Cestovné poistenie v rámci Európskej únie

priadka
25. aug 2016

Ahojte. Cestujeme do Chorvatska. Oplati sa vobec zaplatit komercne cestovne poistenie - poistenie liecebnych nakladov, ked mame vsetci v rodine platny EPZP? Mate skusenosti s liecbou ci urazmi na dovolenke v zahranici, resp. v EU? Museli ste za liecbu v EU v pripade urazu, nahleho ochorenia, zubneho osetrenia s platnym EPZP platit?

tyelde
25. aug 2016

EPZP pokrýva len absolútne nevyhnutné veci, ja osobne mám celoročné poistenie do zahraničia, oplatí sa to viac ako pri každej ceste jednotlivo, ale bez poistenia by som nešla, jeden nikdy nevie čo sa môže stať...a napr. kamarát za zubára musel platiť a potom mu to doma preplatili 🙂

janjochmann
26. aug 2016

Pri cestách do zahraničia určite treba cestovné poistenie. EPZP vám síce dáva nárok na zdravotnú starostlivosť, ale iba v zdravotníckych zariadeniach ktoré majú zmluvu s verejnými poisťovňami v danej krajine, nekryje spoluúčasť (ak si niečo hradia domáci, hradíte to aj vy), nekryje náklady na prevoz domov. Na tomto sa neoplatí šetriť, je to pár eur, poistenie na 2 týždne so Chorvátska vyjde cca okolo 20-40 eur podľa pri poistení. Samotné zdravotné poisťovne odporúčajú pri cestách do zahraničia aj cp.

aduskatt
26. aug 2016

@priadka súhlasím s názormi vyššie, Skús si prípadne mrknúť tu www.vsgonline.sk?_p=cp&ref=e227f332b38394f25117..., nájdeš tu pokope rôzne ponuky, môžeš si vybrať tú, čo Ti najviac vyhovuje a bez nutnosti tlačiť papiere, či ísť do poisťovne to vieš vyriešiť v pohode z domu, ak sa rozhodneš.