Časté používanie OČR: Problémy s preplácaním?
Ahojte....mam syna 5 ročného, ktorý má atopický ekzém a alergie. V podstate som s nim cca kazde dva mesiace na očr lebo sople, kašel, zhoršenie ekzému. Na začiatku marca sme boli očr kvôli soplom, teplotam a zlému dychaniu....pouzivame ventolin lebo boli situacje, že sa mi nevedel poriadne nadychnut. Teraz sme očr lebo sa mu tak zhorsil ekzem.....že ma mokvajuce rany a antibioyika a dr ma upozornila, že mi očr nemusia preplatit nakolko ju mám často... ako toto je nermálne?
@anjelicek26 chodi alergologovi a imunologovi liecenie na kozne absolvuje o mesiac uz druhe..... mame za sebou nosne krcne ..... takze urcite jeho stav nezanedbavam....ale ked dam dieta rano do skolky ok a poobede ho vyberem doskrabaneho do krvy....tak si ho radsej neham doma s tym ekzemom....nemyslis?
@anjelicek26 predlzeny rodicak uz asi nie kedze 2 roky pracujem....ten ekzem sa mu zhorsil rok po nastupe do skolky.
A tiez nedam diet do skolky so soplom, keď ledva dýcha......mame liečbu doma od alergologa....ale to mu mozem nastavit az ked bude uplne zdravy a to uz 4 ty mesiac furt sopel nadcha ekzem....
@winki13 o predĺžený RP pre nepr. zdr. stav dieťaťa vieš požiadať kedykoľvek do 6 rokov jeho veku - nevadí, že pracuješ. Dieťa by som rozhodne nechala doma a z RP platila opatrovateľku - jemu zrejme niečo v tej škôlke vadí (zrejme nejaký alergén) - toto je trápenie pre teba aj pre to dieťa. Držím palce - tiež mám dieťa astmatika s ťažkým atopickým exémom - pokiaľ nenastúpil do školy bol to horor.
ja som mala pozastavenu ocr kvoli tomu, ze som skoncila 5 dnovu ocr a po 2tyzdnoch som isla znova na ocr kedze bola mala chora zase (skolka) a tam mi ani neoznamil nikto, ze mi ju pozastavili iba mi neprisla ocr v dany vyplatny termin tak som volala do socialky a tam mi povedali, ze musia preverit u doktorky moju ocr ci bola opravnena.. lebo som na nej bola moc skoro po skonceni prvej ocr.. tak som sa nasmiala, ze teda v skolke ked bude chora poviem, ze sorry musi byt aj chora v skolke lebo nemam opravnenie na ocr ked nedodrzim usek medzi ocrkami.
@anjelicek26 a inak.....na to je dr, ktorá zhodnotí, že dieta nemôže do škôlky nie? Ona vypisuje očr na jej uváženie a nie na moje prosby....ja mam pracu kde mam termíny a každá očr mi to komplikuje a musim potom nadčasovať
@winki13 do 6 rokov popri práci môžeš poberať platený rodicak, kľudne aj teraz požiadať.

Tak ťažko povedať požiadajte o liečenie, lebo takto to vyzerá,že dieťa nevhodné liečis doma a stav sa mu dokola zhoršuje, alebo to 'prehanas' a stav vôbec nie je taky vážny, aby dieťa muselo byt doma.. chodíte alergia,pľúcne,imunolog, kozny, nech máš papiere, ze robíte maximum? To je potom na predĺžený rodicak a nie ocr...Aj keď osobne raz za dva mesiace sa mi také hrozné nezdá,možno lekárka preháňa...