icon

Chcem, aby ma partner pozval a všetko zaplatil

20. mar 2024

Ahojte. Zamýšľam sa nad takou vecou. S priateľom som skoro 4roky, mame +-30. Nebývame spolu. Nemáme spoločné peniaze. Od začiatku si všetky výdavky delíme na polovicu. Moja fin. situácia je taká ustálená. On mával výkyvy. Teraz je v tom lepšom období. Či ideme na večeru, kávu, do kina, na výlet, pobyt, dovolenku všetko ide napolovicu. Alebo systémom raz Ty raz ja. Nákupy v obchode platí každý svoje alebo keď napríklad varíme spoločný obed rozdelíme si kto čo kúpi. Aby som bola spravodlivá už sa stalo že zaplatil dvakrát po sebe kávu alebo niečo. Boli obdobia kedy bol natom on zle, potiahla som to ja. Alebo ho pozvem doma a uvarim alebo on. Ale … proste zamýšľam sa nadtym že či by napríklad on mňa niekedy ako muž nemohol pozvať na dovolenku/pobyt. Alebo kúpiť mi nejaký hodnotnejší darček (parfém napr.) Alebo proste zachovať sa tak “chlapsky” bez toho, aby ja som mala výčitky že som nedala polovicu. Chýba mi to. Rozprávali sme sa otom a on mi povedal, že on ani nevie, že také dačo tak funguje. Žeby on “mal” mňa pozvať napríklad na víkend niekde. Že veď to riešime stále takto. A že čo ja potom budem platiť a vyslovene robiť s peniazmi. On vlastne stále rozmýšľa iba do tej výšky svojej polovice a je spokojný. Jemu to stačí. Na dve polovice - aj pre mňa by ani nemal. A ani nič preto nerobí, aby mal, pretože nemal dôvod nadtym uvažovať takto. Chápete čo tým chcem povedať? Chcela by som ten pocit keď mi povie, pozývam Ťa a všetko platím. A ani nečaká, že nabudúce budem ja. Samozrejme nakonci toho som ešte ja tá zlá lebo som majetnícka a mám vysoké nároky a dobre že nie zlatokopka, čo sa nechá vydrziavat. Tiež to tak vnímate?
Prosím mamičky, ktoré sú šťastné, že ich muž aspoň po sebe odprace tanier a uspí na ich narodeniny dieťa si nechajte názor pre seba. Ja sa pýtam na štandardne nejaký normálny a zdravý vzťah. Ďakujem.

Strana
z4
mantilka
22. mar 2024

Poznám prípady, keď manžel bol zgrlos a manželstvo vydržalo. Ako je to v srdci manželky neviem... Ale budeš to mať poriadne ťažké v krízových situáciách. Chlap by mal byť oporou, ale on to ignoruje, podľa tvojich vyjadrení. Správa sa, ako by takéto prejavy neexistovali. Sčasti sa ani nedivím, lebo takú dlhú dobu si nenamietala. Osobné, mne by to vadilo a obávala by som sa budúcnosti. V manželstve prichádza mnoho problémov, a áno aj finančných kvôli postoju štátu k rodinám a hlavne matkám s malými deťmi. Takýto postoj vidím ako veľký kameň úrazu pre budúcnosť manželstva. Radšej hľadaj muža, ktorý ti skutočne bude oporou.

sinusoida
22. mar 2024

No, ja by som sa s mužom, ktorý ma nevie niekde pozvať ani nebavila...keď je to manželstvo OK, vtedy to ide všetko do spoločného...ale mať priateľa a aj spoločný obed keď varíme deliť na polovicu a že ma nepozval niekde za svoje...tak to nie.

luccija
22. mar 2024

Ja som už zažila, že kamarátka si delila výdavky s mužom za výbavičku na polovicu.Vydrzali spolu 7 rokov bol zvyknutý, že pokým mala platila zariadenie, deti atď...keď nemala a bola na RD ukázal sa charakter a mal z čoho platiť.Teraz platí také výživné, že nikdy od neho toľke peniaze nevidela.Mne by to vadilo čo píšeš ste dve samostatné jednotky veď super, že platíš nenechávas sa živiť, ale chlapa robí aj to, že raz za čas ten výlet, darček zaplatí.

mamina7070
22. mar 2024

to neni material do manzelstva len s nim stracas cas

martina21
22. mar 2024

Ahoj ja som mala tiez vztah s takym drzgrosom, podotykam ze jeho financna situacia bola ustalena, financne zabezpeceny,.byt bez hypoteky, zaraba dobre, darcek som dostala len na narodeniny a vianoce pocas roka vobec, podla mna je normalne obcas kupit aspon blbe tricko ked ste spolu na nakupoch, casto krat mal narazky na moje oblecenie, tenisky ze su obnosene ako matka samozivotelka pre seba kupim az ked naozaj treba. Zato onn si kupoval oblecenie casto casto.krat som bola snim. Ano obcas mi zaplatil obed ked sme sa isli najest ale vzdy vyberal tam kde je lacno menu za 6 eur,pizzu. Vravel ze ma miluje a inu zenu nechce ale nespraval sa tak, ked som.mu raz pri hadke povedala ze nikam nechodime preco obcas nejdeme na pobyt alebo wellnes ze v praci mi polku aj zamestnavatel.preplati tak len vyhovorky(ja som.prispiet financne nemohla) ale mal svoj konicek ryby,tam ked bolo treba peniaze lietali 500 eur cln, 300 eur udice a podobne ale ked som chcela ist na vylet cca 60 km.daleko tak nemam byt narocna a mysliet na to ze nafta ho nieco stoji,ale akonahle mohol ist na ryby 200km daleko isiel bez vahania aj 3x do mesiaca, ako vravim zarobil velmi slusne, dlhy ziadne, vydavky na zivot minimalne..proste nema v sebe v povahe starat sa o zenu ale zase on ocakaval ze mu upracem navrarim ked pridem na navstevu a ked som nechcela ze som unavena(mam 3 prace) a ze si chcem u neho oddychnut tak reci naco mu je zena ked ma robit vsetko sam. Uz je byvaly a mne odlahlo.

sashulla
22. mar 2024

Velakrat je to s financiami podľa toho ako to mali / majú jeho rodicia. Ak si zvykli deliť tak asi to ma odtiaľ.

mandarinka555
23. mar 2024

@natalienka12 Prečo by mala dávať banke súhlas so zriadením záložného práva? Hypotéku bral on, ona do toho nemá čo kecať.

natalienka12
23. mar 2024

@mandarinka555 Preto, lebo sa zriaduje zalozne pravo na celu nehnutelnost. Preto!

mandarinka555
24. mar 2024

@natalienka12 Ale ona tam predsa nefiguruje...

natalienka12
24. mar 2024

@mandarinka555 Ty vieš čo je hypotekárny úver? Vieš čím je tento úver zabezpečený?

mandarinka555
24. mar 2024

@natalienka12 Máš pocit, že som taká sprostá?

natalienka12
25. mar 2024

@mandarinka555 Tak potom si uvedom, ze zalozne pravo viazne na CELU nehnutelnost, preto zmluvu o hypotekarnom uvere sice podpisal iba on, ale vzdy sa podpisuje aj zalozna zmluva a tu musela podpisat aj ona, lebo nemozno zriadit zalozne pravo bez suhlasu spoluvlastnika nehnutelnosti. Teda ak nie si taka sprosta, tak dlznikom hypouveru je sice iba on, ale ak nebude splacat a banka prikroci k vykonu zalozneho prava, preda sa na drazbe aj jej podiel. Preto je to pre nu nevyhodne. Uz rozumies, “co s tym ina ma?”

cicinkova
26. mar 2024

. Ako dlho ste spolu?

Strana
z4