Bude úrad práce platiť zdravotné a sociálne odvody?
Ahojte mám otázku, končím v práci, kde som robila len rok a bola to moja prvá práca a jediná avšak ešte nemám novú a musím sa prihlásiť na úrad práce ibaže mám otázku, že bude za mňa úrad platiť zdravotnú a sociálnu ? Niekde som čítala, že sociálnu neplatia, ale z čoho ju mám zaplatiť, keď nemám novú prácu ? veď to je dosť vysoká suma to akože keď nezaplatím tak mi príde domov daky exekútor alebo ako to je ?
Úrad práce Ti bude platiť zdravotku
Čo sa týka Sociálnej poisťovni, tak nemusíš platiť, je to dobrovoľne.
Kvôli tomu ti exekúcia nepríde
Ty nemáš žiadne úspory?
ahoj, ziadnu socialku neplatis neboj, iba sa pojdes zaevidovat na urad prace a oni budu za teba platit zdravotne poistenie kym si nenajdes pracu a nedonesies im prac. zmluvu na zaklade ktorej ta vyradia z evidencie uchadzacov o zamestnanie a v novej praci bude za teba odvadzat zamestnavatwl nemas za co a pekny den
socialna sa ti nepocita, len ZP plati stat.
socialnu ti neplati nik.
sup sup si najst novy job.
socialne nie je povinne, exekutor ti nepride, len ked si neplatis, nerataju sa ti roky do dochodku
🤦🏻♀️ budú za teba platiť odvody, len nedostaneš od úradu nič keďže si nerobila viac ako 2 roky
@gabika0825 však, ale sociálnu nie 🙈
zamestnaj sa a bude aj socialna.
ale pokial budes na urade prace, stat plati ZP len
Prosím radu. Od 1.7 končím v práci, mam odrobene 1 rok,aj 11 mesiacov. Chcela som si v sociálnej poisťovni platiť ten 1 mesiac, ktorý mi chýba k tomu,aby mi bola vyplácaná dávka v nezamestnanosti. Otázka ale je,či mám ísť na úrad prace rovno 1.7.,kedy už nebudem zamestnaná, a budem si platiť socialku, alebo mam byt dobrovoľne nezamestnanana tento mesiac,platiť odvody v socielke a od augusta ísť na úrad práce? Pýtam sa ,lebo keď som na úrade práce,zdravotnú platia,ale ak nie platím všetko ja.cize mi vychádza lepšie ísť rovno na úrad práce. Ďakujem
Prosím radu. Od 1.7 končím v práci, mam odrobene 1 rok,aj 11 mesiacov. Chcela som si v sociálnej poisťovni platiť ten 1 mesiac, ktorý mi chýba k tomu,aby mi bola vyplácaná dávka v nezamestnanosti. Otázka ale je,či mám ísť na úrad prace rovno 1.7.,kedy už nebudem zamestnaná, a budem si platiť socialku, alebo mam byt dobrovoľne nezamestnanana tento mesiac,platiť odvody v socielke a od augusta ísť na úrad práce? Pýtam sa ,lebo keď som na úrade práce,zdravotnú platia,ale ak nie platím všetko ja.cize mi vychádza lepšie ísť rovno na úrad práce. Ďakujem
@ema1403 Choď hneď 1. 7. na úrad práce a prihlás sa ako uchádzač o zamestnanie. Tým pádom za teba bude štát platiť zdravotné poistenie a ty si ho nemusíš hradiť sama.
Zároveň si choď do Sociálnej poisťovne vybaviť dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti – stačí len na ten jeden mesiac, čo ti chýba. Stojí to okolo 22 € mesačne (presne ti povedia podľa vymeriavacieho základu). Tým si dopoistíš tých chýbajúcich 30 dní a budeš mať nárok na dávku v nezamestnanosti.
Čiže kľúčové je, že môžeš byť na úrade práce a zároveň si doplácať len tú sociálku. Zdravotku ti platí štát. Takto to vyjde najvýhodnejšie. 😊

ked budes evidovana na UP, stat za teba plati ZP, socialne nie je povinne, takze si ho nemusis platit