icon

Budú mať všetci nárok na príspevok na hypotéku?

12. dec 2023

Dobrý deň, v posledný dňoch čítam o príspevku na hypotéku na zvýšené splátky … viem ešte sa čaká na podpi prezidentky ….
Mňa len zaujíma či budú mať nárok aj taký čo žiadali tento rok a už mali vyšší úrok automaticky ….

Strana
z2
zmrzlinka2021
12. dec 2023

@alenah31 z fondov sa platí navýšenie cien plybu

hiro
12. dec 2023

@zmrzlinka2021 "akákolvek dotácia bude hradená aj tymi chudákmi s príjmom do 1,6 násobku priem.mzdy"
No a zase naopak tymto ludom co nemaju hypoteky sa hradia dotacie na byvanie, mestske byty, ...

1andrea111
12. dec 2023

@hiro nemám hypotéku a nikto mi neprispieva dotáciou na bývanie. Kto má hypotéku má byt či dom a je v podstate bohatý. Prečo sa mu máme na jeho bohatstvo skladať?

777januska777
Autor odpoveď zmazal
777januska777
12. dec 2023

Je iné dávať príspevky, ak štát je na tom dobre. Tu je problém ten, ze slovensko je blízko krachu a my ideme ešte rozdávať, skončíme ako Grécko.

hiro
12. dec 2023

@1andrea111 Neviem ci to plati aj teraz ale platilo ze ludia v prenajme platia viac ako hypoteka + najomne - takze z tohto sa da usudit ze bohatsi su ti co platia prenajom.
Tak ci tak dnes schvalili statny rozpocet a svieti tam ze socialna pomoc dokopy ma byt nejakych 17800 milionov a na pomoc s hypotekami ma ist z toho cca 80 milionov co je fakt kvapocka v mori...

terina25
12. dec 2023

@1andrea111 a ze sa skladame romom to ti nevadi? Ci ukrajincom....

medda_beda
12. dec 2023

@1andrea111 Kľudne by som dopriala aj podnájomníkom.Keby som žila v podnájme tak by ma to stálo viac než hypotéka.Ja hypotéku zvládam splácať, ale nebudem sa tváriť, že inflácia mi nezhoršila kvalitu života.
Ale nevidím dôvod závidieť ľuďom ktorí žijú v jednoizbáku.Ajtak sú dlžníci.
Tí čo platia hypotéku tiež platia rôzne dávky cudzím ľuďom.

A je smutné, že sa ľudia vadia medzi sebou, ale nevadí nám, že politici, primátori majú niekoľkotisícové platy.Že sa peniaze odosielajú kade tade pritom na našincov nezvýši.

Mne vôbec nevadí, že sa pomáha z mojich daní matkám, deťom, dôchodcom.Čo mi vadí je ak sa pomáha tam kde treba riešiť úplne inú štruktúru a nie len podporovať lenivosť a pohodlnosť.
V dnešnej dobe by som prispela každému už len kvôli inflácií.

hederamonstera
12. dec 2023

@medda_beda kebyze prispejes kazdemu, tak spravis dalsiu inflaciu ;)

mladena
12. dec 2023

@medda_beda Vieš, je úplne jedno čo napíšeš, pretože je úplne jedno čo táto vláda spraví či nespraví, existuje skupina ľudí, ktorá na ňu bude nadávať v každom prípade! 😀 Pričom téma vôbec nebola o opodstatnenosti toho príspevku 🙂

medda_beda
12. dec 2023

@mladena To mi je jasné.
Len nechápem ako niekto môže byť tak naivný a vždy vidieť len jeden uhol pohľadu.
Ja nie som fanúšikom žiadnej vlády.Ja len preferujem čo je pre mňa momentálne rozumnejšie.
A nech sa na mňa hnevá kto chce, najhoršie som sa mala v tom cirkuse čo tu bol.

zuzanka.zuzu
12. dec 2023

@viestta ja len doplním že prezidentka nemusí ani potom nič podpísať, ani už druhý krát nič podpisovať nebude, zákon po opätovnom schválení nrsr bude platit aj bez jej podpisu (inak by sme sa zacyklovali lebo zase by nepodpísala atď... )

viestta
12. dec 2023

@zuzanka.zuzu ano, veto ma parlament a plati co schvali v druhom prerokovani.

tehulka2011
12. dec 2023

snad tento vymysel odoberie sucasnej koalicii nejake hlasy :D

zmrzlinka2021
12. dec 2023

@hiro mne nikdy nič nikto nehradil. Táto grécka cesta zničí slovákov a slovenky a najmä chudobnejších ľudí.

zmrzlinka2021
12. dec 2023

@medda_beda kto je našinec? Pomoc má smerovať človeku, hodnotám, bez ohľadu na národnosť, farbu pleti. Už nebuďme zadubenci. Mne je jedno či si z Bardejova, či z Kyjeva,či zo Sýrie. Si človek. A to je podstatné. Hľadieť na ľudí očami Pána Ježiša

hiro
12. dec 2023

@zmrzlinka2021 Kazdemu stat nieco hradil ;) Od skolky, skoly, pridavkov, zlavy na cestovnom atd...

medda_beda
12. dec 2023

@zmrzlinka2021 To je v poriadku ja som za pomoc.Ale prečo sa ukazuje prstom na slovákov? Veď aj oni sú ľudia.Tiež pomáham druhým bezohľadu na národnosť.
To, že má niekto hypotéku neznamená, že ma veľa peňazí.Podnájom je drahší.
Keby som si nezobrala hypotéku v čase keď som si ju zobrala už by som sa k nej nedostala nikdy.Nikdy by som neuvažovala nad založením rodiny v nejakom podnájme.
Nie som na to odkázaná, ale poteší ma akýkoľvek príspevok keď už platy nejdú hore.
A nie som na to odkázaná len preto, že robím vždy keď sa dá a nemám deti.Viem sa uskromniť.
Keď niekto môže zhrabnúť bonus na deti tak prečo by ľudia nemali prijať pomoc s bývaním.Veď tí ľudia čo majú deti tiež predsa vedeli čo to stojí a tiež sa nevzdajú toho čo im štát ponúka aj keď majú dosť peňazí.Tie ceny za bývanie si nevymysleli ľudia a sú prestrelené.

Prečo ženy poberajú rodičák a neživí ich manžel.
Tak isto sa dá pozrieť na všetko.

medda_beda
12. dec 2023

@zmrzlinka2021 Ak si študovala tak ti to platili.Tak isto ak si bola doma s deťmi.

ailiba
12. dec 2023

@terina25 ale nebude mat narok... Ak to prejde.

kristiii
12. dec 2023

Každý sa niekomu skladá na nejaké príspevky, to snáď ale nie dôvod, aby sa zavádzali ďalšie odveci dotácie, ktoré budú v drvivej väčšine úplne neadresné. Veď aj tu je posledné dni vidieť, kto sa na nich najviac trasie. Ako minule týpek, čo sa chválil, že chcel splatiť predčasne hypo niekoľko desiatok tisíc, ale bol by sprostý, keď mu "štát pomôže". Radšej teda investuje 🤦

kristiii
13. dec 2023

@janai1 súhlasím s tebou, na druhej strane, aj tí, ktorým končila fixácia snáď nemohli byť tak hlúpi, že čakali, že budú mať úrok okolo jedného percenta 25-30 rokov.
@alenah31 tá skupina, ktorá by dnes úver nedostala, ale kupovala nehnuteľnosti za úplne iné ceny než sú dnes. Čiže aj so súčasným úrokom by väčšina nemala reálne problém ich splácať. Tomu zlomku, čo áno, tomu by sa malo pomôcť, to beriem.

Strana
z2