Banka nechce refinancovať kvôli Rómom
Ahojte dievcata, co je to zablboat ze primabanka nechce refinancovat uver z dovodu ze mame vela romov v obci? Ja v primabanke ostat chcem mam tam aj ucet som tam spokojná,chcela som aj malemu zaviest detsky ucet. Ale toto ma dostalo co som sa dozvedela od fin.poradcu. Je to cista diskriminácia co ja mam s tym? Normálne chcem platit uver aj ai ho platim len chcem ai uver preniest z inej banky do primy aby som nemala dva ucty a je pre mna vyhodnejsia
@luliu ja som sa držala tej druhej vety v príspevku...ten koniec som si nevšimla🙂 viem, že pri žiadaní o úver je podstatné aj kde sa nehnuteľnosť nachádza - len mi bolo divné, že banka, ktorá mi úver vlastne poskytla mi ho nechce refinancovať a ešte otvorene vyhlási, že kvôli cigánom. Bola som v tom, že banka ani nie je povinná povedať prečo - len príde stanovisko - zamietnuté alebo to aspoň zaobalia.
Dievčatá skúsenosti s 365 bankou?
@alenah31 toto nie je uplne pravda. nehnutelnost sa posudzuje vzdy na novo lebo kazda banka ma svoje podmienky. su banky co vezmu do zalohu aj 500tis nehnutelnost a su take co nie a budu ziadat dve nehnutelnosti aj lacnejsiu lwbo ta sa skor preda🤷♀️
aj poistovne maju svoje mapy a nepoistia ti nehnutelnost tam kde su pravidelne zaplavy🤷♀️
@nadia89 Tak banka sa na to pozerá tak, že ak by ste neboli schopní splácať, tak byt by prepadol v prospech banky. A tá oblasť je pre nich nelukratívna, možno by mali problém (myslia si to) ten byt ďalej predať. Tebe sa to zdá nelogické, viem, ale banka rozmýšľa o 10 krokov dopredu s každým scenárom, možno majú prísnejšie podmienky na tieto veci, lebo ľudí, ktorí nebudú vedieť splácať bude asi čoraz viac, bohužiaľ. No tak keď naozaj chceš/potrebuješ refinancovať a v Prima banke sa to dať nebude, tak sa budeš musieť poobzerať po inej banke. A možno keď budete chcieť odísť, tak aj v Prima banke sa to záááázrakom zrazu bude dať.
@amonet to viem...aj to čo sa poisťovne týka - máme novostavbu kde lokalita od 8/2021 patrí po prehodnotení do záplavovej oblasti - no naša poistka je platná nakoľko bola uzatvorená pred tým než sa tam oblasť dostala a obec už vec rieši. Momentálne sa stavia obranný múr s odvodňovacou priekopou za múrom - keby toho nebolo asi by sme mali problém. Do banky sme museli doložiť stanovisko poisťovne pre doplnenie k existujúcej hypo. No kým to nebude - na základe doložky od povodia Váhu pozastavil OSÚ a obec všetky započaté žiadosti o stavebné povolenia v tejto oblasti. Aj cena pozemkov tu klesla.
Je pravda ze banky maju blacklisty obci kde nechcu poskytovat uvery lebo je vyssie riziko. Celkovo prima banka si velmi vybera ze aku nehnutelnost vezme do uveru. Jedine co mozes v tomto robit je skusitbinu banku. Lebo ak by ti aj uver dali je mozne ze s vyssim urokom prave kvoli lokalite ako riziko pre banku.
Problém vidím v tom, že chceš úver platiť z účtu priateľa. Dosť pochybujem, že na také niečo banka pristúpi

@nadia89 ja tomu verím. Ani v Ba nedajú hypotéku v ktoromkoľvek obytnom dome.