Bitcoin - skúsenosti

zuzana123446
20. okt 2023

Dobrý deň,prosím vás má niekdo skúsenosť alebo mal s privirobenim Bitcoin.Dakujem

sweet20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkabemommy
20. okt 2023

@zuzana123446 ak o tom nemáš žiadne znalosti, tak sa do toho nepúšťaj, lebo prídeš o peniaze. Radšej to, čo máš navyše pchaj do fondov, zhodnotia sa ti s minimálnym rizikom 🙂

vikusjk
20. okt 2023

@zuzana123446 kamos z toho zije uz pat rokov, ale investoval ozaj vela a predtym dalsich pat rokov o nom studoval a zistoval si, co a ako. Preto presne, ako je uz spomenute vyssie, ak o tom nemas paru, tak do toho nechod.

zuzkavizka
20. okt 2023

Môj manžel má, je to skor pasívny príjem, dal tam peniaze o ktorý je ochotný aj prísť v prípade, že to padne. Skús to najprv s nejakou malou čiastkou.

jarka_black
20. okt 2023

Bitcoin môže vzhľadom na jeho rizikovosť tvoriť cca 5% investícií. Môžete na ňom rozprávkovo zarobiť, ale aj všetko stratiť. Všeobecná rada: kúpte bitcoin ZŠ toľko peňazí, koľko ste teraz ochotní vyhodiť z okna.

Zvyšných 95% finančného majetku by malo byť hlavne v akciách, dlhopisoch a zlate. Závisí od veku (koľko času máte na investovanie) a ochoty znášať riziko.

jarka_black
20. okt 2023

teraz kukám... nešťastná predikcia... nie ZŠ, ale "za" 🤦🏼‍♀️

zuzana123446
autor
20. okt 2023

@zuzkavizka Najprv malú čiastku a uvidím sama sa rozhodnem potom keď človek neskúsiť nevie

brloh
20. okt 2023

Môžem sa spýtať ako si k takej myšlienke prišla a čo si predstavuješ pod pojmom "privyrobenie bitcoinu"? Je to mena. To akoby si napisala skusenosti s privyrobenim dolára. Obchodovať? Hej môžeš ale prevalcujú ta veľké ryby a o všetko prídeš. Sporiť doň? To už skôr. Edit: sporit dlhodobo.

cierny_konik
20. okt 2023

Bitcoin nie je na privyrobenie, bitcoin je vysoko rizikova investicia. Uz len z toho ako je polozena otazka by som Ti nedoporucoval investiciu do bitcoinu. Ak mas urobenu rezervu cca 3-6 mesacnych platov, mas zainvestovane nieco v akciach, dlohopisoch a etf a chces zariskovat, potom ano. Ak nie a chces iba skusit stastie, ci na bitcoine nezbohatnes, lebo si pocula, ze ini na tom zbohatli, tak ides do velkeho rizika.

tomtom2
20. okt 2023

Veľmi rozumné rady a komenty tuto od všetkých. Čiže platí pravidlo, investuj len koľko si môžeš dovoliť stratiť, je to ešte stále neregulovaný trh aj keď v EU už bola nejaká regulácia schválená a v US bude tiež. Osobne som veľkým fanúšikom kryptomien všeobecne a myslím, že budú hrať dôležitú rolu v našich životoch. Ale pre ilustráciu, v 2017 som investoval 2500$ (Bitcoin a Ethereum) a v priebehu roka to kleslo na 500$. Nepredal som to a v 2021 na vrchole to malo hodnotu už okolo 13k. Čo z toho vyplýva? Je to vysoko riziková a volatilná investícia, určite si o tom treba urobiť prieskum pred tým, ako investuješ. Osobne by som odporučil investovať viac do ethereum ako bitcoin, nakoľko má väčší rastový potenciál a je to druhá najväčšia mena v celom ekosystéme. V priebehu nasledujúcich 2 rokov sa očakáva ďalší bull run, takže teraz je správny čas na nákupy (idealny bol minulý rok keď to kleslo na minimum). Reálny očakávaný výnos pri dnešných cenách v horizonte 2-3 rokov možno očakávať pri Bitcoine od 300-600% a Ethereum 500-800% nakoľko zhodnotenie týchto veľkých kryptomien pri každom cykle klesajú. Veľa šťastia✌️

mirkam3
31. okt 2023

@zuzana123446 ako už bolo vyššie povedané - rozmysli si, ak nemáš o tom ani sajnu…. A už podľa formulácie tej tvojej úvodnej otazky je to zrejme (bez urážky). Ja som zainvestovala čisto špekulatívne keď začal Covid a vyslovene sa s tým po cele tie roky “hrám”. Išla som do toho ale s tým, že ak aj prídem o veľkú časť tých peňazí, nie je to zas nejaký veľký majetok a nebudem to potom veľmi ľutovať. Celá investícia sa mi medzicasom po kúskoch vrátila, niečo som reinvestovala, niečo som už popredala, takze momentalne som naozaj v móde, že ak aj stratím všetko, už nemôžem “prerobiť”. Muž sa mi smeje, že som vlastne gambler 😂🙈, ale tak mám to pod kontrolou tuto moju “záľubu”.

jolauss
3. apr 2024

Ludia co v tom mali peniaze tak zarobili ale asi na 4 dni kym bol 70 tisic za jeden terat to islo zase dole ja som v tom sice nemal tolko penazi ale aspon som za to stihol kupit zlate tehlicky neviem ci sem mozem davat stranku aby sa to nebralo ako reklama ale radsej by som v tom uz peniaze nedrzal... zlatybitcoin.eu kde sa to da vymenit