Budete v týchto mesiacoch platiť platby za súkromnú škôlku?
Prosím tie čo si platíte súkromné škôlky u detí starších ako 3 roky , budete naďalej platiť tieto sumy aj keď deti do škôlok nechodia ? Alebo ste sa dohodli nejak s majiteľom škôlky .
Mne to vychádza mesačne na dve deti 600 eur a deti mám doma . Chápem že musí škôlka zapaltit nájom a paušálne náklady , ale dať len niekam 600 eur sa mi zdá priveľa .
Zmluva je úplne jednoduchá , za starostlivosť o dieťa ... 300 eur mesačne. Žiadna škôlka podľa mňa nerátala s takouto situáciou.
Mňa vytáča že súkromné škôlky chcú za terajšej situácie uhradiť plnú sumu a deti sú doma...Veď škôlka platí z príjmu prenájom, plat učiteľkám a ešte aj riaditeľka má nejaký zisk....A učiteľky sú doma a riaditeľka chce aký zisk ak neposkytuje žiadnu službu.....
Tým chcem povedať že učiteľky sú teraz doma a nie plnom plate.....
Ja som toto tiež riešila s jednou mamičkou, ale v sukromných jasliach. Za apríl sme ešte zaplatili, za máj ak k tomu dôjde, už platiť nebudem. Len my sme mali byť máj-jún v Nemecku a máme takú nevídanú dohodu, že nemusím dávať výpoveď dopredu. V tomto je riziko súkromného podnikania. Žiaľ....na druhej strane, ak to potrvá naozaj dlho, môže sa stať, že potom už súkromné zariadenia pre detičky nebudú-budú skrachované. To je ale najčiernejší scénár, ku ktorému dúfam nedôjde
Ja som na opačnom brehu....pracujem v súkromných jasliach a tiež by ma toto zaujímalo...., kto podrží nás, učiteľky, opatrovateľky...alebo máme rátať s tým, že jasle a škôlka sa definitívne zavrú? Čo s takými prípadmi, keď učiteľka nemôže už čerpať očr-ku, lebo nemá malé dieťa a obvodný lekár odmietne dať pn-ku, veď nie sme choré??? Čo je v podstate pravda? Zariadenie zavreté a my takmer "na ulici"!!!! Z čoho máme fungovať my?
No majiteľke som písala ja aj niektoré maminy , škôlku si platia aby mohli pracovať . Mnohé z nich sú však doma na 60 % , manžela majú doma na 60 % , alebo robia homeoffis pri deťoch , čo je riadne náročné .
Ja zijem v Spanielsku, za marec sme platili plnu sumu za jasle a to tam bola dcera 3 dni. Ano, najprv bola chora a potom zavreli. V aprili nezaplatim. Ano, aj oni maju naklady, ale aj my. Ostali sme bez prace, v prvom rade pozeram na svoju rodinu. Ale mam vyhodu, ze ak by ju potom nevzali spat, mam opatrovatelku a od septembra uz ide do statnej skoly.
písala som asi dvakrát už majiteľke ale hrá mrtvého chrobáka . Nie je predsa možné platiť niekomu za niečo čo ani nevykoná , aspoň nie plnú sumu . Ak však nezaplatím , bojím sa že ich vylúči a zohnať v rýchlosti ďalšiu škôlku no žiadna sranda.
Viem, že od veci odpoveď, ale v Rakúsku platia baby polku nákladov.Tak isto sme zaplatili za krúžky a nič nám neodpustia a nič sa nebude nahradzovat už som sa pýtala Skolky platia nájmy, učiteľky....takúto situáciu nikto nemal ošetrení v zmluvach
@mogaa učiteľky sú doma, ale s platom. Prekážka na strane zamestnávateľa. Zamestnávateľ je povinný im zaplatiť mzdu. Druhá vec je že z čoho, ak rodičia odmietnu zaplatiť aspoň nejaký základný udržiavací poplatok. Lebo keď rodičia nezaplatia, škôlky skrachujú a deti sa nebudú mať kam vrátiť. Začarovaný kruh.
ak si platím (hocijakú) službu a niekto tam hrá mŕtveho chrobáka voči klientovi, tak nie je o čom. Pri serióznom jednaní by mala odpísať, napr. aj to, že ešte nevie ako to vyrieši, že bude múdrejšia o 2 týždne a podobne.
Ja by som so skolkou do juna nepocital. Cesi uz predpokladaju ze do polovice ci konca maja budu skoly zatvorene...
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...
Školy otevřou nejdříve na konci května, učit se může i o prázdninách
budme realisti...deti nastupia do skoly najskor v septembri ... tiez rozmyslam ako je to s nakladami v statnej skolke ci platit vsetky tie poplatky mesacne...akoze nie je to vela... menej ako v sukromnych, ale tiez tam dieta nie je... nekuria, nevaria, nesvietia...
Tiez to momentalne doma riesime, mame zaplatit plnu sumu za sluzbu, velmi sa mi to nepaci....odratana je iba strava...
@maciatkolulu to nie je pravda. Ja mám v zmluve za starostlivosť od do ... , počet hodín denne, a keď nie je , tak nie je .
@maciatkolulu je tam za pobyt dietata v počte 8 hodín denne. Čo riešim je zníženie platby, ja neriešim úplne zastavenie platby. Chcem aby sa moje deti mali kam vrátiť a zároveň platiť plnú taxu za niečo čo nemam nechcem.