Analyzovanie Jaaropgave. Ako rozdeliť daň a poistenie?
Ahojte skúsim sa spýtať, ak je tu niekto kto sa trochu vyzná v potvrdení o príjmoch z Holandska. Každý rok dcére (študentke) robím bežné daňové priznanie so slovenskými príjmami z brigád. V roku 2024 však pár mesiacov pracovala aj v Holandsku, dostala od nich Jaaropgave, a neviem z neho vyčítať akú sumu mám uviesť do odvodov a akú do zaplatenej dane.
Dočítala som sa, že príspevky na sociálne poistenie a daň sa odvádzajú v jednej platbe. Čiže keď má na potvrdení "Ingehouden loonheffing" v sume 200 Eur ako zistím koľko z toho je daň a koľko sociálne poistenie? Resp. neviete prosím poradiť aké sú za rok 2024 v Holandsku % sadzby na samotné sociálne poistenie a samostatne na daň? Na nete som našla len nejakú celkovú sadzbu 35,82% - neviem však či je aktuálna, ani aký je v tom % pomer poistenia a dane. Ďakujem moc.
@guudy ďakujem za reakciu. Ja nechcem podávať priznanie v Holandsku, len tu v SR jej chcem urobiť daňové a tam sa uvádzajú aj zahraničné príjmy. Napr. rakúske potvrdenie, s ktorým som pomohla jej kamarátke, bolo v pohode, tam som cca vedela čo je daň a čo poistné. Ale toto holandské ...

@elin89 pokial viem, tak Holandsko ma progresivnu dan, cize tazko povedat, ci je 35,82% spravne cislo. Uprimne, holandania su natolko vynaliezavi, co sa dani tyka, ze si radsej platime lokalneho uctovnika. Riesime cez neho dan z nehnutelnosti a prijmu z prenajmu.
Neporadim, ale si odvazna 🙂