Bez peňazí sa ani žiť nedá
Viem že peniaze nikoho nerobia šťastným.No bez nich sa nedá ani žiť.Je to smutná realita.Vela rodín sa snaží vyžiť si z toho čo má na výplate.No nie vždy sa to podarí.Ked sa zaplatí hypotéku,poistky,plyn,elektrika a ostatné poplatky.Neostava veľa na stravu.Plus výdavky na deti škôlka škola tiež není zadarmo.Deti rastu ,oblečenie a topánky stále treba kupovať.Ked sú choré,kupovať lieky.A stále niečo.Ako vychádzate s peniazmi v týchto ťažkých časoch?
@michal711 len odhad. Neviem síce kedy si nastúpil, ale čo som sa rozprávala s pár vojakmi, žiadne špeciálne vzdelanie na radového vojaka mať nevyhnutne nemusíš. Pokiaľ je nedostatok obsadených miest, spĺňaš podmienky, tak ťa vezmú. U nás je teraz nedostatok a muž si podával žiadosť, tak už mu posielali niekoľko ponúk na pozíciu.
@mogaa Ak sú deti zdravé,s nič mimoriadny výdavok není,tak áno do tich 100 eur ušetrím mesačne.No aj tak je to málo,keď vidím ako všetko zdražuje.
nuž z vášho príjmu a pri vašich nákladoch viac neušetríš...tak to proste je....buď rada že máš každý mesiac rezervu a nejdeš "na doraz" a ešte máš aj niečo našetrené...logicky z takého príjmu a takých výdavkov neodložíš ani 200 ani 500eur😉
@anonymous87 pozri, su dva typy ludi…jeden hlada, ako sa daju veci menit, jeden hlada dovody, preco sa neda. Autorka s muzom je zjavne druhy typ. Radsej robit za almuznu a stazovat sa ako trosku sa obetovat, aby sa mala rodina lepsie.
Ano nic sa neda. Inu odpoved som ani necakala 🤷♀️
@anonymous87 Áno tak ukáž mi takú prácu na jednu smenu.?Sledujem pracovné ponuky a nič také není,a keď niečo aj nájdem,zavolám tam a hneď obsadené.Takze toto je realita,nie výhovorka ako ty myslíš.
Napis mi mesto a odbor.
A mimochodom. Aj vas dom by ste dokazali predat niekolkonasobne vyssie ako ste kupili. Plus ked je tam rekonstrukcia. Ale ano. Bolo by to aj u mna posledna moznost… len ja som typ co nevyplakava ako sa mame zle. Ale hladam sposob ako sa mat proste lepsie 🤷♀️
Este je tu moznost zvysit kvalifikaciu. Ty a/alebo muz. A tym zvysit moznost zamestnania sa na jednu smenu. No neviem. Proste doba je zla. Ale ja to nevnimam tak drasticky. Pretoze sa viem prisposobit a z kazdej situacie vytazit maximum. Lamentovanie mi nepomoze 🤷♀️
Autorka, píšeš, že muž chce byť s deťmi, vidieť ich vyrastať, tak ale to ste pri takých nízkych príjmoch nemali kupovať 4 izbový dom. Vy ste jeho otrokmi. Dochádzanie, zabitý čas, dve autá, benzín.... To je otázka priorít. Bud chcem hneď barak, alebo je priorita rodina. My sme teda mali vyššie príjmy, ale zacinali sme v jednoizbaku. Lebo prioritou bolo tráviť čas spolu a môcť normálne žiť. Vy chcete všetko hneď a nechcete pochopiť, že to je nemožné, keď tak málo zarábate. Píšeš, že jazyky neviete. Keby ste si kúpili ten jednoizbak v meste, bez dochádzania by vám ostal čas aj na učenie sa jazykov a stúpla by šanca na lepšiu pracu. To sa proste nedá, povedať si ze chcem a nejak nepochopit, že 2 a 2 sú len štyri. Teraz, keď už ten dom mate, lebo bolo treba hneď dom, tak sa prispôsobte a nech muz teda ide robiť von.
@anonymous87 Kto tu vyplakava?Ja určite nie.Len hľadám rady ako ešte viac ušetriť.Mesto Nové Zámky a odbor je jedno.Ja sa nebojím roboty.Vyucena som čašníčka
@tahomi Ak správne počítam, manžel zarobí ešte oveľa menej, pretože pri dvoch malých deťoch je ešte daňový bonus 140 eur. Čiže ak má v čistom s daňovým bonusom 800 eur, je to v hrubom 837 eur a v reáli zarobí len 660 eur v čistom a z toho ešte 110 eur musí dať na benzín, vo finále som na 550 eur...
@mamutka Dom sme kúpili pred 10 rokmi,vtedy sme ešte nemali deti.Ale áno bola aj možnosť ostať bývať u svokry.Len to sme nechceli,chceli sme mať svoje
@borabalazova Daňový bonus dávame preplatiť raz ročne keď sa robí daňové.
Autor - chcete mať životný štandard, na ktorý nemáte príjmy. Obidvaja malo zarábate, takže bolo úplne nelogické kupovať nehnuteľnosť, do ktorej treba vrážať peniaze, vzdialenú hodinu cesty do práce a mimo občianskej vybavenosti, tým pádom je nevyhnutné živiť dve autá. To si môžu dovoliť ľudia, ktorí dobre zarábajú a nerátajú každé euro.
Neostáva vám nič iné, len si nájsť lepšie platenú prácu alebo predať dom, kúpiť si niečo bližšie k mužovej práci (keď už sa jej drží zubami, nechtami), kde budú v okolí školy, škôlky, tým pádom sa môžte zbaviť minimálne jedneho auta a možno aj dvoch.
Ak manžel má 10 hodinové smeny znamená, že ma navyše voľno v týždni, v ten deň si môže zobrať brigádu a stále mu ostávajú dva dni voľna. Škôlky bývajú otvorené len do 16? Možno keď budeš mat škôlku pod nosom stihneš aj normalnu pracovnú dobu….
OK, tak ešte je možnosť vyťažiť čo najviac z dedinského prostredia a domu ako takého: chovať zvieratá a pestovať ovocie a zeleninu, tým by ste si určite aspoň trochu polepšili.
37 stran. Mi nevrav, ze vsetko je obsadene alebo na smeny
https://www.profesia.sk/praca/nove-zamky/
Ešte jedna možnosť urobiť si vodičák na C a jazdiť cez 1000€ to už bude 🙂 a na domiesavaci aj 1500€
@sisaka Škôlka aj škola je do 16tej.Dom predať nechceme ,dedina je komplet vybavená.Hlavne má škôlku aj školu do 9rocnika.Manzel má voľno len cez víkend a to chce byť s nami a oddýchnuť si.
@borabalazova Pestujem v záhrade čo sa dá.Zvierata nemáme.
@michal711 To napadlo mňa že spraviť C-cko a jazdiť na kamion.No tam nemôžem vyberať pracovný čas.
@anonymous87 Áno samí manažér ekonóm a podobne.Na to treba školu.
@smutnamama1981 ake velkosti oblecenia nosia tvoje deti? A ty? Urcite sa najdu baby co posunu po svojich detoch. Aj ja nieco pozriem. Alebo mas niekoho po kom nosia?
Nove Zamky? A ja ze daka hladova dedina na vychode. Autorka ani nesranduj, viac usetrit sa uz asi neda.
Tak možno manžel. By mohol .
@namornicka dakujem maju vela toho ,dostali sme, pomohlo mi uz viac mamiciek, ale vyzit je tazke😞
Nuž ja teda neviem: ak muž zarába 800 eur pri 10 hod. pracovnom čase 5 dní v týždni, je to veľmi malý plat, aké má zamestnanie? Nedá sa s tým naozaj nič robiť? Ak pracuješ len 5 hod. denne, snáď by ste mohli chovať aspoň sliepky a králiky, o to sa netreba nijako extra starať. Prípadne, ak bývate na dedine a máte dobré vzťahy naokolo, možno by ste sa vedeli dohodnúť s nejakou dôchodkyňou, aby vám vyzdvihla deti zo školy a škôlky a môžeš si nájsť prácu na plný úväzok: ak je škola a škôlka do 16.00, možno by stačilo denne 1,5-2 hod. Svokra vám nevie pomôcť? Najlepšie by bolo sadnúť si spolu s mužom a celé si to premyslieť.
Na 37 stranach? Ale no. A preto pisem, ze treba zvysit kvalifikaciu aj. Ja si napr robim vodicak a pojdem na kurz AJ. Lebo sa mi otvoria dalsie moznosti
Ahoj, velmi ti drzim palce. Kym najdes pracu na iny uvazok, napada mi, ze by si si dala inzerat na upratovanie - umyvanie okien, upratanie domacnosti ako jednorazove brigady. Skusit rozniest listocky s ponukou do schranok v meste, idealne v casti, kde su domy, vilky. Raz za cas by si vybehla na brigadu a aspon cosi by bolo navyse.
Napríklad úplne aktuálne hľadá novozámocká nemocnica kuchára na pracovný čas od 6.00 do 14.00, hrubá mzda 878 eur.
Ty tomu stále nerozumieš. Kúpili ste dom na ktorý nemáte príjmy. Snáď ste vedeli, že keď prídu deti, hypo sa bude splácať ťažko. Co je len možnosť svokra alebo 4 izb.dom? Mali ste kúpiť niečo čo vás takto nezničí, začať s rozumom, v menšom. Veľa ľudí nakúpilo bývanie nad svoje pomery, tak teda zvýšiť kvalifikácie a príjmy.
@chadkroeger ďalšiu prácu nieje jednoduché ja som z východu a všade dookola sa prepúšťa...a tiež sa stále nedá drieť ako kôň a ešte sa starať o rodinu

@anonymous87 Písala som hore vyššie že autobus ma vyjde drahšie ako dať na benzín.Plus zabijem veľa času cestivanim.Predat dom,jasné predám dom a kúpiť byt za 200 a viac tisíc v meste.Tolko nám ani banka neda.Sebe nájsť si prácu na plný úväzok,myslíš že to je také jednoduché?Na jednu smenu od 7/8 do 15/16 hod to je skoro nemožné.