Chcem sa opýtať či je tu niekto kto vyskúšal obchod cez internet CFD.?
Ahojtee pýtam sa chce manžel skúsiť šťastie ☺
ja mám x-ročné skúsenosti. finančne z toho zisk nemám, ale moje postrehy sú
a/ nie je to o šťastí ale o pravdepodobnosti. obchoduješ nejakú situáciu na trhu. niekedy na nej zarobíš, inokedy stratíš ale štatisticky by si mal byť v zisku
b/ je to podnikanie ako každé iné a treba na ňom makať aby fungovalo
c/ to či uspeje alebo nie záleží hlavne od psychiky. takže tvoj muž bude musieť makať hlavne na sebe.
Ja som sa obchodovaním naučil o sebe veci o ktorých som ani netušil a čiastočne som zmenil svoje správanie a som za to veľmi vďačný
Rychlo hore, rychlo dole, nakoniec so smutkom. Neodporucam ludom so sklonmi k zavislostiam, alebo nevyrovnamym;) netreba mat velke oci
Hm ..ďakujem za vaše informácie beriem to na vedomie ☺ tak podľa vás má to skúsiť? ☺ on zase nieje hazarder ani nič také ho neláka je sebavedomí tak nwm. 😕😊
mna by iba tak zaujimalo, kolko ludi co tu tak radi to aj skusilo
@mara455 vidím, že nehľadáš odpoveď na svoju otázku, ale že hľadáš niekoho, kto ťa podporí v rozhodnutí, ktoré ste už urobili. Lebo keď si poriadne prečítaš túto debatu, tak jediný, kto ti radí obchodovať, je rooskoliv, ktorý má x-ročné skúsenosti a žiadny finačný zisk. A ešte to nazýva podnikaním 🙂 Vieš, ja podnikám naozaj.. za x rokov som zarobil toľko, že ak by som nemal deti, tak s prehľadom s manželkou dožijeme bez práce do konca života. V rámci biznisu robíme s rôznymi menami a každý rok zrealizujem výmenné obchody s devízami za takmer milión eur. Ak by sa na CFD dalo zarobiť, tak ver, že to už dávno robím a točím tam iné sumy. Ale mám dosť v hlave na to, aby som vedel, že je to hlúposť. Viem, že môj názor budeš ignorovať a vyberieš si len čerešničky, ktoré ťa utvrdia v tom, aby si to robila, ale potom keď predrbeš peniaze, tak si na mňa aspoň spomeň 🙂
A len tak mimochodom, ak by som mal k niečomu prirovnať CFD, tak to by bola tá hojdačka, na ktorej je raz jeden hore a na druhej strane je dole a naopak. Predstav si, že vieš, že na prvavú stranu skočí 200kg tučko z 2m výšky. Samozrejme, očakávaš, že ľavá strana vyskočí hore a tak si na ňu "vsadíš", čiže ako keby si si na ľavú stranu sadla. Keď tučko na pravú sranu skočí, teba to vystrelí hore a ty zarobíš, lebo si si vsadila na rast ľavej strany. Ale teraz si predstav, že o tom tučkovi vie ďalších 50 ľudí, ktorí všetci chcú zarobiť. A tak si všetci 50-ti sadnete na ľavú stranu. Keď na pravú strane tučko skočí, s tými 50-timi to ani nepohne. Takže ty si môžeš sledovať signály trhu, robiť si technické analýzy a kade čo iné, ale nijako ti to nepomôže, keď to isté robí ďalší milión obchodníkov po celom svete.
@marseillefan tá definícia s hojdačkou je presná. Ja jej neradím aby obchodovala. Chcem povedať, aby sa rozhodla sama a podľa toho sa zariadila. Na žiadnom fóre nenájde odpoveď či áno alebo nie. Ja som po pravde napísal, čo mi obchodovanie dalo a čo mi vzalo. @medovka14 brala do úvahy iba finančnú stránku. A CFD nie je iba na meny ale aj na akcie a ich indexy
a este ma napadlo, ze obchodovanie skusilo velmi malo ludi.... takze ako pri vacsine inych veci jej budu rozni mudrlanti co to ani neskusili radit, ze nech do toho nejde, ze je to zle a podobne...... ved kazdemu ide o najlepsie blaho toho druheho :D
ked to chce skusit, nech to skusi..... ked si spominam na moje zaciatky, tak by som zacal uplne inak. da sa zacat na demo ucte s virtualnymi peniazmi, ale psychologia obchodovania s virtualnymi peniazmi je uplne ina ako s realnymi, lebo clovek uplne inak preziva pocity, ked jeho mozog vie, ze sa hra iba o fazulky alebo sa jedna o realne peniaze. Toto je to, co som napisal, ze mi to dalo. Tiez som mal o sebe predstavu, aky som mudry a zodpovedny a podobne, ale pri obchodovani som zistil ze som uplne iny a pracujem na svojej osobnosti...
takze moja rada??? Ked chce vyskusat, nech vyskusa. Hlavy to netrha. V kazdom pripade nech zacne u etablovaneho brokera na SK alebo UK, DE, US a nie ziadny off-shore co ponuka rozne zacinajuce balicky a prachy na obchodovanie zadarmo. Druha vec, nech zacne s virtualnymi peniazmi a na realne nech sa presunie az ked bude 3 mesiace zasebou v pluse. A ako pisi ostatni, ze prie o peniaze, nech si da na ucet iba to, o co moze prist a s cim bude obchodovat...
A prirovnal som to k podnikaniu, lebo rovnako tak by sa jej manzel mohol rozhodnut zalozit si second hand obchod s oblecenim, nakupi tovar, prenajme si predajnu a vobec to nepojde. Rovnako ako v obchodovani urobi za 6mesiacov povedzme stratu 3tis EUR (lebo Tovar nepredal, alebo sa ho zbavil pod cenu + naklady na predajnu). Ale pohlad ludi pri second hand bude, no tak nevyslo, ale skusil ale pri obchodovani si povedia blazon, ved nemal ziadnu sancu. Je to podla mna skresleny pohlad
A ja hovorím to, že radiť niekomu, aby to skúsil s CFD je ako radiť, aby začal s drogami alebo s ruletou. Nemusím to mať vyskúšané, aby som vedel, že je to zlý nápad. A nie, nie je to podnikanie. Totižto až sa ti podnikanie rozbehne, tak je extrémne nepravdepodobné, že z dňa na deň skrachuješ, keď si pred tým dlhodbo v zisku. Naopak, pri CFD môžeš byť dlhodobo v zisku a veľmi rýchlo môžeš prísť o všetko, čo je presne charakteristika hazardných hier, nie podnikania. Želám veľa šťastia, budeš ho potrebovať 🙂
Ak sa ti podnikanie rozbehne, tak je extremne nepravdepodobne, ze zo dna na den skrachujes..... Skusis to povedat majitelovi restauracie v Orovnici ked vlada postavila R1 a obisla Orovnicu? Alebo majitelke zabehnutych potravin, ked Kaufland postavil predajnu 4km od nej? Alebo majitelke obchodu s oblecenim na Obchodnej ulici v BA ked postavili Polus/Aupark? Alebo majitelovi taxi sluzby ked prisiel Uber? Alebo importerovi BMW AWT Bavaria ked im BMW nepredlzilo licenciu a podpisalo ju s novym subjektom?...... Takto by sa dalo vymenovavat donekonecna...
Dalsia vec je statistika uspesnosti firiem. Niekde som cital, ze je sanca asi tak 10%, ze tebou zalozene podnikanie bude uspesne a ze sa ti rozbehne (ze bude fungovat dlhsie ako 10 rokov). Podobna pravdepodobnost sa uvadza aj pri obchodovani s CFD, ze mas asi tak 10% sancu ze budes uspesny...
Proste iste a bezpecne podnikanie neexistuje. Jedine ze by si vlastnil monopol alebo oligopol. Ale akonahle mas konkurenciu, raz si hore a zachvilku mozes byt velmi dole
Preco velke firmy ako FaceBook/Google kupuju ine rozbiehajuce sa firmy ako YouTube/Instagram za miliardy dolarov? Oni nepotrebuju technologiu co tie firmy urobili, ani sluzby ktore ponukaju do svojho portfolia.... Ale potrebuju znicit konkurenciu aby prezili, tak ju kupia
Takze z mojho pohladu je kazde podnikanie hazardna hra..... ale na druhu stranu istotu nemas nikde
@marseillefan ďakujem za informácie a rady ... Máte pravdu radšej to neskúšame ... nechcem prísť o nič ja som len chcela vedieť či to stojí zato ale nestojí ... takže radšej sa nato vikaslem ☺️😉
Ďakujem vám všetkým za podporu a vaše názory radšej sa do tohto nepúšťam a ani manžel ... Ešte raz ďakujem ☺️

Obchodovať CFD je ako hrať ruletu alebo automaty. Je to len hazardná hra pri ktorej môžeš rýchlo zdvojnásobiť vklad alebo prísť o všetko. Čím dlhšie bude obchodovať, tým väčšia šanca, že príde o všetky peniaze, ktoré do toho vrazí. V živote by som toto nerobil...