Chcem ísť do bankrotu
Ahojte chcela by som sa spýtať brala som si uverí a teraz to nemám ako splácať, chcem ísť do bankrotu
Ale mam otázky ohľadom banktortu ci mi to vlastne prejde a ešte som si všimla ze keď brala úver tak v zmluve mam uvedené na dobu neurčitú aj keď som mala na určitú môžem ísť do väzenia?
Bože pomôž im nešťastníkom 🙏
@xenja20 čo znamená, že to nevieš splácať? Požiadala si banku o odklad splátok alebo si rovno prestala platiť? Ako dlho úver nesplácaš? Nesplácaš iba tento jeden úver alebo je tých dlhov viac? Prečo sa ti nedá teraz splácať? Čo si urobila pre to, aby si to splácať vedela (nová práca, brigáda k práci atd)? Na to, aby si mala nárok na osobný bankrot musíš mať minimálne 1 exekúciu trvajúcu aspoň 1 rok. Plus aj iné podmienky tam sú. Všetky informácie o osobnom bankrote nájdeš tu:
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/casto-klade...
Prečo by si mala ísť do väzenia? 😂 Maximálne kebyže ani nevyhlásiš bankrot dostaneš na krk exekúcie.
aj to, ze sa ti teraz proste neda splacat neznamena, ze sa to nejak neda riesit. treba len zajst do banky a poinformovat sa, ake ti vedia dat pripadne moznosti, alebo odklad splatok
@takacovama mám taký dojem, že táto dáma si to predstavuje tak že naberieme úvery, výhlasim bankrot a koniec.
Švagor tak bol ale najprv musel preukázať že sa snažil splácať, aj menej, že sa snažil dohodnúť, nesmel mať on sám žiadny majetok ešte aj rodičia s ktorými žil boli do toho zaangazovaní. A trvalo to roky. @xenja20
@takacovama odklad splátok sa dá riešiť pokým nie je dlh, ak už prestala platiť, odklad splátok jej banka nedá. Ale dostala dosť otázok na to, aby jej mohlo byť bližšie poradené, tak možno odpovie.
@ivkazba mám 2 úvery jeden v nebankovke druhý v banke prišla som o prácu a zostala tehotná nemala som žiaden príjem tak som nemala ako platiť. Len som si pozerala zmluvy a mam tam napísane na dobu "neurčitú" a zmluvu som mala v pracovnom pomerne na určitú, práve preto sa bojím ze by to brali ako podvod a mohla by som ísť do väzenia.
@xenja20 do väzenia nepôjdeš, neboj sa toho. Ale hneď ako si prišla o prácu, si mala ísť do banky a riešiť to. A hľadať si hoci aj 4 brigády. Teraz ti neostáva nič iné, iba zavolať tam a snažiť sa dohodnúť na splátkovom kalendári a splácať aj minimum mesačne, aby to nedošlo k exekúciám, ktoré ti môžu veľmi znepríjemniť život. Lepšie poslať každý mesiac aj pár eur, proste koľko sa dá, ako hrať mŕtveho chrobáka. Ale ako píšem, treba sa dohodnúť s partnerom, koľko viete platiť a zavolať do banky aj nebankovky a snažiť sa s nimi dohodnúť. Ak to prejde na exekúciu, navýši sa ti dlh aj o poplatky exekútora, tomu sa treba vyhnúť.
Stačí ti jedna exekúcia dlhšia ako rok. Nič iné sa tam nepreveruje. Samozrejme nemôžeš mať príjem X tisíc. Dnes je bankrot banalita.
@xenja20 niekto dá exekúciu po pol roku, niekto po 2 rokoch. Na toto odpoveď nedostaneš. Riešenie nie je vymýšľať, ako sa tomu vyhneš, ale ako to splácať aspoň po malých čiastkach. Splácaniu sa nevyhneš, len si spôsobíš navýšenie dlhov. A ty z toho čo píšeš evidentne hľadáš cestu, ako sa vyhnúť splácaniu a oddialiť to.
@xenja20 ešte raz. Žiaden súd NEBUDE. Je to proforma papier... papier AKOŽE. Čiže si podpísala, že ti môžu rovno sťahovať dlh a žiadna exekúcia za to nebude. To, že to má inkasná spoločnosť je len dočasne. Pozri si, či máš podpísanú pri zmluve Rozhodcovskú doložku... podľa mňa máš, lebo to dávajú automaticky pri dlhoch posledné roky podpisovať. Robím bankroty 5 rokov a takto to je.
@xenja20 napísala ti to teraz zrozumiteľne @maialeo pozri si, či máš v zmluve rozhodcovskú doložku. Ak áno, žiadny súd nebude, rovno ti začnú strhávať peniaze. A ešte raz a znova, nerieš čo bude. Zavolaj do banky aj nebankovky aj inkasnej spoločnosti a snaž sa s nimi nejak dohodnúť. Aspoň na minimálnom splácaní. Alebo si myslíš, že sa tomu nejako vyhneš? Fakt nechápem, o čo ti ide.