Budú banky na Slovensku pomáhať s hypotékami?
Od roku 2026 slovenské domácnosti prídu o štátnu pomoc pri zvýšených splátkach hypoték, keďže v návrhu rozpočtu na budúci rok je výška príspevku stanovená na nulu. Minister financií očakáva, že sa do podpory zapoja samotné banky.
Co myslite? Pomozu banky? 🙂
Konečne.
Presne tak. mali by konečne stopnúť tie nezmyselné dotácie a príspevky. iste, to, že kradne samotná vláda, je katastrofa čistá. ale keby aj vláda bola dokonalá, prečo by mal niekto, kto si berie hypotéku, brať na ňu príspevok od štátu, do ktorého sa skladáme všetci? za mňa absolútne nepochopiteľná vec, ktorá vyciciava štátny rozpočet. iste, opakujem, že ho vyciciava sám pán hranolovitý a jeho "40 kumpánov", to je druhá vec...
No ono by potom nedavalo zmysel to ich zvysenie urokov, oni zvysili uroky aby nevytvarali stratu ale zisk a teraz by si tie uroky sami sebe splacali ako pomoc klientovi?
Banky vidia krasne prijem,neviem si predstavit,ze pri prijme co chodi na ucet 4000eur na rodinu,by suhlasili pomahat s hypotekou.A to mnohi takto mali a zneuzivali to vo velkom.Takze by banka bola ozaj blba.Ale mozno tym slabo prijmovym by urobit vynimky mohli.Otazne uz je,ci to nepojde aj do registra dlznikov.
popravde som tomuto príspevku na hypotéku nikdy nerozumela
Jedno múdre príslovie vraví:
.
.
.
„Prikryvaj sa takou perinou, na akú máš.“
Aspoň jedna rozumná vec
@anonym_autor Konečne to zrušia. Prečo sa mám skladať niekomu na hypo, keď si to zobral dobrovoľne?
@anonym_autor Konečne to zrušia. Prečo sa mám skladať niekomu na hypo, keď si to zobral dobrovoľne?
@anonym_3bb847 nemám hypo tak prispejem aspoň niekomu inému. Či ty takto nezormysas? Nerada robíš charitu? 😉✌️
Banky pomôžu minimálne alebo vôbec. Nuž, mnohí zaplacu zas. Ale toto nemohlo platiť vecne
Preco by banky pomahali a sami sa pripravili o zisk? To sa pan Kamenicky uz uplne pominul na rozume?
Inac,co som teraz citala clanky tak ak nebudu ,,,pomahat,,,daju to ako povinnost,ale ozaj si stat neuvedomuje,ze to mnohi zneuzivali a snad banka da svoje kriteria,ktore budu lepsie ako dal stat a ludia ho dojili ako dojnu kravu,aj ked ozaj nemuseli.Ale zadarmo,nech mi aj creva potrha.
Preco by banky pomahali a sami sa pripravili o zisk? To sa pan Kamenicky uz uplne pominul na rozume?
@viestta mal on nejaký zdravý rozum? 😁
@viestta mal on nejaký zdravý rozum? 😁
@lenkasarka o zdravom rozumo som u neho pochybovala vzdy, ale teraz ho opustaju aj posledne funkcne neurony
štát sa z toho pekne elegantne vyzul. nech platia banky.
tie asi také štedré nebudú. možno niečo zaplatia, ale len určitej skupine ľudí a hlavne omnoho menej.
Tak ja neviem ale toto aspon bolo pre mlade rodiny dobre. Keď už sa im znížil dost podstatne aj daňový bonus a prakticky pracujúca trieda nemá nárok na nic. Iba robiť. Ale veď čo tam po pracujúcich, od nich hlasy iba kvapkajú vsakze…Hlavne že voličská zakladna ma na 13ty dochodok, na ktorý nemame.
Prečo by mali ? Ak raz niekto vzal hypotéku na byt v novostavbe za 250 k, na domček s terasou a bazénom za 400 k skladať sa im nebudem. Tak nech si to platia.
Však vedeli čo podpisujú. Dosť čo náš ožobračuje tento štát.
Aj tu sú viaceré čo pobrali hypo v novostavbách, s teraskou a teraz sa im to už zdá veľa splácať.Hold, fotečky na kobyle či instagramíku im na to nezarobia.
Prečo by mali ? Ak raz niekto vzal hypotéku na byt v novostavbe za 250 k, na domček s terasou a bazénom za 400 k skladať sa im nebudem. Tak nech si to platia.
Však vedeli čo podpisujú. Dosť čo náš ožobračuje tento štát.
Aj tu sú viaceré čo pobrali hypo v novostavbách, s teraskou a teraz sa im to už zdá veľa splácať.Hold, fotečky na kobyle či instagramíku im na to nezarobia.
@anonym_a33a13 "Domcek" treba, aj keby na chlieb nebolo!
@anonym_a33a13 "Domcek" treba, aj keby na chlieb nebolo!
@luccys určite. Aj byty s teraskou .
A prečo by som ja mala niekomu prispievať na hypo? Keď naňu nemáš, tak si ju neber a ži v podnájme alebo u rodičov. Polka koňa odchadzala do zahraničia po voľbach. Tak nech sa páči, zarob si vonku a našetri na byt a dom bez hypo.
Toto bol maximálne sprosty prispevok. Kúpili sme ai byt za vlastne, nasporene, tak nech nám štat prispieva na platby za vodu a kúrenie, ked niekomu platí za hypo.
Tak bol to ficov predvolebný šlub, ako i lacné potraviny, energie, palivá, sociálne istoty.. takže že to nejde budú zodpovedné nenažrané banky, za zrušený daňový a pod. môže matovič, za drahé potraviny môže neexistujúca vojna na Ukrajine, za drahé energie môže zlá EU. Chudák a on sa tak snaží a bije za ľudí. Veľmi by som sa netešila, ide zrušiť neadresnú podporu energií predchadzajúcej vlády a ide dať energopomoc iba tým, čo to potrebujú, 90% ľudí. To sa fakt oplatilo 🙄 a je to v tom úplna logika, eú je proti, aby sme mali plyn z Ruska, ale Fico ho chce, pretože je lacný. Síce máme najvyššie ceny, treba občanov dotovať, zvyšok Európy čo má plyn z iných zdrojov má nižšie ceny a dotáciu nepotrebujú. Som zvedavá, kto toto bude platiť..
@anonym_autor a ty mne pomozes nieco splacat?
Tie "odkazane" mlade rodiny na prispevok k hypo by si mali precitat nieco o krize v rokoch 2008 2009. Polovica podnikatelov padla na hubu, a uroky boli uplne inde, a nikto neprispieval mladym rodinam nic.
Tie "odkazane" mlade rodiny na prispevok k hypo by si mali precitat nieco o krize v rokoch 2008 2009. Polovica podnikatelov padla na hubu, a uroky boli uplne inde, a nikto neprispieval mladym rodinam nic.
@som_realistka presne tak, pamätám si, ako sme v tom čase kupovali byt, bolo ich nedostatok, hypo brutálne drahé. V tom čase som na splátku hypotéky dala celu výplatu. Žili sme z partnerovej. Nik nepomohol, ani štát, ani banka. Bol to môj problém a moje rozhodnutie. Dnes mam o polovicu nižšiu splátku..🙂
@som_realistka ja som ziadnu krizu ani necitila,vsade sa o tom hovorilo,dokonca aj u nas sa prepustalo a o 2m ich zobrali spet,odvtedy sa uz poucili a keby bola znova kriza radsej zamestnancov nechaju doma na urcite percenta.No stavalo sa v tej dobe normalne,takze kriza isla mimo nas vtej dobe.

Nie. A preco by sa niekto mal skladat inym na byvanie? Lebo ak by aj banky nieco ponukli, tak to zase len zaplatia klienti banky. Banka nie je charita.