icon

Budem mať nárok na novú štátnu pomoc pri splácaní hypotéky?

5. dec 2023

Prosím vas budem mať nárok na to ? Brala som úver na dom, som sama s dieťaťom na materskej dovolenke.

Strana
z2
katariiinkaa
5. dec 2023

Ako ti má niekto poradiť keď nevieme aký máš príjem, aké máš výdaje, splátky a ďalšie dôležité informácie? Pri tomto čo si napísala ti bohužiaľ nikto nedokáže relevantne poradiť..

zmrzlinka2021
5. dec 2023

Prepac, ale z takej vseobecnej vety sa neda nic vyvodit?
Kolko si brala uver na dom? hypoteku? 5 tis eur?
Si opustena matka?
Pracujes popri RD? Aky mas prijem? 800 eur? 4000 EUR?
Aku chces hypoteku?
Ake mas uspory?

autor
5. dec 2023

Zmenili mi názov. Baby ja nechcem brať úver. Pýtam sa na to, čo rozhodol štát (alebo ako to nazvať) že budú ľuďom pomáhať s hypotékami 150€ (asi toľko to bolo ) ak viete čo myslím

tersanas
5. dec 2023

Autorka: ale stále ti nevieme poradiť, musíš napísať viac informácií, zvýšili ti tento rok úrok (pôvodne si mala nízky a zvýšili ti ho)? O koľko sa ti navýšila splátka? Pri refinancovani to neplatí

autor
5. dec 2023

@tersanas myslím že mi nezvýšili. Platím rovnako stále . Refinancovanie nemám

solange7
5. dec 2023

Vsetci by len davky brali. Hlavne ze nevedia ani sformulovat slusnu otazku.

melanta
5. dec 2023

Čiže ty sa pýtaš, či budeš mať nárok na podporu štátu. Nie, ak ti tento rok neskončila fixácia a nezvýšila sa ti výrazne splátka, tak na to nárok nemáš. To je podpora pre tých, ktorým skončila pôvodná fixácia a nové úrokové sadzby im zvýšili splátku o stovky eur. To, že si sama s dieťaťom je pre tento účel nepodstatné.

autor
5. dec 2023

@solange7 ja som sa slušne opýtala.. len som to nevedela správne vysvetliť.. a nechcem brať žiadne dávky. Ale som sama s dieťaťom, platim úver a ak štát ponúka takú možnosť, že pomôžu mesačne na úvery 150€ ( ak som dobre pochopila), tak samozrejme že chcem vedieť, či mám na to nárok. Či spĺňam podmienky. A myslím, že nie som jediná ktorej by takáto pomoc pomohla.

tersanas
5. dec 2023

Autorka: táto "pomoc" je určená pre tých, ktorí splnia podmienky, je ich viac, ale zásadná podmienka je, že ti končil fix, pri ktorom ti stúpol úrok a teda aj splátky, tá pomoc je na zvýšené platenie úrokov a nie na platenie tvojej istiny. Máš stále ešte nejaký pôvodný nízky úrok?

autor
5. dec 2023

@melanta jasné rozumiem čiže nemám. Ďakujem krásne 🙏🙏

autor
5. dec 2023

@tersanas mne ešte neskončil fix. Ďakujem pekne 🙏

solange7
5. dec 2023

Takychto tem "slubili 150€ na uvery" tu bude este mnoho zrejme.

tersanas
5. dec 2023

Tak potom ešte užívaj nízky úrok.

autor
5. dec 2023

@solange7 aj keby tak čo ? Predsa každý si sem môže prísť po radu..

autor
5. dec 2023

@tersanas ďakujem

jj298
5. dec 2023

Tuto pomoc si nezasluzi nikto. Je to blbost jak svet.

zuzanaete
5. dec 2023

@jj298 Tiez si myslim, ze to nie je najlepsie riesenie. Najma ked tu kazdu chvilu citam temy, ze ci niekto vyjde hypo na dom s nizkym prijmom. Lebo dom musi byt. Lacnejsi byt predsa neprichadza do uvahy. A potom zle banky zvysuju uroky…

janai1
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
5. dec 2023

@janai1 ved toto, ked brali za nizky urok, tak narohy na nohy, teraz sa budeme vsetci skladat. Kazdy ma brat uver, na aky bude mat aj po fixe

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@jj298
A ako si má Fico kupovať ludí?
Straší ich migrantmi, ukrajinou, amerikou? Straší. Už sa boja a každú smrt pripisuju ockovaniu.
Ale to nestačí!
Treba im "niečo akoze zadarmo dať", a potom vziať 😉 ... a to napr. nepriamo

slavomira236
5. dec 2023

Ked si ich nabrali nech si ich sj pekne platia. Trebalo ratat dopredu ze situacia sa moze zmenit..

jaroslav81
5. dec 2023

Najlepšie na tom je, že to je bez obmedzenia dĺžky hypotéky...takže aj ten, kto v roku 2019 kupoval nehnuteľnosť za polovičnú cenu ako dnes a ďalší rok mu končí fix, dostane dotáciu, pričom splátku možno nemá ani 300€ kedže kupoval ešte lacno. Ale tí, ktorí si budú chcieť kúpiť teraz a majú viac ako 35 rokov, nespĺňajú nárok ani na daňový bonus pre mladých ani na nič a môžu si kúpiť predraženú nehnuteľnosť na 5% úrok.

hellwant
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 úplný súhlas problém s pankreasom- vakcína, problém so žalúdkom- vakcína, hocijaká rakovina - vakcína
A FB algoritmus všade vycapí slovné spojenie - NÁHLE ÚMRTIE- joj ani nevieš ako im toto hladí egá, že zas náhle umrtie....bodaj by nie, keď nato klikaju.

darina77
8. dec 2023

@jaroslav81 presne, ja si tiež idem teraz brať hypotéku s 5% úrokom, a mám sa skladať niekomu na pomoc kto bude mať omnoho nižšiu splátku

mircalla
8. dec 2023

Extremne ma vytaca toho rozhadzovanie. Kto nema na hypo a a nema rezervy, nemal si ju brat. Zaplatime to my danovi poplatnici a tazko pracujuci, ako aj zaplatime vsetky Ficove populiticke sracky pre dochodcov, pretoze to je jeho volicska zakladna, ktoru si chce udrzat.

Zvysenim zdravotnych odvodov, znizenim prispevku do 2. piliera a podobne. Nebavi ma uz financovat vsetky socky v tomto state.

mircalla
8. dec 2023

@slavomira236 Presne tak, toto je absudrne, ze z penazi danovych poplatnikov ideme financovat hypoteky. Ak na to nemam, neberiem si ju, nemozem kalkulovat, ze pojdem z vyplaty do vyplaty.

nikoletah
8. dec 2023

To by si mala v roku 2023 refinancovat hypoteku aby si mala narok na tu statnu pomoct 150 eur a aj tam su dalsie podmienky.

domcek1989
8. dec 2023

Ludia, ja vam neviem, na jednej strane s vami suhlasim, ale na druhej strane nie. Poviem vam uprimne, v roku 2015 sme kupili starsi dom za 40.000, brali este dalsi uver na rekonštrukciu. Neskor sme tieto dva uvery spojili v jednu hypoteku. Teraz mame splatku 300€, splácame pravidelne, mesacne odkladáme 100€ na sporenie. Netusim ako sa nas dotkne v lete po ukončení fixácie navýšenie splatky. Ratam, ze 100€ navyse mozme splacat. Co neni taka strasna suma ale do penazenky nam to riadne zasiahne a taka pomoc od statu nam pomoze. Avsak na druhej strane s vami suhlasim s tym, ze ludia ktory si nahrabali hypoteky 200.000 a viac a mali na splatku doteraz 500€ mesacne mali by mat aj potom, lebo vela z nich je takych, ze idu z vyplaty do vyplaty len kvoli vysokej splátke, alebo meskaju so splátkou, alebo si viac a viac navyšujú tie hypoteky lebo refinanc im to dovolil. Zadzlovat sa viac a viac je nezmysel a takyto ludia budu stat medzi prvými v rade a ziadat o pomoc 150€ od statu.

jamabe
8. dec 2023

Najviac ma stve, ze ľudia mali moznost si dat fix na viac rokov, ale to nieee.. My mame hypo fixnutu na 10, urok tuším 1.5%. S nasim urokom sa este 9 rokov nebude nic robit a potom ju planujeme splatiť. Urobili sme to hned, ako zacali rast uroky. Viete kolkym sme radili urobiť to iste? Muzov kolega zareagoval, ze on ma fix 0.90 na rok ci kolko, a toto by mal vyssi urok.. 🤦Takže nechápem, preco mam takymto ludom prispievať??

kikuska83_
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2