icon

Budú ceny nehnuteľností klesať či stúpať?

31. okt 2025

myslite ze cena bude klesat?
su dostupnejsie hypoteky, tak by mala stupat ci sa mylim?
ti co mate RD, aky mate mesacne naklady na vsetko?
vymera do 100m2, takze nieco mensie,
vdaka, pekny den

Strana
z2
martinmmartin
31. okt 2025

@anonym_autor klesat budu tam odkial budu ludia utekat a je jedno ci za pracou alebo bezpecim
Vsade inde stupat

autor
31. okt 2025
@martinmmartin

@anonym_autor klesat budu tam odkial budu ludia utekat a je jedno ci za pracou alebo bezpecim
Vsade inde stupat

@martinmmartin takze bratislava bude vzdy lukrativna ze? konkretne petrzalka

anonym_ef5746
31. okt 2025

Nikde ceny nehnuteľnosti neklesnú, maximálne bude cena stagnovať ale nižišie nepôjde - cenu však môže znížiť inflácia, keď klesne hodnota peňazí 🙂

anonym_e071b1
31. okt 2025

ak čihaš na RD v Petržalke tak tie budu stále mať velmi vysoké ceny kedže ich je málo
my sme nedávno kupili byt 3i za 190t ( minuly rok september) pozerám ponuku len tak a cena už nikdy nebude taká nízka
ak chces konkretnú oblasť sleduj cenu dávaj cenovú ponuku a možno to bude fajn
nám zlavili 10t kedže už boli unavený z predaja ale my sme mali hotovosť

autor
31. okt 2025
@anonym_e071b1

ak čihaš na RD v Petržalke tak tie budu stále mať velmi vysoké ceny kedže ich je málo
my sme nedávno kupili byt 3i za 190t ( minuly rok september) pozerám ponuku len tak a cena už nikdy nebude taká nízka
ak chces konkretnú oblasť sleduj cenu dávaj cenovú ponuku a možno to bude fajn
nám zlavili 10t kedže už boli unavený z predaja ale my sme mali hotovosť

@anonym_e071b1 190 t neprerobeny? ci prerobeny

hiro
31. okt 2025

@anonym_ef5746 Nikde? V lokalitách kde ľudia nemajú záujem bývať klesajú a budú klesať. Rásť budú naopak vo väčších mestách. Pozri si za koľko sa predávali domy kadetade po dedinách a za koľko sa predávajú teraz. Na weboch máš domy už po 15000€ ktoré nik nekúpi ani za tú cenu a rozpadnú sa. Hromady pod 30 tisíc a nepredajú sa. No prečo? Lebo nie sú v/pri meste. Jasne, ľudia môžu pracovať aj z domu ale byť naveky otrokom auta? Keď chceš ísť do obchodu? reštaurácie, kina, plavárne, lekárovi, školy, úradu, pošty?

anonym_4b3922
31. okt 2025

@anonym_autor takto... mantra, ze nehnutelnosti budu vzdy len stupat dostala kopanec do guliek cez krizu 2008 (na SK trosku neskor)...
Ale to nemalo dlhe trvanie a vidime, kam sa vysplhali nehnutelnosti teraz. V principe ano - s chudobnejucimi regionmi budu nehnutlenosti v BA a velkych mestach, kde je praca stupat (nadmieru viac ako inde) a v "hladovych dolinach" klesat dramaticky.
Toto bude platit "zatial"... nez sa nestane nieco dramaticke (co sa nemusi stat nikdy)... To nikto nevie...
Trosku zvratit by to cisto teoreticky mohli nejake mega investicie do infrastruktury v regionoch, ale to sa deje minimalne. Opat teoria, ale ak by sa nejak "uzakonil" home office, tak to moze trosku zamavat s cenami... ale stane sa to?
S cenami moze zamavat prilev ci odlev utecencov / pristahovalcov... Toto moze zamavat cenami aj lokalne, podla toho, ci pridu pracoviti alebo problemovi pristahovalci...
Ale "long story short", necakal by som nejake brutalne prepady a ak chce clovek kupit pre seba byvanie, vzdy je najlepsi cas "teraz"... a nespekulovat...

anonym_95b0ae
31. okt 2025

Napisem len to co vzdy v takychto temach. NECHAPEM ako si niekto fakt moze mysliet ze byty (alebo domy) v mestach budu klesat. Fakt nechapem. Nie nebudu nikdy klesat, proste nemaju dovod. Budu pekne dalej stupat.
Jediny ked len trochu realny dovod by bol ten, ak by sem naozaj prisla vojna. Inak proste nie, nebudu a kazdy kto to tvrdi je mimo reality.

anonym_d64ac0
31. okt 2025

Myslím si, že ceny nehnuteľností budú stúpať. Ponuka nehnuteľností, najmä novostavieb je obmedzená, čo vytvára tlak na rast cien a náklady na výstavbu, vrátane materiálov a práce, rastú. Ale očakáva sa, že vplyvom konsolidácie a krízy na trhu nám klesne mierne kúpyschopnosť obyvateľstva a tým pádom ten rast nebude tak prudký, ako bol v predchádzajúcich rokoch.

misanthropicdann
31. okt 2025

@anonym_autor
Ceny posledné roky rástli extrémnym tempom. Mierny pokles bol počas korony. Aktuálne si myslím ze ceny budú stúpať pomalším tempom ako posledne roky ale budú stúpať. Ak chceš čakať s kúpou tak sa ti to neoplatí.
Ceny budú klesať akurát tak v hladovych dolinách.
V mestách to vidím skôr tak ze byty začnú ešte viac kupovať investori.
Aktuálna migrácia Ukrajincov bude byty ešte viac tlačiť hore lebo veľká časť z nich sa tu nakoniec rozhodne ostať a kúpia nehnuteľnosti a nieje ich malo co ich sem prišlo.

minesasubu
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e071b1 190 t neprerobeny? ci prerobeny

@anonym_autor bol čiastočne prerobený

puertorico
31. okt 2025

ceny budú len stúpať. ľudia sú ochotní vziať si hypotéku a kúpiť "drahý" byt alebo dom, a predávajúci nebudú pýtať menej , keď môžu pýtať viac . neviem či sa chápeme 😅 a podľa mňa keď klesnú úroky na hypotékach , tak budú zase o kúsok drahšie nehnuteľnosti

autor
31. okt 2025
@puertorico

ceny budú len stúpať. ľudia sú ochotní vziať si hypotéku a kúpiť "drahý" byt alebo dom, a predávajúci nebudú pýtať menej , keď môžu pýtať viac . neviem či sa chápeme 😅 a podľa mňa keď klesnú úroky na hypotékach , tak budú zase o kúsok drahšie nehnuteľnosti

@puertorico hypoteky teraz su dobre, cca 3,5% aj menej...co je fajn, takze mozno porastie kupyschopnost? takze dopyt bude nie?

autor
31. okt 2025
@puertorico

@puertorico hej presne, tie uroky v bankach klesaju. prima banka co ma nejaku pokutu hromadne rozpredava dlhopisy za 5% uroky...
uroky klesaju asi aj preto ze sa deje ta konsolidacia a ludia sa snazia setrit na vsetkom...

niki35
31. okt 2025
@hiro

@anonym_ef5746 Nikde? V lokalitách kde ľudia nemajú záujem bývať klesajú a budú klesať. Rásť budú naopak vo väčších mestách. Pozri si za koľko sa predávali domy kadetade po dedinách a za koľko sa predávajú teraz. Na weboch máš domy už po 15000€ ktoré nik nekúpi ani za tú cenu a rozpadnú sa. Hromady pod 30 tisíc a nepredajú sa. No prečo? Lebo nie sú v/pri meste. Jasne, ľudia môžu pracovať aj z domu ale byť naveky otrokom auta? Keď chceš ísť do obchodu? reštaurácie, kina, plavárne, lekárovi, školy, úradu, pošty?

@hiro na dedine by som v dnešnej dobe nechcela bývať ani za nič. Mám vyskúšané bývanie aj v meste aj na dedine.

autor
31. okt 2025
@niki35

@hiro na dedine by som v dnešnej dobe nechcela bývať ani za nič. Mám vyskúšané bývanie aj v meste aj na dedine.

@niki35 dedina pri Ba. cim som starsia tym viac chcem mat svoju zahradu a klud od susedov v bytovke :( a viem ze v RD je vela roboty atd atd ale stoji mi to za to.

autor
31. okt 2025
@niki35

@niki35 ty si asi mladsi rocnik,mne sa v zivote vela zmenilo, ale je jasne ze musim pozerat aj na moznosti prace. zase do hladovej doliny by som asi nesla nikdy, mozno na starobu dozit ,...

niki35
31. okt 2025
@anonym_autor

@niki35 ty si asi mladsi rocnik,mne sa v zivote vela zmenilo, ale je jasne ze musim pozerat aj na moznosti prace. zase do hladovej doliny by som asi nesla nikdy, mozno na starobu dozit ,...

@anonym_autor 31 mám. Ale je to o človeku. Ja mám napríklad aktívny život a väčšina sa odohráva v meste a to dochádzanie autom hore dole mi prekáža, zabila som v ňom kopu času, tak za mňa mesto. Mne zase ten kľud na dedine vadí :D na dôchodok si viem predstaviť byť na dedine. A záleží aj na občianskom vybavení dediny samozrejme. Keď nie je v dedine nič len krčma a malý obchodík kde dokopy nič nekúpiš tak....

anonym_88b871
31. okt 2025

popozeraj vsetky uzemia ktore byvaju najcastejsie poskodene zaplavami, podla noveho nastavenia tie nehnutelnosti budu velmi klesat na cene, a okamzite ako prve si to poisti aspon dvojnasobne, a mas vystarane.

anonym_f5bf6a
31. okt 2025

Od nového roka majú začať ceny klesať pekne postupne až sa dostanú na 0€. No a čo že platy rastú, úroky klesajú, dopyt po bývani stúpa. Veru hovorím vám...pôjde to dolu. Mrk mrk

michal6677
31. okt 2025

ceny by mohli a aj mali klesnut, ak by politici zvysili, a to poriadne, dane z druhej a dalsej nehnutelnosti. Nie je mozne aby hoc kto mal investicny byt pripadne niekolko bytov, ktore su dlhodobo prazdne lebo dotycnym sa to neoplati prenajimat.
Pripadne tu je bezne, ze ludia vlastnia 5, 10 a aj viac stavebnych pozemkov (kludne za priemernu cenu 200 tisic za jeden) na ktorych nikdy nic stavat nebudu. Len tam maju uskladnene peniaze. Taky clovek predsa nemoze mat problem zaplatit na daniach kludne aj desiatky tisic rocne. A ak sa mu nepaci nech preda. V tejto krajine su tisice prazdnych bytov a pozemkov, ktore ale nie su na predaj a potom 10 tisice ludi, co nemaju kde byvat.

Lenze pokial tu budu dane z nehnutelnosti v desiatkach eur tak bohati budu bohatsi a chudaci budu navzdy len pozerat ako sa ceny dvihaju.

anonym_b8f457
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no dnes som ozaj nemala pocit,ze by ludia nemali peniaze a snazia sa setrit.To teda v kauflande,kde som ani zaparkovat nemala kde vobec nevyzeralo.
Takze nie konsolidacia ludom ozaj nic neurobi.A v nedelu to bude to iste,ako by vsetko zjedli.

anonym_279f69
31. okt 2025

Nikto nevie naisto co bude ani zajtra nie to ešte na roky dopredu. Môžu stúpať ale aj klesnúť. Takisto aj dlhodobo ostať na aktuálnej hodnote

anonym_b8f457
31. okt 2025
@anonym_f5bf6a

Od nového roka majú začať ceny klesať pekne postupne až sa dostanú na 0€. No a čo že platy rastú, úroky klesajú, dopyt po bývani stúpa. Veru hovorím vám...pôjde to dolu. Mrk mrk

@anonym_f5bf6a no a co potom akoze??

anonym_373ad7
31. okt 2025
@anonym_b8f457

@anonym_f5bf6a no a co potom akoze??

@anonym_b8f457 potom zistím, že môj dom má nulovú hodnotu 😀

autor
31. okt 2025
@anonym_373ad7

@anonym_b8f457 potom zistím, že môj dom má nulovú hodnotu 😀

@anonym_373ad7 to snad nikdy nehrozi minimalne pozemok ma vzdy daku hodnotu. ked uz stavba nie.

autor
31. okt 2025
@anonym_f5bf6a

@anonym_f5bf6a som rada ze mas dobru naladu , co dnes pijes?

anonym_6b3d55
31. okt 2025

Ach jaj....

romino
31. okt 2025

@anonym_autor to by musela prist nejaka kriza, rastla by nezamestnanost, vsade by bola neistota ...jedine ak by taka "trhlina" prisla do tej mantry "to moze len rast".. tak na iste obdobie by boli dake zlavy. T.j. padol by jednak dopyt, jednak by niektori boli aj nuteni predavat - pribudali by aj do ponuky byty. Sam si zodpovedaj, ze aku sancu davas tomu scenaru.

anonym_0fea05
31. okt 2025

Robim 20 rokov v realitach a z dlhodobeho hladiska ceny nikdy nikde na SK neklesli. Boli chvile, ked stagnovali, pripadne sli mierne dolu /rok 2009/, ale len velmi specificke pripady, potom sa to velmi rychlo vratilo hore a ide to hore az dodnes. Samozrejme, kovid, vojna, teraz konsolidacia, vsetko trhom zamava, raz hore, raz dole, ale to su uplne zanedbatelne vykyvy, ktore z dlhodobeho hladiska nic neznamenaju. To sa dotkne niekoho, kto vyslovene kupi, preda behom roka, dvoch, ale to sa nebavime o normalnych ludoch, ktori kupuju nehnutelnost na byvanie, pripadne jeden nejaky investicny byt, ktory vacsina planuje prenajat a neskor dat detom a pod.. Viem si predstavit, ze najblizsie obdobie sa moze ten vykyv spustit nejakym extremnym zdanenim nehnutelnosti, ale opat - trh sa zakolise a potom sa ustabilizuje a nemyslim si, ze to dramaticky pohne cenami smerom dole. No a samozrejme, uplny extrem, ak by u nas vypukla vojna, tak to zamava asi vsetkym a to sa dufam nestane..

Strana
z2