musíme začať rátať so zahraničím?
Ja ako pedagóg nezarobím ani tisícku..

a0
3. nov 2025

Naša 4 členná domácnosť potrebuje na normálne fungovanie (aby aj na výlet bolo, krúžky, jedlo,…) 1800€ + hypo - tá je aktuálne 1100, aby bola rýchlo splatená 🙂. Všetko čo máme nad túto sumu odkladáme.

anonym_4efac4
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_4efac4 je možné aby muž zarobil na Slovenku cca tie 2tis? Či musíme začať rátať so zahraničím?

@anonym_autor áno, môj manžel pracuje v zahraničí, zarobí 3500e v čistom, ja doma som na polovičnom úväzku, môj príjem odkladáme, z jeho príjmu žijeme, plus máme výlety, raz za rok more. Ale nerozhadzujeme. Ešte z jeho príjmu sa veľakrát podarí odložiť. My hlavne odkladáme deťom, na štúdium, na štart do života.

a0
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj na slovensku toľko dokážu zarobiť a aj viac a nie len muži.

autor
3. nov 2025
@a0

@anonym_autor aj na slovensku toľko dokážu zarobiť a aj viac a nie len muži.

@a0 na akej pracovnej pozícii prosím? Aj bez vysokej školy je taká suma reálna?

anonym_fb2d28
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moj muž zarobí cca 2500-3000 mesačne.Na Slovensku, zivnostnik.Moj príjem je 900 v čistom.Hypoteku nemáme, len malý spotrebak.Cca 2000 eur dokopy by nám stačilo, bez výletov, chodenia do reštaurácií, na dovolenky.A bez toho aby sme ušetrili.

anonym_84535c
3. nov 2025

a kolko su z tohonfixne naklady hypo energie a pod ? 2000 € mas 400 na osobu a to nie je veru vela ked. vezmes naklady na byvanie stravu zubar lekar obuv kruzky

a0
3. nov 2025
@anonym_autor

@a0 na akej pracovnej pozícii prosím? Aj bez vysokej školy je taká suma reálna?

@anonym_autor áno, je reálna ale nebolo to zo dňa na deň. Manžel je výrobný riaditeľ, v danej firme pracuje dlhodobo - nemá VŠ, ani žiadne kontakty, len je veľmi šikovný, začal ako robotník.

deedol
3. nov 2025

ahoj, napis aj, kolko za ktoru polozku davate, lebo platime vsetci tie veci, co si vymenovala (mozno okrem hypo), ale kazdy v inej sume... my sme traja, hypo uz nemame, spolu mame viac ako 2000 v cistom a su take mesiace, ze usetrime len malo, lebo napr. niekam cestujeme. my mame fixne naklady - byt cca 250 (vratane elektriny, plynu a netu), moje odvody cca 350, synovo skolne cca 150, synove kruzky cca 150, no a potom pohyblive veci ako benzin, strava, drogeria, lieky, oblecko, obuv atd. (na tom sa da usetrit, keby si potrebovala.) ale v poslednom case mam pocit, ze z 2000 pre styroch-piatich by bol zazrak nieco usetrit, zial take su ceny.

anonym_1d5bad
3. nov 2025

1600eur mame len povinne platby,okolo 1000cky stravu.Zacala som si to pisat.Tiez este vieme,kde mozme napr.ist dole aj s povinnymi platbami ale zase pod 1200eur uz to je nemozne ist,este clovek by sa mohol skrtnut na tom jedle ale,co by sme uz jedli.Nakup 170eur a chladnicka aj tak prazdna.Ale clovek ked musi tak sa vie priskrtit aj ked to nevie,ale zivot rodiny nauci,donuti.
Drzim palce,nech buduci rok je lepsi ako tento.Tam sa ta konsolidacia ukaze naplno.Nech to rodiny daju lavou zadnou aj bez extremneho skrtenia.

anonym_6d7f34
3. nov 2025

Bože baby, my mame povinne platby 600€ aj s hypotékou a to mám stres, že to narastie ešte.. ale tak príjem mame 2500-2700€

euka210
3. nov 2025

@anonym_autor my sme 5 a do 2tis.v pohode, pokial nejde auto do opravy za 400e..ale nemame hypo. Este aj nasetrime.

terry658
3. nov 2025

@anonym_autor keď máme 2500 na mesiac, tak vieme odložiť na poistky, zubárov a podobne.
Ale ak máme menej tak ide všetko do kelu. Preto som začala robiť už keď mali tretie dieťa 1 rok.
Len tento mesiac sme nechali u zubára viac ako 250 eur 🤦‍♀️

anonym_fb2d28
3. nov 2025
@anonym_6d7f34

Bože baby, my mame povinne platby 600€ aj s hypotékou a to mám stres, že to narastie ešte.. ale tak príjem mame 2500-2700€

@anonym_6d7f34 wau, to sa mi zdá super aj z hypo 600eur povinné platby.My mame vlastný byt bez hypo a povinné platby mame vyššie

anonym_dca8d4
3. nov 2025

@anonym_autor sme 5 členna rodina.. máme približne 3000 mesačne- manželov prijem+ brigada, moj prijem + brigada.. žijeme úplne obyčajne.. máme hypotéku, staré auto, šetríme si na dôchodky aj deťom do dospelosti, deti majú krúžky ale len toľko čo si môžeme dovoliť, v lete úplne obyčajná dovolenka pri mori v apartmáne.. dokážeme kúpiť, našetriť si na všetko čo potrebujeme

katkaseiner
3. nov 2025

fu, ľudia, klobuk dole. My sme len 4 a teda 2 tis e nam nestaci vobec. Skoro som skolabovala ze za oktober sme prejedli cez 800e. Ziaden kaviar, ziaden alkohol, normalne sme prejedli cez 800e. To by 1000e odislo len na stravu keby nas je 5

negymama
3. nov 2025

tak zalezi aj aka 5 clenna rodina, my sme siesti a najmladsi syn ma 14 rokov, dalsi 17r, maturantka 19 a vysokoskolacka 21, Nase vydavky su brutalne, a to uz mame splatenu hypo cca 4 roky dozadu. Chlapci su kyseliny co sa tyka jedla, a studentka vs studuje mimo domu, platime internat, stravu, dopravu, telefon. Zvysok si plati sama z brigad, ako vylety, kavicky, knihy, darceky a pod.
Nas prijem je cez 3tisc euro, odlozime cca 400 eur, na rozne investicie a sporenia. Zvysok minieme.

deedol
3. nov 2025
@negymama

tak zalezi aj aka 5 clenna rodina, my sme siesti a najmladsi syn ma 14 rokov, dalsi 17r, maturantka 19 a vysokoskolacka 21, Nase vydavky su brutalne, a to uz mame splatenu hypo cca 4 roky dozadu. Chlapci su kyseliny co sa tyka jedla, a studentka vs studuje mimo domu, platime internat, stravu, dopravu, telefon. Zvysok si plati sama z brigad, ako vylety, kavicky, knihy, darceky a pod.
Nas prijem je cez 3tisc euro, odlozime cca 400 eur, na rozne investicie a sporenia. Zvysok minieme.

@negymama to ste este super!

anonym_410753
4. nov 2025

@anonym_autor no minimálne 3-4000

anonym_1d5bad
4. nov 2025
@anonym_410753

@anonym_autor no minimálne 3-4000

@anonym_410753 a realita tak do 2500eur a su stastni,prestastni.Ak obaja maju 1000cku v cistom,je to 2000eur.

anonym_410753
4. nov 2025
@anonym_1d5bad

@anonym_410753 a realita tak do 2500eur a su stastni,prestastni.Ak obaja maju 1000cku v cistom,je to 2000eur.

@anonym_1d5bad tak pri takom príjme si netreba natrtkat 5 detí ale stačia 2..

anonym_1d5bad
4. nov 2025
@anonym_410753

@anonym_1d5bad tak pri takom príjme si netreba natrtkat 5 detí ale stačia 2..

@anonym_410753 realita dnesnych platov,a len malo ludom sa budu platy aj zvysovat.Zostanu rovnako alebo dostanu este menej,lebo odvody sa zvysuju.

anonym_4e07ae
4. nov 2025

U nas povinne platby su 1200 bez stravy a tankovania to je cca plus 600.Muzov plat od 2200-2600ja mam 1100.Je nas 6.Od septembra sme neusetrili nic,odisla pracka,zacala skola,zimne gumy jedno auto,druhe auto.🤦‍♀️Okuliare moje,dcerine 700.Radost zit.Zubar ma bude stat 1400 na 4korunky.

anonym_112668
4. nov 2025

sme piati, máme príjem dokopy 5t a vychádzame normálne. máme samozrejme vyššie výdavky kvôli hypotéke a spotrebnemu úveru. nevyskakujeme, ale ani nestradame. deti majú všetko čo potrebujú, my tiež, máme istú rezervu, ale nie moc vysokú.

Strana
z4