Alternatívy financovania bez tradičných bánk a nebankoviek
Pekný deň prajem. Pýtam si radu, nápady, skúsenosti. Moralizovanie nie.
Mam situáciu, kedy pracujem za dobrú mzdu (na zivnost). Navyše mam rodicak a pridavky. Po bývalom mi ostal spotrebák, nacerpal ho pred pár rokmi cez môj IB v SLSP. Zrekonštruoval si zaň svoj dom, spotrebak bol vo výške 20tis eur. Ja som o tom nevedela, totiž on pracuje ako riaditeľ v pobočke jednej väčšej banky a ubezpečil ma, že mi len otvorí účet, aby mal prehlad o konkurencii a keďže mali v tej dobe akúsi akciu, že dávali peniažky za nejaké transakcie (nepamätám si presne podmienky), neriešila som, že účet nezrusil. Mailový kontakt nebol môj, tel. číslo bolo jeho. Úver sa dostal do omeškania, riadneho. Prakticky som sa o tom dozvedela až nahodne, keď ma kontaktovali zo spolocnosti Bencont. Aby úver nepostúpili na súd, vložila som tam úspory, peniažky z dedičstva vo výške 12tis eur. Ten zvyšok mi rozsplátkovali, čo bolo v pohode. Posledné 3 týždne riešim spotrebak. Pobehla som všetky banky, skúšala som aj spoločnosti typu HomeCredit a všetko mi rad za radom zamietaju. Sú nejaké iné možnosti? Ja tie peniaze totiž potrebujem urgentne. Mali sme staršie auto, ktoré vypovedalo činnosť, oprava už nie je vhodná a potrebujeme nové. Moje dieťa totiž nie je úplne zdravé, chodíme často na rôzne vyšetrenia, rehabilitácie atď (nechcem písať detaily). Teraz chodíme taxikmi, žiadame o pomoc susedov, rodinu, ale už je toho veľa...neviem našetriť 5tis eur, ale viem mesačne dat do splátky 300 eur. Dostala som rady, že mám spraviť zbierku, ale čítala som rôzne príbehy, kde sú ďaleko vážnejšie stavy, my mame "len" problem s pohybovým aparátom, respiračné ťažkosti, ale v relatívne stabilizovanom stave. Nechcem zbierať peniažky od ľudí, ktori môžu pomôcť niekomu v podstatne narocnejsej situácii na hranici života. Viete mi, prosím, povedať, či existujú nejaké iné cesty ako banky a nebankovky? Ďakujem za každý normálny komentár.
Keď vyberal tvojou kartou, ešte by sa dalo podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, každý bankomat má kameru, nie je disponent, takže zneužitie. Fakt ako prvé by si mala podať TO, on si môže myslieť, že povie a každý mu uverí.
To co povie tvoj byvaly tomu never. Tak ci tak podaj oznamenie.. nebud naivan ze mu uveris vsetko, ved ti klamal s uctom, klame aj teraz. Nechapem ako mozu ludia vsetko uverit a trpiet , nieze by daco st spravili, alebo aspon skusali. Radsej sklonia hlavu a trpia

Na auto si požičaj od rodičov a splacaj dlhy....nič ine ti jednoducho neostava..