Čakajú nás finančne ťažké časy?
A cca dokedy?
Ahojte.. dosť ma to zaujíma, momentálne som na RD, manžel pracuje vo fabrike, máme tri deti, dokopy máme mesačne cca 1400 až 1600 eur, platíme hypo... Máme malé bábätko s ktorým budem doma ešte tak rok a pol až dva. Manžel dostal super ponuku pracovať v zahraničí (25e/hodina) zaplatené byvanie aj cestu tam a späť.. chodil by asi na mesiac a domov na 3tyzdne.. myslíte že sa to oplatí? Peniaze budeme potrebovať, ktovie čo bude s tymi energiami a ostatkom..
@ramzes1980 na živnosť malo 25€
@maciatkolulu môže byť doma 3 týždne, ale ten mesiac bez rodiny je stále príliš dlhá doba. Väčšina rodín, čo poznám, sa nakoniec odcudzila a už spolu nie sú. Veľa mužov si zvykne na ten voľný čas bez rodiny 🤷♀️
@elizabet173 áno, presne, je to o človeku. 👍
Podľa mňa to je super keď bude 3tyxdne doma, len či to bude naozaj realita. Ty si urobíš lepší režim sama s deťmi. Úprimne? Mne chlap doma zavadzia aj keď pomáha 🤷 Chlapi majú také isté puto s deťmi ako matka, ale veď mesiac nie je veľa... Sú to pekné peniaze podľa mňa
@ramzes1980 očividne vieš o práci v zahraničí (napríklad také nemecko alebo švajčiarsko) naozaj "veľmi veľa"...
@elizabet173 samozrejme, že nie to iba ona žije stále na nejakom oblaciku.Cim budú mať ľudia viac stresu z neistoty, peňazí tým budú horší.
Robil by na Slovensku zmluvu alebo zmluvu krajiny kde by žil?
25/h 4 tyzdne pracujes 5 dni po 8 hodin, 3 tyzdne nepracujes, 1den cestujes tam 1den nazad, rozbity ako troska.
To mas 2285 mesacne (4 tyzdne * 5 dni * 8hodin * 25E)/7 tyzdnov celkovo * 4 za mesiac na fakture. Z toho dane, odvody. Ak to nahodou nie je na zivnost ale TPP tak ti z toho zostane okolo 1800EUR (pri Slovenskom danovo/odovodovom zatazeni)
S tym byt "za vodou", neviem kde ten co to napisal zije. Priemerna mzda v nemecku je skoro 4000.
Ďakujem vám za odpovede.. prajem vám všetkým pekný večer.
@marryen úplne to sedí čo popisujes s mojimi kamoškami čo im muži odišli het a majú deti. Skrátka chlap vypadne z obrazu a prestane vnímať alebo sa zaujímať o potreby ostatných členov rodiny. Tieto vzťahy u mňa v okolí sa udržujú už len zo zotrvačnosti, muž skrátka s tými deťmi nie je fyzicky a oni s ním tiež, toto nevyrieši Skype..a toto by mi na Tom najviac prekážalo. Každý si zvykne na to svoje a keď sú zrazu spolu, prekážajú si a ženy rátajú dní kedy muž odíde ..
To si vy musite zvazit, ci to sama das a ci sa to az tak oplati. Mne sa to nezda az tak financne skvele. Ja by som radsej isla do roboty.
@mcs_dodo záleží od toho kde, od nás chlapi čo chodia, robia v Nemecku 11,5h. 6dni v týždni v tom prípade by to už vychádzalo 6900€ a ak by mal ešte zaplatené bývanie a cestu, tak sa to oplatí, aj keď na druhej strane ja by som nechcela aby muž odišiel od rodiny, jedine v prípade, že by sme inú možnosť nemali.
@laura2323i super príspevok. Plne súhlasím, aj môj manžel pracuje v DE. Veľmi výstižne a pravdivo ste to opísali.
Píšeš, že manžel by chodil na mesiac a následne by bol 3tyzdne doma. Takze tu úžasnú hodinovku vydeľ (takmer) dvoma, keďže to bude príjem akoby na dva mesiace - predpokladam, že za tie 3t čo bude dalsi mesiac doma sa bude venovať rodine, prácam okolo domu, bude si pravom chciet aj oddýchnuť, a nie hladat trebars ďalšiu brigádu.
Ak je to seriózna práca, ešte z toho zaplatí dane/odvody - a už sa dostávame na reálne ohodnotenie….
Tým ta nechcem ani náhodou demotivovat, len teda si ten prírastok v príjmoch porovnaj s tým, že budeš cca 5 z 8 týždňov na všetko úplne sama a budeš toho mat na pleciach viac nez dosť. Čítam tu vyhlasenia, že za 2-3 roky budete pri takom prijme za vodou - treba byt realisti - nebudete. Áno, budete sa mat ako rodina určite trocha lepšie po finančnej stránke, no ostatné aspekty rodinneho zivota sa zhoršia..
skôr by som zvažovala presťahovanie celej rodiny, ako takéto pendlovanie manžela. Hovorím zo skúsenosti v blízkej rodine. Vzťah diaľku síce ustal ale nestalo to za to - rodičia spolu stale žijú no odcudzili sa a deti s otcom majú veľmi chladne vzťahy 😞, prakticky bez šance na zlepšenie. Hlavne slovo pri výchove mala iba mama, keďže otec väčšinu času nebol prítomný.. btw za zarobené “bohatstvo “ rodinu nikdy nevzal ani len na poriadnu dovolenku, lebo ved on je konečne doma a chce si doma oddýchnuť a treba veľa porobiť kým zas odíde..😖
Podľa mňa sa to "neoplatí"... Takto. Žiadne peniaze by mi nestali za to,aby som muža mesiac nevidela. Aby on nevidel nás, aby nevidel vyrastať svoje deti ... Radsej budem v menšom byte, pôjdem skôr do práce, alebo čokoľvek, ale nikdy by som nedopustila, aby odišiel.. ten stratený čas sa už nevráti ...