Bude cena elektriny vyššia?
Baby ako to vidíte s cenami elektriny? Budú ešte vyššie? Ja už ďalšie zdražovanie nezvládnem, neviem čo robiť. A to ešte nie je zima.
@liljana vdaka ti za vyborne prispevky v tejto diskusii 👍 uplny suhlas s tebou a nedokazem pochopit tuto niektorych ludi, ktori by okamzite otrcili rit Putinovi za trochu lacneho plynu mysliac si, ake by to bolo super.. no nebolo, Rusi nas povazuju za este vacsich podludi ako momentalne Ukrajincov, oni si naozaj myslia, ze my, male krajiny v europe sme len tak nejako omylom samostatne staty a oni maju plne pravo nam rozkazovat, co uznaju za vhodne.. A ked sa im skusis postavit na odpor, tak vidis co robia, od invazie v 68mom az po sucasne nehorazne spalovanie plynu, ktory Europa potrebuje.. ale skoda hovorit..
@777januska777 a tie 2 roky akoze pandemie, kedy firmy boli aj pozatvarane, lockdowny a podobne a od statu ani euro, to nic?
@evica17 co sa tyka green politiky, tak nepriamy a ten hlavny dopad bude na nas a nie na prirodu a vobec nie na vrchnost. Asi ani netusis o co ide, tak ti napoviem. Postupne idu pekne, najprv vytvoria problem- klimaticka zmena a potom davaju riesenia ako spasitelia a tie riesenia su to co chcu dosiahnut. Chcu zrusit vlastnictvo aut, jedine elektronicke auta, ktore si nebude moct dovolit hocikto. Potom idu po polnohospodarstve- zvieratka im vadia, lebo produkuju CO2, uz sa v niektorych krajinach zabijaju kravy v milionach kvoli CO2. Vyvija sa umele maso, rozprava sa o tom, ze pre prirodu je super keby ludia zrali hmyz (este si o tom isto nepocula). Tak pojdu po tvojej slobode nakupovat, uhlikova stopa, da sa ti karta, ktora bude mat ulikovy limit/ Pravdaze idu aj po hotovosti, ked uz budu digitalne peniaze, budes mat tu kartu a budes moct nakupovat len tolko kolko ti uhlikovy limit povoli, oblecenie, jedlo a pod. Ak minies svoj limit, zablokuju kartu? Ak budes chciet letiet, to je cista katastrofa, lebo uz nebudes mat dost limitu, ale mozes si kupit limit od niekoho ineho, kto nepotrebuje letiet. Co myslis je to dobre pre prirodu alebo dobre pre niekoho? Inak tieto limity nebudu pre kazdeho. Vies, ze tatrabanka uz zacina merat uhlikovu stopu? zatial len tak, pre nic za nic
@evica17 ty kks to teda krásne podmienky
autorka, vlada vie velmi dobre co robi, je to jej uloha, zrazit ludi dole a ochudobnit ich co najviac, aby potom nemali na vyber a boli cim viacej zavisli od systemu. Lebo najhorsi obcan je ten co je ako tak nezavisly, ma peniaze a moze rozhodovat co bude robit a na co ich minie.
@kluska akoze pandémie? Uf no už to tvoje slovné spojenie "akoze pamdemie" hovorí za všetko. Btw. Firmy by dostali kompenzácie, avšak tým ze väčšina firiem na odvodoch klamala, nemali z čoho dostať. Ale to je zas len bacovanie Fica, ktorý podnikateľov zaťažil obrovskými odvodmi a ti následne museli klamať.
@kluska Zase za vsetko moze vlada? Kolko je tu zien, co nechce pracovat, iba zit z kadejakych davok. Lebo si myslia, ze iba ony a ich deti maju pravo sediet doma, uzivat zivot bez prace a ini maju povinnost pracovat a posielat im davky. Stat ma iba tie peniaze, ktore vyberie od pracujucich. A potom sa tu este stazuju, ako ich vlada nuti byt zavisle od systemu, ked jej dojdu peniaze.
Ludia, co nepracuju polku zivota, sa ochudobnuju aj sami, nepotrebuju k tomu ani vladu.
@kluska Tieto kecy si nechaj na zdruzenie ruskych trollov. Nezaujima ma zaostala islamisticka krajina tisice km daleko, kde si celu historiu vzdy nasli nejaky dovod na vojnu. Zaujima ma vojna hned za hranicou, ktora moze kedykolvek prerast do svetovej. Poslednu takuto vojnu spustil sialeny diktator Hitler snivajuci o tretej risi. Dalsiu moze spustit rusky sialeny diktator snivajuci o ruskej imperialistickej velmoci.
@kluska nič v zlom, ale čítaš veľa konšpiračných blogov. Klimatická zmena nie je niečo čo si vymysleli politici,ale sa to reálne deje, suchá,požiare, vyššom teplota, potommprivalove dazde-to všetko je výsledok klimatických zmien, ktoré sú dôsledkom nášho konania.
Budú limity a nebudú pre každého ? Odkiaľ toto máš. ?
@kluska Milujem, keď niekto vytiahne “a co robi USA a hento toto”. Co robi USA? Kus dobrej roboty. Sr*t na Rusov, nech len pokracuju a rozporcuju si ho ine “velmoci”. Tak strasne lubia feudalizmus, ze im k tomu pomozeme, aby sa tam vratili.
@777januska777 to nemyslis vazne, ze firmy na sk si nezasluzili podporu financnu od statu? a preco v inych statoch ta podpora bola cele 2 roky?
@liljana slovensko nema skoro ziadnu socialnu pomoc pre ludi, v porovnani s inymi krajinami. Peniaze stat ma, ale dava ich niekde inde a nie na nemocnice, pomoc obcanom a pod. Ja hovorim o UBi, universal social income alebo bezpodmienecny zakladny prijem pre kazdeho, ktory bude ponuknuty schudobnenemu ludu (pandemie, protiruske sankcie a pod) akoze zadarmo, ale s podmienkami. Pocula si o socialnom kredite v cine?
@evica17 si si ista? pozri si geoenginnering. Potom tu dvojitu pretvarku co stoji za green deal. V jednej veci sa hrame, ze bojujeme za planetu a v druhej tu planetu nicime. Sak len napr ruska ropa a plyn, co myslis co je lepsie planetu, odberat to od rusov alebo to brat az z ameriky este v skvapalnenom stave? Alebo nromalne auta a elektricke. Alebo teraz niekoho trapi to co sa deje s face maskami a testami, kde to vsetko je? To je len mala cast prikladov. A o tych limitoch sa da najst ked sa chce, tie karty sa uz pouzivaju, nie na sk, nieco ako carbon card.
@acrobaleno Ja zase milujem ked za vsetko moze putin a rusko, pozdravujem ;)